Pse çiftet duhet të shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë, sipas një studimi

gjumi-ne-cift-3.jpg

Pavarësisht nga ndryshimet në zakonet tona të gjumit, çiftet përpiqen të përshtaten, dhe nganjëherë nuk janë të vetëdijshëm për përfitimet që kjo sjell. Studiuesit zbuluan se kjo rezultoi në diçka më të mirë sesa çiftet prisnin.

“Bright Side”, tregon disa nga arsyet pse ju dhe partneri juaj duhet të shkoni të flini në të njëjtën kohë.

Bisedat dhe përkëdheljet në shtrat mund të kthehen në rutinën tuaj të përditshme.
Çdo çift dëshiron përqafime dhe biseda të shkurtra me të dashurin e tyre. Por sa prej nesh në të vërtetë gjejmë kohë për këtë? Kjo është arsyeja pse të fjeturit së bashku në të njëjtën kohë do t’ju japë mundësinë e një përqafimi dhe madje edhe një kohë shtesë për të folur për ditën tuaj.

Nuk është vetëm kjo, shkenca thotë se përqafimi bën që trupi të çlirojë neuro-transmetuesin “oxytocin”. Kjo ndihmon në afrimin e partnerit dhe ju bën të ndiheni më të kënaqur.

Kjo mund t’ju ndihmojë të zgjidhni problemet dhe debatet.

Ndonjëherë gjërat më të vogla mund të kthehen në argumente dhe nëse na duhet shumë kohë për t’i zgjidhur, ato mund të ngecin dhe do ta gjejmë veten në një gjendje të keqe për ditë. Por kur të flini me partnerin në të njëjtën kohë, do të keni një shans të flisni për debatet dhe problemet, dhe ka më shumë shanse t’i kuptoni ata. Në përputhje me rrethanat, kjo do t’ju ndihmojë të keni një mëngjes më të mirë dhe një gjumë të rehatshëm.

Mund t’ju ndihmojë të sinkronizoheni me partnerin.

Kjo taktikë do t’ju ndihmojë të përshtateni së bashku, të sinkronizoheni dhe të jeni më të qetë me njëri-tjetrin. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të shmangni acarimin e panevojshëm kur secili prej jush zgjon tjetrin për shkak të ndryshimit në kohën e gjumit, i cili mund të shkaktojë zgjimin me humor të keq.

Mund të përmirësojë shëndetin tuaj fizik.

Fjetja së bashku nuk ka të bëjë vetëm me marrëdhëniet, por edhe me performancën e trupit tuaj. Mund të ulë presionin e gjakut, të ndihmojë në fuqizimin e sistemit tuaj imunitar dhe të ndihmojë në uljen e inflamacionit.

Kjo gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor.

Shëndeti juaj fizik nuk është e vetmja gjë që do të përmirësohet. Shëndeti juaj mendor dhe emocional do të marrë gjithashtu një nxitje. Fjetja në të njëjtën kohë mund të zvogëlojë ankthin dhe t’ju ndihmojë të ndiheni më të relaksuar. Përfundimisht, do të jetë më e lehtë të bisedoni me partnerin tuaj, dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë të përmirësoni ditën duke ju bërë të ndiheni më të lumtur.

Panorama.al
 
Top