Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropiane

Abisi

offline✌
Tirana-1939.jpg

Mbreti Zog njihet një figurë historike dhe politike shumë e diskutuar në lidhje me atë që ai bëri përderisa qe në pushtet deri në pushtimin e Shqipërisë nga Italia.

Ai njihet për kulturën e tij të gjërë dhe mendjemprehtësinë dhe trimërinë në situata të ndryshme gjat karrierës së tij.

Një gjë është e sigurtë që mendimi i tij politik për të ardhmën e Shqipërisë ka qenë rruga e saj evropiane e zhvillimit. Një ndër veprat më të mëdha që la mbreti Zog është prurja e arkitektëve më të mirë italian për të kryer planin urbanistik të Tiranës.


qendraetiranes1900_zpsdbd94923-768x358.jpg

projektiitalian1900_zps56739771-768x464.jpg

Qendra e kryeqitetit shqiptar, sheshi “Skënderbej”, sheshi “Nënë Tereza”, ndërtesat ministrore me motive neo klasike të ndërthurura me elemente të historisë shqiptare siç është përkrenarja e Skënderbeut, Aleksandrit të madh etj. përbëjnë nga veprat më të bukura të asaj periudhe.

qendra_zpsca572e42-768x510.jpg

Planet e pa përfunduara të Mbretit Zog për ndërtimin e Tiranës në qytet evropian të mirëfilltë respektivisht ideja e tij e frymëzuar nga qyteti që la mbresa të mëdha te ai siç ishte qyteti i Vienës, mbreti Zog u angazhua për të krijuar të paktën një arktiekturë të ngjashme si ajo. /eRralle.com/
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Shiko fotografinë 27749

Mbreti Zog njihet një figurë historike dhe politike shumë e diskutuar në lidhje me atë që ai bëri përderisa qe në pushtet deri në pushtimin e Shqipërisë nga Italia.

Ai njihet për kulturën e tij të gjërë dhe mendjemprehtësinë dhe trimërinë në situata të ndryshme gjat karrierës së tij.

Një gjë është e sigurtë që mendimi i tij politik për të ardhmën e Shqipërisë ka qenë rruga e saj evropiane e zhvillimit. Një ndër veprat më të mëdha që la mbreti Zog është prurja e arkitektëve më të mirë italian për të kryer planin urbanistik të Tiranës.


Shiko fotografinë 27750

Shiko fotografinë 27751

Qendra e kryeqitetit shqiptar, sheshi “Skënderbej”, sheshi “Nënë Tereza”, ndërtesat ministrore me motive neo klasike të ndërthurura me elemente të historisë shqiptare siç është përkrenarja e Skënderbeut, Aleksandrit të madh etj. përbëjnë nga veprat më të bukura të asaj periudhe.

Shiko fotografinë 27752

Planet e pa përfunduara të Mbretit Zog për ndërtimin e Tiranës në qytet evropian të mirëfilltë respektivisht ideja e tij e frymëzuar nga qyteti që la mbresa të mëdha te ai siç ishte qyteti i Vienës, mbreti Zog u angazhua për të krijuar të paktën një arktiekturë të ngjashme si ajo. /eRralle.com/

Eshte e mundur te gjenden te gjitha masterplanet me detaje ne lidhje me Tiranen ose Shqiperine? Do te ishte perfekt. E mbi te tjera une do ju mbaj ne kontakt ne lidhje me TIRANA 030 - SBA.
 

kitrra 123

plak gjufurrak
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Eh si te ishte Shqiperia nje qender qyteti pata per ta ba dhe une lule po ajt ma:vriveten:
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Eshte e mundur te gjenden te gjitha masterplanet me detaje ne lidhje me Tiranen ose Shqiperine? Do te ishte perfekt. E mbi te tjera une do ju mbaj ne kontakt ne lidhje me TIRANA 030 - SBA.

Je pjese e Tirana 030?
 

Quku

Marakli Krapit
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Ca eshte tirana 030 ?
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Njoh drejtperdrejt Stefano Boerin dhe gjithe stafin organizues.
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Je pjese e Tirana 030?

Njoh drejtperdrejt Stefano Boerin dhe stafin drejtues.
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Njoh drejtperdrejt Stefano Boerin dhe stafin drejtues.

Cool!
Neser ne mos gaboj ka takim per planin structurues. Nese di gje mund te na update-sh mbi outcome. Do mirepritej kjo gje :)sidomos ne jasht qe smun te jemi prezent..
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Titulli: Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitetkurë evropi

Cool!
Neser ne mos gaboj ka takim per planin structurues. Nese di gje mund te na update-sh mbi outcome. Do mirepritej kjo gje :)sidomos ne jasht qe smun te jemi prezent..

Patjeter. Mbas dates 21.. :)
 
Top