Palosje pecetash

Forme piramide

1. shtro peceten pyramid01.jpg
2. palose dyshe diagonalisht pyramid02.jpg
3. kthe peceten duke vendosur pjesen e hapur larg jush pyramid03.jpg
4. cepin e djathte puqe me majen siper pyramid04.jpg
5. riperserit piken 4 me cepin e majtepyramid05.jpg
6. kthe peceten duke lene pjesen e hapur larg jush pyramid06.jpg
7. palose ne dysh duke perputhur cepin siper me cepin poshtpyramid07.jpg
8. kthe prap peceten duke lene pjesen e hapur afer jush pyramid08.jpg
9. palose ne mes deri sa piramida te qendroj ne kembe pyramid09.jpg
10: GATI! pyramidfoldtn.jpg

Forme shigjete

1. shtro pecetenarrowfoldinginstructions01.jpg
2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jusharrowfoldinginstructions02.jpg
3. bashko cepin e djathte te larte me mesin e pecetes duke formuar nje trekendsh arrowfoldinginstructions03.jpg
4. perserit piken 3 duke perdorur cepin e majt te lartearrowfoldinginstructions04.jpg
5. palos diagonalisht cepin ne qender (te djathtin)arrowfoldinginstructions05.jpg
6. riperserit piken 5 me te majtin arrowfoldinginstructions06.jpg
7. rreshkit peceten duke perdor dy cepat deri sa te qendroj ne kembe dhe te mari formen e duhur arrowfoldinginstructions07.jpg
8:GATI! arrowfoldinginstructions.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme zog parajse


1. shtro peceten
birdofparadisefold01.jpg

2. palose dysh
birdofparadisefold02.jpg

3. palose perseri dysh
birdofparadisefold03.jpg

4. palose perseri dysh diagonalisht duke formuar nje trekendsh
birdofparadisefold04.jpg

5. ktheje trekendshin duke lene pjesen e hapur larg jush
birdofparadisefold05.jpg

6. palose diagonalisht duke lene cepin e djathte perpjashta (keshillohet perdorimi i nje hekuri)
birdofparadisefold06.jpg

7. riperserit piken 6 duke lene perjashta cepin e majt
birdofparadisefold07.jpg

8. palos cepat qe jan perjashta per tu rikthyer tek trekendshi (keshillohet perdorimi i nje hekuri)
birdofparadisefold08.jpg

9. palos trekendshin ne gjysem
birdofparadisefold09.jpg

10. ky zog eshte pothuajse gati per te flururuar, por se pari duhet te krijoni puplat. Duke mbajtur bazen fort, nxirr siper cepat e pecetes duke krijuar puplat e deshiruara.
birdofparadisefold10.jpg

11. a nuk eshte i vecant? eshte e veshtire per tu bere nese nuk keni nje hekur dhe nese perdorni peceta te ashper
birdofparadisefold11.jpg

12: GATI!
birdofparadisefold.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme diamanti

1. shtro peceten
diamondfoldingdesign01.jpg

2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jush
diamondfoldingdesign02.jpg

3. palose perseri ne mes duke formuar nje katror
diamondfoldingdesign03.jpg

4. palos diagonalisht shtresen e larte te pecetes
diamondfoldingdesign04.jpg

5. palos diagonalisht dhe shtresen e dyt duke u ndaluar icik me perpara
diamondfoldingdesign05.jpg

6. perserit te njejten gje me shtresen e tret
diamondfoldingdesign06.jpg

7. palos dhe shtresen e fundit duke i barazuar qe te jene uniform
diamondfoldingdesign07.jpg

8. palos cepin e djathte dhe te majte per te krijuar formen e diamantit. Shtype peceten per 60 sekonda...
diamondfoldingdesign08.jpg

9. GATI!
diamondfoldingdesign.jpg
 
  • Më pëlqen
Reactions: E3

My Self

Born To Be Happy
Re: Palosje pecetash

Me pelqyen :)
 
Pe: Palosje pecetash

Forme koni

1. shtro peceten
napkinfoldcone01.jpg

2. palose dyshe diagonalisht
napkinfoldcone02.jpg

3. kthe peceten duke vendosur pjesen e hapur larg jush
napkinfoldcone03.jpg

4. cepin e majte puqe me majen siper
napkinfoldcone04.jpg

5. perserit piken 4 me cepin e djathte
napkinfoldcone05.jpg

6. kthe peceten duke lene pjesen e hapur larg jush
napkinfoldcone06.jpg

7. palos pjesen e poshtme te pecetes dhe shtype mire(keshillohet perdorimi i nje hekuri)
napkinfoldcone07.jpg

