Pse Marksi nuk ka lidhje me globalizmin?

Marla

Themelues i Forumit
1. Marksi kërkonte bashkimin e proletarëve e jo të bankierëve e rentierëve globalistë.
2. Marksi kërkonte që Shteti të kontrollonte Kapitalin e jo e kundërta në erën e kapitalit global.
3. Marksi nuk ishte kundër kombeve si janë globalistët. Madje tek shembulli i luftës të popullit polak për pavarsi lavdëron bashkëpunimin me borgjezinë, sepse liria e kombit më e rëndësishme. Lufta për të drejta bëhet brenda shtetit sovran. Prandaj flet për inte-nacionionalizëm e jo globalizëm (zhdukje kombit)
4. Marksi kërkonte kolektivizimin e jo privatizimin total.
5. Marksi kërkonte mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve e të drejtat eko-sociale e jo të kundërtën si po bën globalizmi.
*****
Je apo jo dakord me Marksin nuk ka rëndësi. E rëndësishme është të njohësh faktet që të mos bësh lojën e sistemit që krijon kaos tek njerëzit.

Vetë Marksi në librin e 3të të kapitalit kishte parashikuar metamorfozën e kapitalizmit në formën e sotme financiare, ku borgjezia i lë radhën aristokracisë. E në fakt është pikërisht ajo që po ndodh sot.

Dikur konflikti ishte mes borgjezisë dhe proletarëve por të cilët i bashkonte puna dhe prodhimi. Ky konflikt ishte natyral e zgjidhej brenda Shtetit Social me kontroll demokratik të kapitalit kombëtar e rolit të sindakatave. Rënia e Komunizmit në 1989, nuk solli përmirësimin e kapitalizmit por çlirimit të bishës tani pa rivalë. Gradualisht u çmontuan të drejtat e punëtorëve e pastaj edhe vetë borgjezisë së prodhimit duke çmontuar shtresën e mesme kudo. Tani frerët i kishte aristokracia financiare larg proçesit të prodhimit e punës. Tani pasuria krijohej nga hiçi me derivatë financiarë duke e përqendruar tek rentierët e bankierët globalë.

Afrimi i globalistëve me Kinën nuk është idealiste por pragmatiste. Iu intereson kontrolli autoritar mbi popullin e jo marksizmi. Zhdukja e lirive dhe të drejtave të fituara në Perëndim. Ja pse duhet kalibruar kritika ndaj globalizmit me fakte e arsye e jo me injorancë e banalitet. Pa një diagnozë të saktë nuk ka dhe Rezistencë por vegla të sistemit edhe atehere kur kujtojmë se po e luftojmë.
Këto gjëra elementare dihen tek popujt evropianë.

Vetëm shqipet ngatërrojnë dollarin me ... Vetëm shqipet quajnë komuniste dhe një sufllaqe të keqe. Vetëm shqipet e kanë të vështirë të pranojnë se aMrika e sistemi i saj është kanceri i botës e rrezik i popujve. Pa aMrikë shqipet mbeten pa pika referimi si popull baritor pa dije e vetëdije.

FB_IMG_1611131701205.jpg
 

Endrra

VIP
Format e skllaverimit vijne ne nje forme apo tjeter.. keta siper tashme jane te tejakaluar .. skllaverimi i ri po vihet nga gjigandet e atyre qe na shiten lirin e fjales dhe te mendimit nepermjet internetit World wide Web.
Dikur si opozitar te shteteve konservative , sot keta po marrin cdo privatesi te njeriut.
Pra ka ardhur koha ti kthehemi dhe nje her konservatizmit.
 

Lauri

Anunnak
Në teori Marksi kishte të drejtë. Por në praktikë nuk funksionoj. Pa dyshim që e përdorën Marksin si deshën jo si ai thonte.
 

Marla

Themelues i Forumit
Në teori Marksi kishte të drejtë. Por në praktikë nuk funksionoj. Pa dyshim që e përdorën Marksin si deshën jo si ai thonte.
Sepse ideologjite e gjejne impementimin tek njerezit tek lidershipi. Natyra njerezore sidomos te atyre qe kane pushtet gjithmone priret nga instiktet kafsherore si grykesia te qenit i pangopur kthejne veten ne Zot dhe ata qe nuk ju binden i ndershkojne duke ju marre dhe jeten.
Per sa kohe ideologjia nuk perputhet me impelemtimin ngelet utopi ose eshte e destinuar te kthehet ne diktature.
 

