Problem matematikor

alberto

Waiting for...
Ne nje klase ndodhen 150 nxenes. 15 prej tyre nuk flasin asnje gjuhe te huaj. 85 prej tyre flasin gjuhen angleze. 96 prej tyre flasin gjuhen gjermane. Duke perdorur diagramin e Venit te gjendet numri i nxenesve qe flasin te dy gjuhet e sipershenuara.
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Problem matematikor

Atehere, 15 prej tyre nuk flasin asnje gjuhe te huaj, dmth se 135 (150-15) prej tyre flasin te pakten nje gjuhe te huaj.
Nese 85 flasin gjuhen angleze dhe 96 gjuhen gjermane (gjithsej 181) ateher do te thote se 46 prej tyre i flasin te dy gjuhet. (181-135)

 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Problem matematikor

Gjete kohes se studimeve, kisha nje mesimdhenes matematike qe kishte doktoruar ne lemin e bashkesise se numrave dhe ne provim cdo here kishte nje pyetje nga kjo lemi...prandaj them se inlustrim me te mire per kete problem nuk mund te kete...
 
Top