Prejardhja jone, qenie jashtokësore?

Jemi qenie jashtokësore Mjaft kërkuat për gjurmë të alienve, ata gjenden këtu në tokë. Ne jemi qeniet aliene të planetit. Shkencëtarët kanë zbuluar prova që mbështesin teorinë se pjesë të ADN-së tonë vinë nga thellësitë e hapësirës.

asteroigamino580x393-1-300x203.jpg


Njerëzit kanë zbuluar pjesë të ADN-së në meteorite që në vitin 1960, por shkencëtarët duhej të ishin të sigurt nëse materiali vinte nga hapësira apo ishte thjeshtë një ndotje nga jeta tokësore. Për herë të parë, kemi provat se pjesë të ADN-së janë krijuar në hapsirë.

Lajmi vjen nga Dr. Michael Callahan, studiues në NASA. Ai është drejtuesi i studimit të publikuar me punën e akademisë kombëtare të shkencës në Amerikë.

Ekipi gjeti Adeninë dhe Guaninë në meteoritë të pasura me karbon që vinin nga hapësira. Këto dy përbërës janë dy nga katër bazat që formojnë acidin Dezoksiribonukleik (ADN). Dy të tjerat janë Citozina dhe Timina. Bashkë të katër përbërësit janë baza e jetës në tokë dhe me shumë mundësi në vende të tjerë në Univers.

Ekipi i studiuesve arriti në konkluzionin se dy bazat nuk ishin ndotje nga jeta në tokë, duke qenë se ato ishin krijuar në një proces kimik jo-biologjik.

Sipas studimit, i jepet suport teorisë se një “kit” me pjesë të gatshme, i krijuar në hapësirë, është dërguar në tokë me meteoritët dhe ka sjellë si pasojë krijimin e jetës. Zbulimi implikon se blloqet e jetës, të gatshëm, janë shpërndarë në gjithë universin dhe mund të kenë krijuar jetën edhe në planetë të tjerë.
(kuriozitete-enigma)
 

Hostel

Anëtar i Nderuar
Titulli: Prejardhja jone, qenie jashtokësore?

Jashte nga planeti im gjera ndryshe nga mua qe sjeni tjeter
 
A

AlbertPrengzaj

Titulli: Prejardhja jone, qenie jashtokësore?

citoj-Shkencëtarët kanë zbuluar prova që mbështesin teorinë se pjesë të ADN-së tonë vinë nga thellësitë e hapësirës.per te mbeshtetur nje gje te till,,duhet te dish fillimisht se si jan krijuar meteoritet,,dhe nese krijohen te reja si krijohen ato?

Sipas asaj qe besoj un,,nuk ka dicka qe egziston ne te vertet ne univers,,dhe qe nuk ka prejardhje te perbashket,,jemi trupa te ndam prej nje zjermi! mund te jemi 99% te ndryshem nga njeri tjetri,,por ate 1%-shin qe ngelet,,e kemi te gjith te perbashket! kur them te gjith,,po mendoj c´do gje!
 
Top