Pas vdekjes së Princit Filip, kush do të trashëgojë titullin Duka i Edinburgut?

Pas vdekjes së Princit Filip, kush do të trashëgojë titullin Duka i Edinburgut?​

1618685493342.png
Titulli i Princit Filip pas vdekjes së tij përfundimisht do t’i kalojë djalit të vogël, Princit Edward.

Duka i Edinburgut vdiq më 9 prill në moshën 99 vjeçare.
“Kur Princi Edward u martua, ai nuk u bë një dukë mbretëror si princat e tjerë, të tillë si Princi Harry apo Andrew”, ka thënë për Fox News Nick Bullen. “Edward nuk u bë dukë gjatë martesës sepse si mbretëresha ashtu edhe Princi Filip donin që Edward të bëhej Duka i Edinburgut me vdekjen e Filip. Besoj se do të ndodhë”.edward-philip-t.jpg
Princi Edward, 57 vjeçar, u martua me Sophie në vitin 1999. Ata kanë dy fëmijë së bashku: Lady Louise Windsor dhe James, Viscount.

Princi i Uellsit, 72 vjeç, ndërkohë është i dyti në radhë për fronin

Raportohet se ka disa protokolle që duhet të adresohen para se Edward të trashëgojë përfundimisht titullin e lakmuar.
Sophie gjithashtu përfundimisht do të bëhet Dukesha e Edinburgut, një titull që u mbajt nga mbretëresha, 94 vjeçare.

Filip ka lënë pas mbretëreshën dhe katër fëmijët e tyre: Princin Charles, Princeshën Anne, Princin Andreë dhe Edward – si dhe tetë nipërit e mbesat dhe dhjetë stërnipërit. /Telegrafi/
 

Attachments

  • edward-philip-t.jpg
    edward-philip-t.jpg
    76.2 KB · Shikime: 0
  • edward-philip-t.jpg
    edward-philip-t.jpg
    76.2 KB · Shikime: 0
Top