“Perëndia na bëri ‘mashkull e femër’” – YouTube censuron fjalimin e pastorit amerikan

YouTube ka censuruar një predikim të bazuar në Bibël, duke e etiketuar atë si ‘gjuhë urrejtjeje’, pasi ai i kundërvihej transgjenderizmit.

Pastori John MacArthur i Kishës së Komunitetit Grace në Los Anxhelos, mbajti një predikim të dielën rreth seksualitetit biblik, i cili siç raportoi ‘Faithwire’ i CBN ishte pjesë e një përpjekjeje të pastorëve në të gjithë Amerikën e Veriut për të protestuar ndaj një ligji të ri kanadez që hyri në fuqi më 8 janar pasi kaloi në Parlament me pak debat.

Shqetësimi është se Projektligji C-4 i Kanadasë është i formuluar gjerësisht dhe në fakt mund të ndalojë mësimet biblike mbi etikën seksuale dhe madje mund të kufizojë komunikimet personale mbi këtë temë. Predikuesit po protestojnë kundër ligjit në foltore, me 4,000 pastorë që pohojnë kundërshtimin e tyre si dhe gatishmërinë për të folur kundër tij, raportoi Fox News.


Sipas Liberty Coalition Canada, formulimi i projektligjit është mjaft i gjerë për të lejuar ‘ndjekjen penale të të krishterëve që do të flisnin të vërtetën biblike për jetën e atyre që janë në robëri të mëkateve seksuale si homoseksualiteti dhe transgjinorizmi’.

Duke qëndruar në foltore të dielën, MacArthur tha: “Nuk ekziston diçka e tillë si transgjinor. Ju jeni ose XX ose XY, kaq. Zoti e bëri njeriun mashkull dhe femër. Kjo përcaktohet gjenetikisht, kjo është fiziologjia, kjo është shkenca, është e vërteta.”

“Nga njëra anë, e vërteta e asaj gënjeshtre dhe mashtrimi është aq i dëmshëm, aq shkatërrues, aq izolues, aq korruptues sa duhet të kundërshtohet, por nga ana tjetër, ajo përballje nuk mund të ekzagjerojë atë që tashmë ekziston, që është një ndjenjë e të qenit i izoluar në marrëdhënie”
, tha ai.

Por YouTube e hoqi predikimin e MacArthur nga platforma e tij dhe i tha komentuesit konservator Todd Starnes se prezantimi i videos së MacArthur ishte ‘gjuhë urrejtjeje’.

“Ekipi ynë ka shqyrtuar përmbajtjen tuaj dhe, për fat të keq, ne mendojmë se shkel politikën tonë të gjuhës së urrejtjes,” tha YouTube, sipas Starnes.

“Ne kemi hequr përmbajtjen e mëposhtme nga YouTube: “Nuk ekziston një gjë të tillë si transgjinor. Ju jeni ose XX ose XY. Kjo është ajo. – Pastor John MacArthur.”

Starnes vuri në dukje në blogun e tij, “Me fjalë të tjera, YouTube pohoi ligjin kanadez duke ndaluar çdo kundërshtim ndaj transgjinorizmit në platformën e tyre.”
Jenna Ellis, këshilltare speciale për Shoqërinë Thomas More, e cila përfaqësonte MacArthurin kur Qarku i Los Anxhelosit u përpoq të mbyllte Grace Church për kundërshtimin e urdhrave shëndetësorë të shkaktuar nga pandemia, foli kundër censurimit të predikimit të MacArthur nga ana e YouTube.

“Oligarkia e madhe e teknologjisë në Shtetet e Bashkuara po zbaton ekuivalentin e ligjit të çmendur të Kanadasë duke censuruar të vërtetën dhe të drejtën e pastorëve për të mësuar Biblën,” i tha Ellis komentuesit konservator.

“Nëse amerikanët nuk ndalojnë Big Tech, ky regjim i ri do të anashkalojë Kushtetutën për të përjashtuar të drejtat tona themelore për të folur dhe për të ushtruar fenë dhe ndikimi do të jetë shkatërrues.”

Kritikët shqetësohen se ligji do të rijetësojë persekutimin fetar.

“Amerikanët duhet të përgatiten për një kohë kur pastorët dhe udhëheqësit fetarë do të përballen me persekutim për të mësuar Fjalën e Zotit,” paralajmëroi Starnes.

hashtag.al
 
Top