Projekti i Da Vincit për të bashkuar Stambollin

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
uradavinci.jpg

Projekti i Da Vincit i realizuar në miniaturë
Autoritetet turke zgjodhën për të zbatuar një projekt të vitit 1502 të Leonardo Da Vincit për të bashkuar lagjen veneciane me pjesën tjetër otomane në Stamboll.

Kryeministri turk, Recep Taip Erdogan tha se vepra do të financohet nga sponsor privatë, turq dhe të huaj dhe se nuk do të ketë asnjë kosto për financat publike të Ankarasë.

Në përpikmëri të projektit të Leonardo Da Vincit, ura do të jetë 220 metër e gjatë, 10 metër do të jetë lartësia pranë brigjeve dhe 25 në pikën më të lartë. Shfrytëzimi i saj do të jetë vetëm për këmbësorë.

Ura lindi si domosdoshmëri e zhvillimit të Stambollit në një kryeqendër ekonomike të Turqisë moderne. Një kopje e projektit 500-vjeçar të rilindasit të madhe europian ndodhej në arkivat turke të trashëguara nga Perandoria Osmane. /tch

doreshkrimetda.jpg
 

diku diku

Anëtar i Respektuar
Pe: Projekti i Da Vincit për të bashkuar Stambollin

mendja me e ndritur e te gjitha kohrave, edhe pse ishte me e ndritura perseri beri gjera per lufte .....
 
Top