Lauri

Anunnak
Sepse ideologjite e gjejne impementimin tek njerezit tek lidershipi. Natyra njerezore sidomos te atyre qe kane pushtet gjithmone priret nga instiktet kafsherore si grykesia te qenit i pangopur kthejne veten ne Zot dhe ata qe nuk ju binden i ndershkojne duke ju marre dhe jeten.
Per sa kohe ideologjia nuk perputhet me impelemtimin ngelet utopi ose eshte e destinuar te kthehet ne diktature.
Marx ishte bashkëkohës me Gustav Le Bon.
Ndoshta po bëj gabim ti bashkoj bashkë, por seç gjejë një lidhje të fortë mes teorisë të Marx(në fakt çdo llojë teorie) e filozofinë e LeBon.
Në librin e tij "psikologjia e turmave", mëson politikën sesi të bësh turmat për vete. Të flasësh për gjëra që masat kanë dëshirë të dëgjojnë me veshë pikësëpari, ndoshta edhe të parealizueshme. Mjafton që masat t'u nënshtrohen fjalëve premtuese. Deri atëherë kur ajo elitë politike të hypë në pushtet. Më pas, atëherë, e dimë si linden diktaturat e proletariatit dhe si e përdoren atë në komunizëm.

Librat e LeBon kan qenë më të preferuarat e Hitler, Mussolini po ashtu ishte i magjepsur fare pas LeBon.
(Dhe të dy këta kanë hypur në fuqi me votat e popullit.)

Edhe sot dashje pa dashje, të gjithë politikanët në botë përdorin atë llojë filozofie; premto sa më shumë gjëra dhe knaq veshët e turmave derisa tu marrësh votën. :)
 

Delirium

No description ...
Në punën e tij të 1845, Ideologjia Gjermane, ai shkroi, “idetë e klasës në pushtet janë në çdo epokë idetë sunduese.” Një shoqëri kapitaliste është një shoqëri ku shumica e njerëzve, të pasur a të varfër, besojnë shumëfarë gjërash që janë thjesht gjykime vlerash në lidhje me sistemin ekonomik, për shembull: që nëse një njeri nuk punon është praktikisht i padobishëm, që nëse ne thjesht punojmë shumë fort do të ecim përpara, që më shumë zotërime do të na bëjnë më të lumtur dhe se gjërat e vlefshme (po ashtu edhe njerëzit) do të krijojnë domosdoshmërisht më shumë të ardhura.

Më pak fjalë, një nga të ligat më të mëdha të kapitalizmit nuk është se ka njerëz të korruptuar në drejtim – kjo është e vërtetë në çdo hierarki njerëzore – por se idetë kapitaliste na mësojnë të gjithëve të jemi në ankth, konkurues, komformistë, dhe politikisht të vetëkënaqur.
 

Endrra

VIP
Në punën e tij të 1845, Ideologjia Gjermane, ai shkroi, “idetë e klasës në pushtet janë në çdo epokë idetë sunduese.” Një shoqëri kapitaliste është një shoqëri ku shumica e njerëzve, të pasur a të varfër, besojnë shumëfarë gjërash që janë thjesht gjykime vlerash në lidhje me sistemin ekonomik, për shembull: që nëse një njeri nuk punon është praktikisht i padobishëm, që nëse ne thjesht punojmë shumë fort do të ecim përpara, që më shumë zotërime do të na bëjnë më të lumtur dhe se gjërat e vlefshme (po ashtu edhe njerëzit) do të krijojnë domosdoshmërisht më shumë të ardhura.

Më pak fjalë, një nga të ligat më të mëdha të kapitalizmit nuk është se ka njerëz të korruptuar në drejtim – kjo është e vërtetë në çdo hierarki njerëzore – por se idetë kapitaliste na mësojnë të gjithëve të jemi në ankth, konkurues, komformistë, dhe politikisht të vetëkënaqur.
Ske provuar komunizmin ti ..ste duket asgje kapitalizmi pastaj lol
 

Lauri

Anunnak
Socializmi & komunizmi ; një kundër të gjithëve.
Në kapitalizëm; të gjithë kundër të gjithëve. Ujq të njëri tjetrit. 😁
 

Endrra

VIP
Ma thuaj ti qe e ke provuar si eshte , se une ste pyeta kot ca datlindje je , jam me i vogel se ty besoj 🙂
Me mire mos ta dish .. athere, sepse do fillosh te duash kapitalizmin e ske per cfare te ankohesh me lol ... nejse .. cdo forme ..cdo epoke ..cdo metode spirituale apo politike.. perdoret nga nje pakice per te sunduar shumicen.
Kjo ka qen ..eshte dhe do jete gjithmone sa homosapienc te sundoj boten .
 

