Pema gjigante mbi 3 mijë vjeçare

Tuana

Nada é por acaso!
sequoia1.jpg


Ekipet e National Geographic sollën të tjera imazhe mahnitëse të shkëputura nga trupi i nënës natyrë. Këtë herë në revistën natyrore u botuan fotot e ekipit në pemën e dytë më të lartë në botë, gjiganten 3200 vjeçare në Parkun Natyror në Sierra Nevada të Shteteve të Bashkuara.

Këto pemë, të njohura nga banorët lokalë si “Pema e kuqe” arrijnë deri në 94 metra lartësi dhe diametri i trupit të tyre shkon nga 6 deri në 8 metër. Rriten vetëm në Sierra Nevada dhe janë një ndër pasuritë më të mëdha natyrore të Shteteve të Bashkuara, të mbrojtura me lugj prej kohësh.
sequoia.jpg

sequoia1.jpg
sequoia3.jpg

Që me nisjen e kolonizimit të Amerikës, këto pemë gjigante, pjesë të drurëve koniferë, për shkak të madhështisë së tyre, tërhoqën vëmendjen e europianëve të hershëm që nisën të popullojnë kontinetin e ri./tch
sequoiaold.jpg
sequoiaold1.jpg
sequoiaold1.jpg
sequoiaold2.jpg
 
Top