Parajsa në tokë, ishulli që duhet ta vizitoni përpara se të “zhduket” (Fotot)

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Parajsa në tokë, ishulli që duhet ta vizitoni përpara se të “zhduket” (Fotot)

Tuvalu-Island-7-1170x680-850x450.jpg
I fshehur në pjesën jugore të Paqësorit, Tuvalu është koleksioni i përsosur i nëntë ishujve, të cilët shtrihen në gjysmë të rrugës mes Hawait dhe Australisë.
Por pavarësisht kësaj, sipas një raporti të ri nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Turizmin Botëror, Tuvalu është vendi më së paku i vizituar në planet gjatë viteve të fundit. Gjatë vitit 2016 Tuvalu ka pasur vetëm 2000 turistë, pavarësisht se ka një klimë të ngrohtë tropikale dhe përqindje të ulët të krimeve.
Fqinji më i afërt i Tuvalus, Kribati, ka pasur më shumë se dyfishin e vizitorëve gjatë vitit 2016, apo gjithsej 5000 vizitorë.
Mungesën e bukurisë arkitekturale, Tuvalu e zëvendëson me plazhet e mbushura me palms dhe të përsosura për të bërë plazh. Gjithashtu plazhet janë të zbrazura sepse ishujt nuk janë të ndërtuar, ndërsa popullsia është vetëm 10,000 banorë dhe e shpërndarë përgjatë ishujve.
Por ekziston një kulturë e fortë tradicionale vendore, e cila mbahet gjallë nga njerëzit e Tuvalus. Ju mund të shikoni vallëzime tradicionale, gdhendje druri e disa aktivitete tjera nga vendasit. Ishulli kryesor është Funafuti, i cili gjendet në pjesën perëndimore dhe është vendi ideal për zhytje në ujë.
Tuvalu së fundmi ka fituar vëmendjen si pasojë e ndryshimeve klimatike: Kombet e Bashkuara e kanë përfshirë Tuvalun në listën e vendeve që rrezikojnë të zhduken krejtësisht si pasojë e ngritjes së niveleve të ujit gjatë shekullit të ardhshëm. Por kjo, pavarësisht se është një fatkeqësi e vërtetë, duhet edhe t’ju nxisë ta vizitoni këtë vend para se të zhduket!

Tuvalu-Funafuti-188-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-187-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-12-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-158-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-150-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-68-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-141-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-130-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-112-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-97-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-47-1110x624.jpg
Tuvalu-Funafuti-33-1110x624.jpg
Copyright Gazeta SHQIP
 

Attachments

 • Tuvalu-Island-7-1170x680-850x450.jpg
  Tuvalu-Island-7-1170x680-850x450.jpg
  52.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-188-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-188-1110x624.jpg
  67.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-187-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-187-1110x624.jpg
  107.3 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-12-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-12-1110x624.jpg
  155.4 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-158-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-158-1110x624.jpg
  79.4 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-150-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-150-1110x624.jpg
  83 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-68-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-68-1110x624.jpg
  151.2 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-141-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-141-1110x624.jpg
  164 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-130-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-130-1110x624.jpg
  139.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-112-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-112-1110x624.jpg
  72.8 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-97-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-97-1110x624.jpg
  133.2 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-47-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-47-1110x624.jpg
  138.3 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-33-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-33-1110x624.jpg
  115.2 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Island-7-1170x680-850x450.jpg
  Tuvalu-Island-7-1170x680-850x450.jpg
  52.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-188-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-188-1110x624.jpg
  67.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-187-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-187-1110x624.jpg
  107.3 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-12-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-12-1110x624.jpg
  155.4 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-158-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-158-1110x624.jpg
  79.4 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-150-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-150-1110x624.jpg
  83 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-68-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-68-1110x624.jpg
  151.2 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-141-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-141-1110x624.jpg
  164 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-130-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-130-1110x624.jpg
  139.6 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-112-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-112-1110x624.jpg
  72.8 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-97-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-97-1110x624.jpg
  133.2 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-47-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-47-1110x624.jpg
  138.3 KB · Shikime: 0
 • Tuvalu-Funafuti-33-1110x624.jpg
  Tuvalu-Funafuti-33-1110x624.jpg
  115.2 KB · Shikime: 0

Vinjol

Status Online....... Po zihem me grate e forumit
Skam njeri anej po
Me kismet mase shkojme e vizitojme :p
 
Top