MrCool

Old School.
Kot per kurreshtje.. A ekziston variant tjeter pervec marksizmit dhe kapitalizmit?
 

Delirium

No description ...
Me mire mos ta dish .. athere, sepse do fillosh te duash kapitalizmin e ske per cfare te ankohesh me lol ... nejse .. cdo forme ..cdo epoke ..cdo metode spirituale apo politike.. perdoret nga nje pakice per te sunduar shumicen.
Kjo ka qen ..eshte dhe do jete gjithmone sa homosapienc te sundoj boten .
Kapitalizmin e dua une edhe nuk ankohem per asgje , Marksi tha : kush nuk punon eshte i padobishem , une kam punu qe 15 vjec !
Nese kur linda une Enveri vdiq , ti ske qene me shume se pese vjec , gjithsesi mos me thuaj asgje ne lidhje me ate sistem se kam goxha informacion 🙂
 

Endrra

VIP
Kapitalizmin e dua une edhe nuk ankohem per asgje , Marksi tha : kush nuk punon eshte i padobishem , une kam punu qe 15 vjec !
Nese kur linda une Enveri vdiq , ti ske qene me shume se pese vjec , gjithsesi mos me thuaj asgje ne lidhje me ate sistem se kam goxha informacion 🙂
Po flm per komplimentin o çun 🤣
 

Marla

Themelues i Forumit
Sdua tju konfuzoj por eshte interesante


Subversioni Ideologjik kalon ne 4 etapa:

1. Demoralizimi - ky është një proces i cili mund të zgjasë rreth 15-30 vjet për tu kryer (minimumi i viteve për të "brumuar" një gjeneratë). Gjatë kësaj faze, morali dhe integriteti i vendit vihen në pikëpyetje, duke krijuar kështu dyshim në mendjet e njerëzve. Për ta bërë këtë, kërkohet manipulimi i mediave dhe akademisë për të ndikuar tek të rinjtë (ky është çelësi që kjo fazë të përparojë). Ndërsa brezi i ri përqafon vlera të reja, të tilla si Marksizmi dhe Globalizmi, brezi i vjetër ngadalë humbet kontrollin thjesht përmes "kalbjes". Kjo fazë shkatëron mundësinë e popullatës për të arsyetuar nepërmjet të dhënave dhe fakteve. (Faktet nuk kanë më rëndësi gjatë kësaj faze, por më tepër krijimi i perceptimeve janë të një rëndësie të madhe.)

2. Destabilizimi - qëllimi i këtij hapi është të ndryshojë status quo-në, veçanërisht ekonominë e vendit, marrëdhëniet e jashtme, forcat e rendit dhe sistemet e mbrojtjes. Qëllimi është të krijojmë një qeveri masive që përshkon shoqërinë dhe bëhet ndërhyrëse në jetën e qytetarëve të saj. Kjo mund të zgjasë nga dy deri në pesë vjet për t'u realizuar (pas përfundimit të demoralizimit kjo fazë kërkon më pak kohë), përsëri me mbështetjen aktive të akademisë dhe medias që shtyn të rinjtë në këtë drejtim. Këtu, të drejta, liri dhe përfitime i premtohen popullatës për të inkurajuar mbështetjen e tyre. Pasi të ketë përfunduar kjo fazë, profesorët naivë të kolegjit dhe "idiotët e dobishëm" nuk janë më të nevojshëm dhe pasi që ata pa dyshim do të protestojnë ndaj politikave qeveritare kur të zbulojnë të vërtetën, ata do të zhduken shpejt.

3. Kriza - ky është një hap i madh që zgjat deri në gjashtë javë dhe përfshin një ndryshim revolucionar të pushtetit. Kjo është ajo ku një ngjarje kataklizmike shqetëson dhe ndan vendin duke krijuar kaos dhe panik midis qytetarëve. Kriza ekonomike do të bëjë që njerëzit të mos i besojnë njërit-jetrit por shtetit. Në thelb, qeveria do ti japë ryshfet njerëzve për të pranuar programet e tij.

