parashikimet e ekonomise per 2017

jana80

Super Moderator
nje nga faktoret kryesor ne ekonomine globale eshte edhe ekonomia politike ( luhatja e bursave nga manovrat apo faktoret politik te nje shteti ... 20170123_225521.jpg )

sic verehen nuk flitet tashme vetem per gb por per shume shtete qe kan zgjedhjet opozita po propagandon teorine e dalhes nga zona eu... france..de... dhe hollane... e kjo eshte e paparashikueshme per cdo ekonomist nga faktoret e ndryshem qe mund te ndikojne..
fakt tjeter eshte qe shtetet e ashtuquajtur emergjent kan nje pil +/- 10% si india kina... japonia me lart se 5% ...
fusha obbligazionare parashikon ne vitin 2017 nje rritje nga 0.20% ne 0.70% pra te gjithe ato qe kan ne plan blerje shtepie,borxh personal te pershejtojne pasi inflazione po leviz ne menyre te dukshme dhe te shumepritur edhe pse presidenti i bances eu zt drago dha akoma nje frymemarrje projektit te shpetojme bankat me te njejtin sistem (cash) por kete vit edhe pse e miratoj serish shume u ul dukshem ...
per te qene sa me e thjeshte titujt e shteteve, do ken ngritje ...
usa ka nje ngritje te dukshme te pil nga 1.8 ne 2.5 e nese do arrije politika e trump premtimin e 4% te pil dhe sic thash me siper shtetet emergjent ose lendet dytesore jan ne rritje pra verehet e pritet nje vit ku kursimtaret me ne fund mund te shikojne nje rendiment pozitiv dhe me ne fund do nis nje interes i garantuar ne momentin e firmes mbi kontrat fakt i cili nuk ishte aq i mundur pa nenshkruar fonde apo investimente me nje shkall rreziku nga 1-7 min 2^ ...
20170123_225521.jpg
(rreziku politik mbi investimentet ku duhet marre parasysh shitblerja qe ja te bej me keto zona ne kohen x )
Screenshot_20170123-224744.jpg
20170123_225226.jpg5

Screenshot_20170123-224750.jpg
 
Top