Po sikur.....Zoti të jetë femër?

Lauri

Anunnak
Sikur religjionet të ishin krijuar nga femrat, s’do na shpërlanin trurin, por do na pushtonin zemrat.

Sikur Zoti të ishte femër, shumë më lehtë do na hynte në zemër

Meshkujt e dhunshëm çdo ideologji e kanë krijuar, nga motivi për të plaçkitur, vrarë, dhunuar, masakruar dhe sunduar.

Femra të dashura :

Kurrë mos thoni ”Ah sikur të isha djalë”. Më mirë thoni ”Ah sikur të isha arushë në mal”.

Sepse, shumica e meshkujve janë idiota trushpërlar, mashtrues ordiner, gënjeshtar dhe kanibal.

Jo rastësisht të gjithë profetët janë meshkuj dhe 99% sosh pervers, kretena, dhunues, gjak e djersë pirës, pedofila, nekrofila, shovinista, zuzarë, nazista, fashista, patriarkal, qyqarë, byth e dhëmbë pa larë.

Të gjithë profetët pa dallim janë meshkuj, sepse meshkujt i kanë krijuar të gjitha ideologjitë ekstremiste për t’i shëruar komplekset e tyre të ulëta, përmes skllevërimit, nëpërkëmbjes dhe shkeljes së dinjitetit të njerëzve e sidomos të fëmijëve dhe femrave.

Janë meshkujt ata që i kanë shëruar komplekset e tyre duke i shkaktuar komplekse femrave përmes thënieve si ”Flokët e gjata, ment e shkurta”, ” Me qenë e mirë femra edhe Zoti do ishte femër”, e kështu me radhë.

E vërteta në fillim dhemb, por më vonë shëron plagë si asgjë tjetër, prandaj duhet të thuhet hapur, kudo dhe kurdo.

Sidomos femrat shqiptare me shekuj e kanë hequr të zitë e ullirit nga meshkujt e dhunshëm, të shëmtuar, të kompleksuar, fanatik, injorant, kodoshë dhe kokë bosh, prandaj çdo kryengritje e tyre do ishte e mirëseardhur.

Populli shqiptar ka nevojë më tepër se kurrë në histori, për një revolucion edukativ dhe kulturor.

Vdekje fashizmit mashkullor.
Liri popullit femëror.

Meshkuj në kuptimin e vërtetë të fjalës janë vetëm ata që e pelqejnë këtë shkrim. Të gjithë të tjerët janë njësoj të shfrenuar dhe shëmtuar si të lartpërshkruarit.
Nga: Lirim Gashi
Satirike

deaMadreLT-U43480744307678t1F-U3030392521039EU-656x492@Corriere-Web-Sezioni.jpg
Deri këtu me shaka...
Por tani të shikojmë pak nga shpellat e deri tek pikturat e Mikelanxhelos nëpër mure.

Kjo hipotezë revolucionare e zotit femër, duhet të përzihet gjithashtu në kokën e koleksionistit, studiuesit dhe eksploruesit të jashtëzakonshëm Giancarlo Ligabue (1931-2015), i cili filloi të mbledhë statuja të hyjnive primitive në mbarë botën, tani të ekspozuara në ekspozitën e promovuar nga Fondacioni Ligabue dhe kuruar nga Annie Caubet, kujdestare nderi e Luvrit.
«Lloji më i vjetër i ekspozuar - thotë specialisti - është e ashtuquajtura figura e Nënës së Madhe të trashëguar nga tradita neolitike. E zhveshur dhe me begati vullnetare, ajo vetëm pushtoi skenarin ikonografik të pjesës më të madhe të botës antike deri në arritjen e imazheve të reja në fund të mijëvjeçarit të katërt ".
Vetëm më vonë, më vonë, Zoti veshi pantallonat e tij dhe filloi të ishte diçka më afër asaj që ne "dimë": një rrufe, një sy, një trekëndësh lart ose fytyrën me mjekër që Michelangelo vizatoi në tavanet e Kapelës Sistine. Por rreth vitit 3000 para Krishtit, kur revolucioni bujqësor kthehet në një revolucion urban, kur kishte kohë që ka kaluar nga një njeri gjahtar në një civilizim të vendosur bazuar në të korrat e bujqësisë, janë perëndeshat me gjoks të madh dhe pamje të rrumbullakosura mirë, ose më të stilizuara figura androgjene për të komanduar.
Por, as hija e një Zoti Atë nuk gjindet kund ?.

8139eab6e8ae50983d81fb6711192d42.jpg
 

Baboon

FALEMINDERIT!
Sigurisht që nga kafshet deri tek antikiteti natyra ne menyre empirike (jo absolute) na ka mesuar se Femra = pjellori ,jete etj.
Por neper librat monoteiste zoti nuk ka gjini...
 
Top