PS kërkon "ekspertimin toksikologjik dhe psiqik" të Ristanit

MasteR

I'm offline
f.0519201913946_m.jpgPartia Socialiste paraqiti të enjten padi penale ndaj kryetarit të KQZ-së, Arben Ristani, anëtarëve të komisionit Klement Zguri, Vera Shtjefni dhe Hysen Osmanaj si dhe personave të tjerë të paidentifikuar, “punonjës të KQZ-së dhe KZAZ-ve Tiranë që kanë bashkëpunuar me të kallëzuarit”.
Partia Socialiste kërkoi fillimin e ndjekjes penale ndaj tyre për “shpërdorim të detyrës” dhe “Fallsifikim të dokumentave dhe rezultateve të zgjedhjeve” në bashkëpunim.

«Në momentin që kandidati i PS-së, Edi Rama doli me rezultatin final plus 10 vota, KQZ ndaloi publikimin e tabelave të rezultatit si dhe bllokoi faqen e internetit pa dhënë asnjë arsye. Duke filluar nga data 15 Maj dhe në ditët në vijim nga ana mazhoranës qeverisëse, u përgatit një skemë për të manipuluar rezultatin përfundimtar, skemë e cila nuk mund të jepte rezultat pa ndihmën dhe veprimet e kundraligjshme të anëtarëve të kallëzuar të KQZ-së », tha PS-ja.

Partia më e madhe opozitare akuzoi gjithashtu strukturat elektorale pranë kandidatit Basha, për ndërmarrjen e një « inciative të kundraligjshme për të krijuar “prova të paqëna” në KZAZ-të e Tiranës, me qëllim rivlerësimin e votave të pavlefshme, si e vetmja rrugë që do të mundësonte gjetjen e një numri të mjaftueshëm votash për të përmbysur rezultatin e ngushtë prej 10 votash plus ».

Partia Socialiste tha se kutitë e votimit dhe të materialeve zgjedhore “janë transportuar për në KQZ pa vendimmarje ligjore duke krijuar mundësinë pratike për falsifikime dhe manipulime në to”.

PS-ja i kërkoi Prokurorisë të hetojë “me shpejtësi, objektivitet dhe paanësi këto veprime të kundraligjshme, duke kryer të gjitha veprimet e nevojshme hetimore për të zbardhur të vërtetën dhe minimizuar ardhjen e pasojës kriminale”.

Partia Socialiste kërkoi gjithashtu që të administrohen si prova rregjistrimet në serverat e institucionit të publikimeve elektronike të rezultateve paraprake, filmimet e seancave, të kamerave, praktika e urdhërimit të transportimit të kutive të votimit dhe administrimi i tyre në KQZ, dosja e përgatitjes së aktit normativ për vlerësimin e fletëve të gjetura në kutitë e gabuara.

Opozita tha gjithashtu se ka “dyshime të arsyeshme që bazohen mbi indicie, se zoti Arben Ristani mund të jetë nën ndikimin e substancave alkolike dhe psikotrope në atë masë që kanë krijuar gjendjen e afektit patologjik”.

“Në këto kushte, kërkojmë që organi i prokurorisë, konform neneve 179 dhe 182 të K.Pr.Penale të kryeje ekspertimin toksikologjik dhe vlerësimin e gjendjes psiqike të të kallzuarit Arben Ristani”, tha Partia Socialiste. /Telegrafi/
 

Love

βeℓℓe â๓e
Pe: PS kërkon "ekspertimin toksikologjik dhe psiqik" të Ristanit

Ne Shqiperi, e gjithe politika shqiptare eshte me psiqike, i pame qarte realitetin e politikes shqiptare ne keto votime ... Nuk vlen me per dikutim
 
Top