8. palos cepin e majte dhe te djathte nga mbrapa ne menyre te barabarte per te krijuar konin.
napkinfoldcone08.jpg

9. GATI!
napkinfoldcone.jpg
 
Last edited by a moderator:

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Palosje pecetash

Shume te bukura Dm:)
Mire bere qe si i solle, ne tavolina festive ja vlen ti kushtosh vemenedje dhe pecetave:)
 
Pe: Palosje pecetash

Forme franceze

1. shtro peceten
frenchnapkinfold01.jpg

2. palose dyshe diagonalisht
frenchnapkinfold02.jpg

3. ktheje duke lene anen e gjate ne te majte
frenchnapkinfold03.jpg

4. palos diagonalisht cepin e larte te pecetes duke lene siper vetem nje cep te vogel
frenchnapkinfold04.jpg

5. palos diagonalisht cepin e larte ne te djathte duke krijuar formen si ne figure
frenchnapkinfold05.jpg

6. GATI!
frenchnapkinfold.jpg
 
Pe: Titulli: Palosje pecetash

Shume te bukura Dm:)
Mire bere qe si i solle, ne tavolina festive ja vlen ti kushtosh vemenedje dhe pecetave:)

faleminderit Sweety :)

Eshte gjeja e par qe shoh neper restorante... fiksohem dhe rri mendoj se si mund ti ken bo kaq te bukura.
Me shume peceta eshte e bukur aq me teper kam deshir te ulen per te ngrene :) (tpakten un jam e gatuar kshu )

jan detaje te vogla qe mund te bejne ndryshimin
 
Pe: Palosje pecetash

Forme kapele peshkop

1. shtro peceten
bishopshatfold01.jpg

2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jush
bishopshatfold02.jpg

3. bashko cepin e djathte te larte me mesin e pecetes duke formuar nje trekendsh
bishopshatfold03.jpg

4. bashko cepin e majte te poshtem me mesin e pecetes
bishopshatfold04.jpg

5. rrotullo peceten duke lene ekstremitetet ne te majte dhe te djathte
bishopshatfold05.jpg

6. palos gjysmen e meposhtme te pecetes
bishopshatfold06.jpg

7. nxirr cepin e djathte nga siper
bishopshatfold07.jpg

8. me kujdes rrotullo gjysmen e majte te trekendshit dhe fut fundin e saj te trekendshi i djathte
bishopshatfold08.jpg

9. kthe peceten duke lene cepat larg jush
bishopshatfold09.jpg

10. palos trekendshin e djathte duke futur fundin e saj te trekendshi tjeter
bishopshatfold10.jpg

11. hap kapen dhe shtyp materialin brenda ne menyre qe te behet rrethore.
bishopshatfold11.jpg

12. GATI!
bishopshatfold.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme gonxhe trendafili

1. shtro peceten
rosebudfold01.jpg

2. palose dyshe diagonalisht
rosebudfold02.jpg

3. kthe peceten duke vendosur pjesen e hapur larg jush
rosebudfold03.jpg

4. cepin e djathte puqe me majen siper
rosebudfold04.jpg

5. riperserit piken 4 me cepin e majte
rosebudfold05.jpg

6. kthe peceten duke lene pjesen e hapur larg jush
rosebudfold06.jpg

7. palos fundin e pecetes (jo te gjithe por rreth 3/4 te gjysmes) si ne figure
rosebudfold07.jpg

8. kthe peceten nga ana tjeter
rosebudfold08.jpg

9. kap dy cepat (te majten dhe te djathten) dhe rrotulloi duke i afruar dhe futur njera brenda tjetres
rosebudfold09.jpg

10. ngrije dhe rregulloje (nese nuk qendron perserit pikat duke perdorur hekurin)
rosebudfold10.jpg

11. GATI!
rosebudfold.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme kurore

1. shtro peceten
crownnapkinfold01.jpg

2. palose dyshe diagonalisht
crownnapkinfold02.jpg

3. kthe peceten duke vendosur pjesen e hapur larg jush
crownnapkinfold03.jpg

4. cepin e djathte puqe me majen siper
crownnapkinfold04.jpg

5. riperserit piken 4 me cepin e majte
crownnapkinfold05.jpg

6. kthe peceten duke lene pjesen e hapur larg jush
crownnapkinfold06.jpg

7. palos fundin e pecetes (jo te gjithe por rreth 3/4 te gjysmes) si ne figure
crownnapkinfold07.jpg

8. palos nje trekendsh te vogel ne pjesen e poshtme te pecetes
crownnapkinfold08.jpg

9. kap dy cepat (te majten dhe te djathten) dhe rrotulloi duke i afruar dhe futur njera brenda tjetres
crownnapkinfold09.jpg