4. Normalizimi - faza përfundimtare është vendi ku populli më në fund dorëzohet pranon dhe fillon të asimilojë diktaturën. Kjo mund të zgjasë deri në dy dekada për të përfunduar.

Ne shqiperi faza 3 nga temporarily eshte bere permanent.
 

Endrra

VIP
Sdua tju konfuzoj por eshte interesante


Subversioni Ideologjik kalon ne 4 etapa:

1. Demoralizimi - ky është një proces i cili mund të zgjasë rreth 15-30 vjet për tu kryer (minimumi i viteve për të "brumuar" një gjeneratë). Gjatë kësaj faze, morali dhe integriteti i vendit vihen në pikëpyetje, duke krijuar kështu dyshim në mendjet e njerëzve. Për ta bërë këtë, kërkohet manipulimi i mediave dhe akademisë për të ndikuar tek të rinjtë (ky është çelësi që kjo fazë të përparojë). Ndërsa brezi i ri përqafon vlera të reja, të tilla si Marksizmi dhe Globalizmi, brezi i vjetër ngadalë humbet kontrollin thjesht përmes "kalbjes". Kjo fazë shkatëron mundësinë e popullatës për të arsyetuar nepërmjet të dhënave dhe fakteve. (Faktet nuk kanë më rëndësi gjatë kësaj faze, por më tepër krijimi i perceptimeve janë të një rëndësie të madhe.)

2. Destabilizimi - qëllimi i këtij hapi është të ndryshojë status quo-në, veçanërisht ekonominë e vendit, marrëdhëniet e jashtme, forcat e rendit dhe sistemet e mbrojtjes. Qëllimi është të krijojmë një qeveri masive që përshkon shoqërinë dhe bëhet ndërhyrëse në jetën e qytetarëve të saj. Kjo mund të zgjasë nga dy deri në pesë vjet për t'u realizuar (pas përfundimit të demoralizimit kjo fazë kërkon më pak kohë), përsëri me mbështetjen aktive të akademisë dhe medias që shtyn të rinjtë në këtë drejtim. Këtu, të drejta, liri dhe përfitime i premtohen popullatës për të inkurajuar mbështetjen e tyre. Pasi të ketë përfunduar kjo fazë, profesorët naivë të kolegjit dhe "idiotët e dobishëm" nuk janë më të nevojshëm dhe pasi që ata pa dyshim do të protestojnë ndaj politikave qeveritare kur të zbulojnë të vërtetën, ata do të zhduken shpejt.

3. Kriza - ky është një hap i madh që zgjat deri në gjashtë javë dhe përfshin një ndryshim revolucionar të pushtetit. Kjo është ajo ku një ngjarje kataklizmike shqetëson dhe ndan vendin duke krijuar kaos dhe panik midis qytetarëve. Kriza ekonomike do të bëjë që njerëzit të mos i besojnë njërit-jetrit por shtetit. Në thelb, qeveria do ti japë ryshfet njerëzve për të pranuar programet e tij.

4. Normalizimi - faza përfundimtare është vendi ku populli më në fund dorëzohet pranon dhe fillon të asimilojë diktaturën. Kjo mund të zgjasë deri në dy dekada për të përfunduar.

Ne shqiperi faza 3 nga temporarily eshte bere permanent.
Jemi regj o Marla 🤣
 

MrCool

Old School.
E di fort mire se si funksionon Marla, thjesht doja te di a ka nje variant te trete? A jane vetem keta dy sisteme nga te cilet mund te zgjedhim apo eshte nje i trete me i mire apo me i keq?
 

Marla

Themelues i Forumit
E di fort mire se si funksionon Marla, thjesht doja te di a ka nje variant te trete? A jane vetem keta dy sisteme nga te cilet mund te zgjedhim apo eshte nje i trete me i mire apo me i keq?
Do hap teme me vete per demokracine.
 

ForumiVirtualJR

Anëtar i ri
E di fort mire se si funksionon Marla, thjesht doja te di a ka nje variant te trete? A jane vetem keta dy sisteme nga te cilet mund te zgjedhim apo eshte nje i trete me i mire apo me i keq?

Sistemi Norvegjez, eshte nje model miks socialisto kapitalist i cili deri tani po funksionon ne menyre thuajse perfekte.
 

Delirium

No description ...
Te kujtohet Doktori kur tha : Shqiperia ka kapacitete per te prodhuar energji nga uji , sa Norvegjia 😄
 
Top