Provat e Erdogan për ekstradimin e Gylen habisin Amerikën

Ndërkohë që presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan dhe qeveria e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim ka tre vjet që këmbëngul se ka dërguar të gjitha dosjet me provat e nevojshme për ekstradimin e Fethullah Gylenit, në pah del se deri më tani nuk është bërë asnjë hap konkret.

Sepse, në të vërtetë, nuk ka ekzistuar asgjë tjetër përveç lajmeve të organeve mediatike që pompojnë ato çfarë thotë presidenti.

Një gazetar turk në Shtetet e Bashkuara, Ilhan Taner, në një postim të tij në rrjetin social Twitter është shprehur se “sipas burimesh të sigurta është bërë e ditur se shumica më e madhe e dosjeve të dërguara është në gjuhën turke, megjithëse në marrëdhëniet e bashkëpunimit midis dy vendeve ekziston një traditë e përkthimit të dokumenteve në atë gjuhë, ose të paktën në anglisht”.

Fakti që materialet që përmbajnë dosjet janë në gjuhën turke, tregon se, në të vërtetë, deri më tani nuk ka pasur asnjë dosje të gatshme për sa i përket kërkesës për ekstradim dhe janë dërguar vetëm materialet e gjendura gati, në nxitim e sipër.

Ndërkohë që nga organet e tyre mediatike po pompojnë idenë se janë dërguar plot 85 kuti me prova.
Gazeta Dita
 
Top