10.ngrije dhe rregulloje duke hapur cepat ansore si te figura GATI!
crownnapkinfold.jpg
 
Last edited by a moderator:
Pe: Palosje pecetash

Forme freskuese

1. shtro peceten
standingfan01.jpg

2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jush
standingfan02.jpg

3. palos peceten si nje fizarmonike duke lene ne fund nje pjese me te madhe te lire
standingfan03.jpg

4. palos peceten ne mes
standingfan04.jpg

5. palos diagonalisht cepat ne te djathte duke i futur posht palave te fizarmonikes
standingfan05.jpg

6. hape dhe rregulloje
standingfan06.jpg

7. GATI!
standingfan.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme trendafili

1. shtro peceten
rosenapkinfolding01.jpg

2. palos te kater cepat duke i drejtuar ne mes te pecetes
rosenapkinfolding03.jpg

3. palos perseri te kater cepat e krijuar duke i drejtuar ne mes te pecetes. ne ket menyr krijohet nje katror
rosenapkinfolding05.jpg

4. kthe peceten
rosenapkinfolding06.jpg

5. palos cepat ne menyre qe te takohen ne qender te pecetes dhe vendos dicka te rende ne qender
rosenapkinfolding07.jpg

6. duke ruajtur presionin ne qender, nxirr cepat per te krijuar petalet
rosenapkinfolding08.jpg

7. hiq peshen
rosenapkinfolding09.jpg

8. GATI!
rosenapkinfolding.jpg
 

Kitty

Anëtar i Respektuar
Titulli: Palosje pecetash

WAW...Shum te bukura DM, e te lumshin duart qe u lodhe e i solle..:D :D
 

Endrra

VIP
Titulli: Palosje pecetash

shume te rafinuara...kete te fundit se paskam bere prove kurre ...Do ta provoj :)
 
Pe: Palosje pecetash

Forme kollare

1. shtro peceten ne menyre qe njeri prej cepave te drejtohet te ju
necktienapkinfold01.jpg

2. duke filluar nga maja e siperme, palos anen e djathte diagonalisht si ne figure
necktienapkinfold02.jpg

3. perserit piken 2 me anen e majte dhe shtroi mire
necktienapkinfold03.jpg

4. palos perseri anen e djathte duke filluar nga maja e siperme
necktienapkinfold04.jpg

5. riperserit palosjen e javes te majte duke ruajtur simetrine
necktienapkinfold05.jpg

6. palos pjesen e siperme diagonalisht ne te djathte ne menyre qe maja e kollares te jet pingul me pjesen e poshtme
necktienapkinfold06.jpg

7. kthe kollaren ne menyre qe maja te drejtohet majtas
necktienapkinfold07.jpg

8. mbylle majen e kollares duke e futur poshte per te krijuar nyjen.
necktienapkinfold08.jpg

9. GATI!
necktienapkinfold.jpg


Forme kemishe

1. shtro peceten
shirtfoldinginstructions01.jpg

2. palos 2 cepat e djathte diagonalisht duke i drejtuar te mesi i pecetes
shirtfoldinginstructions02.jpg

3. palos dhe 2 cepat e majte diagonalisht qe te 4 cepat te puthiten ne qender te pecetes
shirtfoldinginstructions03.jpg

4. palos anen e djathte ne menyre qe te mbeshtetet ne qender te pecetes
shirtfoldinginstructions04.jpg

5. perserit piken 4 me anen e majte ne menyre qe te dyja te takohen te qendra e pecetes
shirtfoldinginstructions05.jpg

6. kthe peceten
shirtfoldinginstructions06.jpg

7. palos pjesen me te larte dhe shtype ate me hekur. do te jete jaka e kemishes
shirtfoldinginstructions07.jpg

8. kthe perseri peceten
shirtfoldinginstructions08.jpg

9. palos 2 cepat e siperme diagonalisht, ne menyre qe pikat te takohen ne qender ne nje kend per te formuar pjesen e perparme te kemishes
shirtfoldinginstructions09.jpg

10. kap 2 cepat ne qender dhe palosi diagonalisht duke formuar menget e kemishes
shirtfoldinginstructions10.jpg

11. kap fundin e pecetes dhe palose drejte jakes, duke e futur poshte ne pikat me te ulta te jakes. GATI!
shirtfoldinginstructions.jpg
 
Pe: Palosje pecetash

Forme qiriu

1. shtro peceten
candlenapkinfold01.jpg

2. palose dyshe diagonalisht
candlenapkinfold02.jpg

3. kthe peceten duke vendosur pjesen e hapur larg jush
candlenapkinfold03.jpg

4. palos anen e gjate rreth nje cm dhe shtyp fort mbi te
candlenapkinfold04.jpg

5. duke filluar nga te dyja ekstremitetet, rrotullo peceten duke formuar nje cilinder.
candlenapkinfold05.jpg

