Pesë këshilla për dhëmbë të shëndetshëm

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
1 Shmangni ëmbëlsirat! Shumë sheqer mund të shkaktojë dëmtimin të dhëmbëve, zverdhjen e dhëmbëve dhe probleme të tjera. Plus, më shumë se një privilegj të rastit është e keqe për ju në të gjitha mënyrat.

2Lani dhëmbët në mëngjes dhe në darkë. Dentisti ju tregon për të bërë atë për një arsye! ثshtë e rëndësishme për pastrimin e gurëzve një herë në mëngjes dhe një herë para se të shkoni në shtrat.

3Mos pini duhan! Ne e kuptojmë këtë, është e vështirë për shumë prej nesh, por është e rëndësishme për dhëmbët tuaj dhe e rëndësishme për trupin tuaj. Ajo mund të jetë e vështirë të largohet, por shpërblimi është me më shumë vlerë.

4Mundohuni që të minimizojnë konsumin e kafesë. Ne nuk po ju sugjerojmë që të mos pini kafenë e përditshme, vetëm këshillojmë që për hir të dhëmbëve tuaj të mos e tejkaloni këtë masë.

5 Pastroni dhëmbët me pe! Shpeshherë copa të vogla të ushqimit janë të bllokuar në mes dhëmbëve tuaj dhe nuk mund të menaxhohen me furçën e dhëmbëve. Mënyra më e mirë është t’i pastroni dhëmbët me pe të mirë dentare.
 
Top