Pamjet e mrekullueshme, leopardi i zi fotografohet në Indi (FOTO)

Frank

Anëtarë i respektuar.
leopardi-i-zi-1.jpeg

Një leopard shumë i rrallë është parë në një park të Indisë. Leopardi ishte në ngjyrë të zezë dhe është fotografuar nga një vizitor teksa ishte vënë në ndjekje të një dreri. Anurag Gawande, e fotografoi leopardin në parkun nacional Tadoba.
Në një intervistë për mediat vendase Gawande ka thënë se ka rrezikuar jo pak në fotografimin e leopardit, pasi e pa të vraponte jo shumë larg tij. Leopardët e zinj njihen ndryshe si pantera të zeza. Ngjyra e tyre lidhet shumë me gjatësinë e qimeve.

Vetëm 11% e leopardëve në të gjithë botën kanë pigment unik, e për këtë arsye kjo specie është shumë e veçantë.

leopardi-i-zi-2.jpegleopardi-i-zi-3.jpegleopardi-i-zi-4.jpegleopardi-i-zi-5.jpeg


Balkanweb.com
 
Top