Premtimi per nje cope toke..!

Lauri

Anunnak
Kjo cfare po shihni eshte vetem nje pjese e vogel e Universit qe perbehet nga 2 triliooon galaksi.

hs-2014-27-a-full_jpg.jpg

Ndersa ketu poshte po shikoni galaksine tone Via Lattea(rruga e qumshtit), qe eshte vetem nje nder 2 trilionet e galaksive te Universit.


Milky_Way_galaxy_sun05.jpg

E megjithate. Galaksia jone ku me bejme pjese, eshte e perbere nga 400 miliard yje si dielli yne. Dhe konsiderohen qe ne keta yje te ndodhen rreth 10 miliard planete toke.

via_lattea6.jpg

Ne nje pike te vogel sa nje grimce rere, ndodhet sistemi yne diellor me planetet e tije qe i njohim me emer dhe mbiemer :p
sistema-solare-per-bambini-1 (1).jpg

Ne kete sistem diellor, kemi dhe token tone "shume te dashur", qe edhe kjo sa me zor duket, kaq e vogel eshte ne familjen diellore ku ben pjese..:)


terra-colori-1200x720.jpg

Ne token tone do fokuzohemi ne nje pike interesante. Ne lindjen e Mesme, qe edhe kjo pjese toksore, eshte nje rajon shume i vogel me dimensionet e globit tokesor.

medio_oriente.jpeg

Ne kete rajon te Lindjes se Mesme, ndodhet nje territor shume i diskutueshem, te pakten qe 6000 vjet nga sot. Dhe qe quhet Izra_El.

Qe nga Profeti Abraham rreth 4000 vjet para Krishtit e sot, behet fjale per nje cope toke te premtuar dhe nuk eshte "legalizuar"akoma.
Ismaeli, femija i Abramit me skllaven Agar, merr rrugen per ne jug drejte aktuale Arabia e sotme. Duke populluar ato zona me kalimin e gjeneracioneve.
Ndersa Isaku, femija i lindur me nderhyrjen hynore tek Sara, shtrihen drejte perendimit duke endur nga nje vemd ne tjetrin deri ne egjypt duke perfunduar si skllever. Histori qe njohim me daljen tyre nga egjypti me Profetin Moisiu, per tu rikthyer perseri ne tokat e premtuara nga Zoti qe me Abrahamin.

220px-Levante_800.jpg
Po keta toka nuk ishin bosh kur u kthyen ebrejt nga Egjypti. Ishin disa tribu qe jetonin aty.
Ketu plasin luftat dhe konfliktet te pa fund. Sa edhe sot nuk kane mbarim pikerisht nga rrenjojet e vjetra te ketyre konflikteve.
Kush e njeh Biblen mire, e gjithe kjo e ka nje shpjegim. Po citoj vetem ca prej tyre. Filistei u zhduken fare nga faqja dheut, me profetin David. Ndersa Edomiti Moabiti Ammoniti etj, ishin tribu te nipave dhe sternipave te vete Abrahamit. Pra nje konflikt per nje cope toke mes kushrinjesh. Me pretendimin e izraeliteve te kthyer nga Egjypti per te rimarre tokat qe sipas tregimeve biblike, qenka toka e premtuar nga Zoti nje popull shume i dashur per Ate. Izraelitet pra.

Ne injorancen time. Nuk po them nje galaksi per koke te cdo izrealiti, po te pakten te gjithe si popull ti dergonte ky Zoti Yahweh ne nje planet diku tjeter ne hapsire. Apo eshte me e logjikshme te vazhdohet akoma edhe per mijra vite te tjera me vrasje per nje rryp toke ?
Jam pak me dilem ? cfare ka qe nuk funksionon qe 6000 vjet ktej ?? nuk ka nje toke tjeter diku?? Apo do ve ne diskutim ekzistencen e....premtmit
Me ndihmoni pak ju ??
 

jana80

Super Moderator
Qeshtje force... , zoterimi ... kush zoteron besimin "zoteron edhe zotin" e pas zotit vin edhe popujt te zgjedhurit e te pazgjedhurit... dikush i ndjek se eshte e vetmja drite shprese, e dikush qe ska asnne besim por edi shume mire qe me besimin e tyre mund te arrije ku ja plane....
Ne fund jemi njerez apo jo..
 

Lauri

Anunnak
Do deshiroja këtu besimtarët monoteist. Besimtarët e Krijuesit të Gjithësisë, sa të ngushtë e kanë horizontin e mendimit logjik.
Besim e logjikë nuk shkojnë bashkë.
 
Top