Pse burrat që martohen me gra të huaja janë më të lumtur

serbet-martese.jpg
Shumë yje të Hollywood si George Clooney apo Matthew McConaughey kanë gjetur lumturinë e tyre me gra të huaja. Martesat ndërkulturore janë dicka e veçantë që mund të ndryshojë jetën e një burri për mirë.  1. Ata mësojnë një gjuhë të re.
Ky mund të jetë justifikimi i përsosur për të pasuruar gamën e dijes me një gjuhë shtesë, dhe ata madje kanë mësuesin e tyre personal. Megjithëse mund të flisni të dy në të njëjtën gjuhë, familjet mund të mos flasin, prandaj mësimi qoftë i disa fjalëve është thelbësor për t’i njohur.

Sigurisht, të qënit dygjuhësh (ose tregjuhësh!) Ka përfitime të mëdha për mendjen e gjithëkujt pasi gjithashtu fiton një perspektivë të re për botën.

2.-Ata udhëtojnë më shumë.
Sigurisht, me një grua që ka një familje jashtë vendit, vijnë shumë udhëtime jashtë shtetit. Kjo mund të jetë mundësia e përsosur që ata të shtojnë një pushim të shkurtër extra gjatë rrugës për të vizituar familjarët dhe miqtë. Fluturimet mund të shndërrohen në mini-aventura.


Ekziston edhe bonusi shtesë i të pasurit 2 pasaporta, duke dhënë mundësinë e të udhëtuar më lehtë.

3.-Ndryshe nga të tjerët ata bëjnë 2 dasma.
Gjithmonë një festë me miqtë dhe familjen na mbush me hare, dhe çfarë feste e ka më të fortë këtë efekt sesa një martesë!

Sidoqoftë studimet e fundit na tregojnë se ky fenomen po rrallohet, pasi më pak njerëz po vendosin të celebrohen gjatë dekadave të fundit.

4.-Ata festojnë më shumë festa kalendarike e ditë pushimi sesa më parë.
Ndarja e traditave kulturore mund të jetë një pjesë emocionuese në çdo marrëdhënieje, jo vetëm që burrat mund të gëzojnë pushime të reja, por ata gjithashtu mund të ndajnë traditat e tyre me bashkëshortet, duke rijetuar entuziazmin nëpërmjet tyre përsëri.


Ndarja e këtyre momenteve së bashku mund të jetë një pjesë e rëndësishme e një martese të fortë, dhe studimet tregojnë se një martesë e shëndetshme ka përfitime të mëdha për mirëqënien e trupit e mendjen tonë.

5.-Dashuria kalon nëpërmjet stomakut
Me një kulturë tjetër vjen edhe kuzhina e saj, me fjalë të tjera, një mundësi për të zbuluar një pjatë të re të preferuar. Ushqimi mund të jetë porta hyrëse në një kulturë dhe është një mënyrë e shijshme për të që të kuptojë më shumë për gruan e tij dhe nga është.

Antropologët e konsiderojnë ushqimin si shumë të rëndësishëm për marrëdhëniet tona shoqërore dhe komunikimin, pasi është diçka që mund ta ndajmë së bashku.


lajmifundit.al
 
Ajo e huaja nuk pjerv fort per hallot, tezet, baxhanaket e dajes, mbesat e komshies.. Kush u martu, kush u feju.. Qoke, te 40-at,fejesa,martesa,lindje,synetlliqe...
 
Top