6. fut cepat e cilindrit ne bazen e pasme dhe ngrije ne kembe.GATI!
candlenapkinfold06.jpg


Forme xhepi

1. shtro peceten
basicpouchfold01.jpg

2. palose dysh
basicpouchfold02.jpg

3. palose dysh perseri duke formuar nje katror
basicpouchfold03.jpg

4. kthe peceten ne menyre qe pjesa e hapur te jet ne te majte larg jush
basicpouchfold04.jpg

5. palos ne mes diagonalisht shtresen me te larte te pecetes dhe shtype mire
basicpouchfold05.jpg

6. kthe peceten ne menyre qe pjesa e hapur te gjendet ne te djathte dhe larg jush
basicpouchfold06.jpg

7. palos anen e djathte si ne figure dhe shtype mire
basicpouchfold07.jpg

8. palos anen e majte dhe fut pjesen e poshtme te kendi i krijuar
basicpouchfold08.jpg

9. ktheje dhe fut brenda saj cfare te duash. GATI!
basicpouchfold09.jpg
 
Titulli: Palosje pecetash

Interesante, do e shikoj me vemendje kete teme te mesojme :D
 
Pe: Palosje pecetash

Forme xhepi 2

1. shtro peceten
fancysilverwarepouch01.jpg

2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jush
fancysilverwarepouch02.jpg

3. palose perseri ne mes duke formuar nje katror
fancysilverwarepouch04.jpg

4. rrotullo diagonalisht shtresen e siperme te pecetes dhe ngjeshe fort qe mos te humbi formen
fancysilverwarepouch05.jpg

5. perserit piken 4 me shtresen e dyte
fancysilverwarepouch06.jpg

6. perserit piken 4 me shtresen e tret
fancysilverwarepouch07.jpg

7. kthe peceten
fancysilverwarepouch08.jpg

8. palos anen e djathte dhe ngjeshe fort
fancysilverwarepouch09.jpg

9. palos anen e majte ne te njejten menyre si ne figur
fancysilverwarepouch10.jpg

10. ktheje dhe fut brenda saj cfare te duash. GATI!
fancysilverwarepouch11.jpg


Forme xhepi 3

1. shtro peceten
diamondpouchfold01.jpg

2. palose ne mes duke lene pjesen e hapur afer jush
diamondpouchfold02.jpg

3. palose perseri ne mes duke formuar nje katror
diamondpouchfold03.jpg

4. ktheje duke lene pjesen e hapur siper
diamondpouchfold04.jpg

5. palos diagonalisht shtresen e larte te pecetes
diamondpouchfold05.jpg

6. palos diagonalisht shtresen e dyte
diamondpouchfold06.jpg

7. palos diagonalisht shtresen e tret
diamondpouchfold07.jpg

8. kthe peceten
diamondpouchfold08.jpg

9. palos te dyja anet ( te majten dhe te djathten) duke respektuar simetrine dhe formen e deshiruar si ne figure
diamondpouchfold09.jpg

10. ktheje dhe fut brenda saj cfare te duash. GATI!
diamondpouchfold.jpg
 

Endrra

VIP
Titulli: Palosje pecetash

DM na nxore pune mi goce ...une e kam zakon kur e shtroj tavolinen kaq bukur si le miqt as ti prishin loololol
 
Pe: Palosje pecetash

Forme ruli

1. shtro peceten
napkinsilverwareroll01.jpg

2. palose ne mes diagonalisht
napkinsilverwareroll02.jpg

3. kthe peceten ne menyre qe ana me e gjat te jet afer jush dhe vendos aty argjendarine
napkinsilverwareroll03.jpg

4. palos te dy cepat siper argjendarise pa krijuar rrudha
napkinsilverwareroll04.jpg

5. rrotullo argjendarine ne pecete
napkinsilverwareroll05.jpg

6. GATI!
napkinsilverwareroll.jpg
 
Pe: Titulli: Palosje pecetash

DM na nxore pune mi goce ...une e kam zakon kur e shtroj tavolinen kaq bukur si le miqt as ti prishin loololol

hahahahaah po cfaj kam un :D un thjesht me te dhane nje ide origjinale :p
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: Si të shtroni një tavolinë fine për të ftuarit tuaj?

Nuk me ben pershtypje ushqim cfar menyje sherbet sa me ben si sherbehet, dhe si eshte e dizajnuar tovolina,me knaqe syrin kur eshte cdo gje ok ,jam shum e percendrua cdo her ne tovolin te ushqimi jo vetem per dit festash
 
Top