Printohet zemra e njeriut në fortmat 3D

Hera

Banned
[h=1]Printohet zemra e njeriut në fortmat 3D[/h]
E8060F52-99B4-4C98-AA5D-449C106BE9EF-246x300.jpeg
Shkencëtarët izraelitë kanë printuar për herë të parë në botë, në format 3D zemrën e njeriut.

Profesor Tal Dvir nga Universiteti i Biologjisë Molekulare dhe Bioteknologjisë thotë se “Kjo është hera e parë që një zemër e tërë, me gjak dhe qeliza printohet.”

24bce7c8-5776-4123-a56e-8311f6513a49


Ndërsa Nadav Noor, një student i mjekësisë shpjegon: “Për herë të parë ne printuam materiale dhe qeliza nga ato njerëzoret dhe krijuam një kompleks gjeometrik të zemrës. Të gjitha zemrat e printuara deri tani, për aq sa ne dimë, janë të krijuara nga materiale sintetike apo materiale të tjera, të cilat nuk derivojnë nga pacientët.”, shkruan euronews.
 

Hera

Banned
U habita kur e lexova ...ecen shkenca
 
Top