Pamje mahnitëse! 30 alpinistë shqiptarë e kosovarë ngjiten në këmbë në majën më të lartë të Malit të Tomorrit

0f9b7279-c285-4e4a-9475-c5981571ec99.jpg

Bukuritë e qarkut të Beratit s’kanë limit! 30 alpinistë profesionistë nga Shqipëria e Kosova, por disa prej tyre edhe amatore, janë ngjitur në këmbë në majën më të lartë të malit të Tomorrit, në 2416 metër lartësi.
Fillimisht alpinistët kanë vizituar kanionet e Skraparit dhe më pas kanë filluar ngjitjen deri në “Tyrben e Abaz Aliut”. Ngjitja është bërë ditën e djeshme dhe 30 alpinistëve nga Shqipëria e Kosova ju është dashur rreth 6 orë të arrijnë majën më të lartë të Tomorrit.

b2ae6409-1fd2-4e96-af1b-82b3d651c5c1.jpg
34ef9615-76a4-4ff4-bf6d-a760eb6c6d4b.jpgf6656bd4-17d6-474f-85d6-b7e22ba34b09.jpg

Nga pelegrinët që ngjisin malin për lutje e bekime,të shumtë janë edhe alpinistët që nuk ndalen së sfiduari veten,duke u ngjitur në këtë mal. Me livadhe që të lënë pa fjalë nga bukuria e tyre në pranverë dhe mbuluar me borë në përiudhën më të ftohtë të vitit, ngjitja e Tomorit është një nga përvojat më të rëndësishme të alpinizmit dhe turizmit shqiptar.

Në malin e Tomorrit gjatë muajve të verës organizohen dhe paketa interesante turistike për të bërë hiking,camping, apo edhe ngjitje të malit me mushkë. Emocioni dhe aventura e 30 alpinistëve ka qenë e papërshkueshme dhe pas ngjitjes në majën e malit Tomorr ekipi e ka mbyllur ekspeditën e tij në Teqenë e Abaz Aliut.

Balkanweb.com
 
Top