Problema me fije shkrepse

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Ne kete teme mund te postoni problema me fije shkrepse..
Si psh, si mund te krijohen 2 trekendsha me 4 fije shkrepse... Dhe me poshte eshte zgjidhja.




fig202.gif














 • Duke perdorur vetem 6 fije shkrepse, krijoni nje konstrukcion me 4 trekendsha ekilaterale , secili te ket gjatesine e nje fije shkrepse.

 • Levizni nje shkop, qe te krijohet nje shprehje e vertet
fig99.gif



 • Levizni vetem 4 shkopa nga spirala e me poshtme, per te krijuar 3 katrora
fig21.gif
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Problema me fije shkrepse

Ne kete teme mund te postoni problema me fije shkrepse..
Si psh, si mund te krijohen 2 trekendsha me 4 fije shkrepse... Dhe me poshte eshte zgjidhja.




fig202.gif














 • Duke perdorur vetem 6 fije shkrepse, krijoni nje konstrukcion me 4 trekendsha ekilaterale , secili te ket gjatesine e nje fije shkrepse.

 • Levizni nje shkop, qe te krijohet nje shprehje e vertet
fig99.gif



 • Levizni vetem 4 shkopa nga spirala e me poshtme, per te krijuar 3 katrora
fig21.gif

E dyta: Nje nga shkrepset qe eshte djathtas vertikalisht, e vendos mbi dy te tjerat. Keshtu krijohet nje shenje barazimi me 3 viza, qe do te thote gjithmone i barabarte. Dhe 1 eshte gjithmone i barabarte me 1.
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Problema me fije shkrepse

Ne kete teme mund te postoni problema me fije shkrepse..
Si psh, si mund te krijohen 2 trekendsha me 4 fije shkrepse... Dhe me poshte eshte zgjidhja.




fig202.gif














 • Duke perdorur vetem 6 fije shkrepse, krijoni nje konstrukcion me 4 trekendsha ekilaterale , secili te ket gjatesine e nje fije shkrepse.

 • Levizni nje shkop, qe te krijohet nje shprehje e vertet
fig99.gif



 • Levizni vetem 4 shkopa nga spirala e me poshtme, per te krijuar 3 katrora
fig21.gif

zgjidhja e problemes se fundit:
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Problema me fije shkrepse

Ne kete teme mund te postoni problema me fije shkrepse..
Si psh, si mund te krijohen 2 trekendsha me 4 fije shkrepse... Dhe me poshte eshte zgjidhja.




fig202.gif














 • Duke perdorur vetem 6 fije shkrepse, krijoni nje konstrukcion me 4 trekendsha ekilaterale , secili te ket gjatesine e nje fije shkrepse.

 • Levizni nje shkop, qe te krijohet nje shprehje e vertet
fig99.gif



 • Levizni vetem 4 shkopa nga spirala e me poshtme, per te krijuar 3 katrora
fig21.gif

Problema e pare ka si zgjidhje viztimin e nje katrori me 4 kunja shkrepse dhe dy te tjerat vendosen si diagonale te ketij katrori.
 
Top