Pse purot e prodhuara në Kubë janë kaq të shtrenjta?

Legally_Sweet

Ain’t no sunshine when she’s gone
Staf në FV.AL

Purot e prodhuara në Kubë mbajnë një reputacion si produkti më i shtrenjtë i duhanit në botë. Madje, një kuti me cilësi të mirë e Habanos mund të kushtojë mijëra dollarë.

Por, siç thuhet në një shkrim të publikuar në Business Insider, përcjell Telegrafi, çdo cigare e tillë e mbështjellë me dorë kalon rreth “500 detyra manuale – nga fara, deri tek konsumimi”.

Gjithsesi, gjatë 25 viteve të fundit, purot e bëra në vendet e tjera në Karaibe dhe Amerikën Qendrore janë bërë të krahasueshme me ato në Kubë, në cilësi, qëndrueshmëri dhe kosto.

Çfarë vë në pah shkrimi në fjalë është edhe fakti se cigarja juaj mund të jetë edhe e rreme.
Madje, disa ekspertë sugjerojnë që deri në 95% të të gjitha cigareve kubane në SHBA në të vërtetë janë të falsifikuara.

Atëherë, pse purot kuban janë kaq të dëshirueshme? Dhe a është kjo arsyeja pse janë kaq të shtrenjta?

Sipas shkrimit të BI, përcjell Telegrafi, për më shumë se 200 vjet, kultura e bërjes së cigareve në Kubë nuk ka ndryshuar.

Në një proces që zgjat rreth një vit, gjethet e duhanit rriten, korren dhe varen në shtëpitë e tharjes të quajtura “secaderos” përpara se të ndodhë një fermentim i ngadaltë, i cili rrit aromën dhe karakteristikat e djegies.

Çdo gjethe inspektohet për llojin, pamjen dhe cilësinë e saj dhe i dorëzohet “mbështjellësi”.
Zona e zemrës së prodhimit të cigareve kubane është në Pinar del Río, provinca më perëndimore e ishullit, ku rritet 70% e duhanit cigaresh të përdorura nga ndërmarrjet shtetërore të cigareve.

Prodhuesit e duhanit kuban pretendojnë se ndikimi thelbësor në cilësi është faktori natyror i rajonit, faktorët unikë mjedisorë që ndikojnë në të korrat.

Por disa njohës të cigares tani argumentojnë se purot nga vendet si Nikaragua dhe Republika Dominikane, të cilat industria i quan puro të “Botës së Re”, janë bërë të dëshirueshme dhe të besueshme në treg, gjithashtu.

Ndërsa duke folur rreth çmimit të tyre, shkrimi i Business Insider thotë se përveç cilësisë, ekzistojnë disa faktorë themelorë që përcaktojnë çmimin e të gjitha cigareve.

Së pari, madhësia, e matur si në gjatësi ashtu edhe në diametër. Në përgjithësi, sa më e madhe është cigarja, aq më e kushtueshme është.

Së dyti, mosha. Sa më gjatë të jetë “plakur” një cigare, duke intensifikuar thellësinë e aromës dhe aromës, aq më e çmuar bëhet.

Por së fundmi, dhe më e rëndësishmja, është marka. Habanos është korporatë, në pronësi të pjesshme të qeverisë Kubane, që kontrollon komercializimin në të gjithë botën për të gjitha markat e cigareve Habanos.

Të gjitha purot e Habanos bëhen në Kubë, por jo çdo cigare kubane kualifikohet si Habano.
Ndërmarrja shtetërore lëshon miratimin për një përzgjedhje të markave, purot e të cilave pretendon se janë prodhuar në standardet më të rrepta të kontrollit të cilësisë.

Për tu mbrojtur kundër falsifikimit, Habanos eksporton vetëm në kompani të zgjedhura në secilin vend.

I vetmi vend që nuk shet për të Kuba, janë Shtetet e Bashkuara, të cilat nuk kanë lejuar importimin e cigareve kubane që nga embargoja e vitit 1962 e vendosur nga presidenti John F. Kennedy, i cili vetëm disa orë para nënshkrimit të dekretit që ndalonte të gjitha produktet kubane nga Shtetet e Bashkuara urdhëroi sekretarin e tij të shtypit të blinte mbi 1.000 cigare kubane.

Jo vetëm që kjo ndalesë rriti dëshirën për cigare autentike kubane për duhanpirësit amerikanë, por gjithashtu krijoi një treg të zi që lulëzon për cigare të kontrabanduara dhe të falsifikuara.

Gjithsesi, vë në pah Business Insider, pavarësisht se është i vetmi vend që nuk mund të importojë legalisht varietetet kubane, SHBA është ende vendi që më së shumti konsumon cigare, me një diferencë të konsiderueshme.

Industria e cigareve është rritur ndjeshëm në të gjithë botën në 20 vitet e fundit, dhe hulumtimet kanë parashikuar më parë se tregu do të arrinte në 21 miliardë dollarë deri në vitin 2025.

/Telegrafi/
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
yeppp shume pune.
Por, siç thuhet në një shkrim të publikuar në Business Insider, përcjell Telegrafi, çdo cigare e tillë e mbështjellë me dorë kalon rreth “500 detyra manuale – nga fara, deri tek konsumimi”.

si e lash keshtu cigaren pa provuar nje kuban. ahahahahahahaha
 

Delirium

No description ...

Purot e prodhuara në Kubë mbajnë një reputacion si produkti më i shtrenjtë i duhanit në botë. Madje, një kuti me cilësi të mirë e Habanos mund të kushtojë mijëra dollarë.

Por, siç thuhet në një shkrim të publikuar në Business Insider, përcjell Telegrafi, çdo cigare e tillë e mbështjellë me dorë kalon rreth “500 detyra manuale – nga fara, deri tek konsumimi”.

Gjithsesi, gjatë 25 viteve të fundit, purot e bëra në vendet e tjera në Karaibe dhe Amerikën Qendrore janë bërë të krahasueshme me ato në Kubë, në cilësi, qëndrueshmëri dhe kosto.

Çfarë vë në pah shkrimi në fjalë është edhe fakti se cigarja juaj mund të jetë edhe e rreme.
Madje, disa ekspertë sugjerojnë që deri në 95% të të gjitha cigareve kubane në SHBA në të vërtetë janë të falsifikuara.

Atëherë, pse purot kuban janë kaq të dëshirueshme? Dhe a është kjo arsyeja pse janë kaq të shtrenjta?

Sipas shkrimit të BI, përcjell Telegrafi, për më shumë se 200 vjet, kultura e bërjes së cigareve në Kubë nuk ka ndryshuar.

Në një proces që zgjat rreth një vit, gjethet e duhanit rriten, korren dhe varen në shtëpitë e tharjes të quajtura “secaderos” përpara se të ndodhë një fermentim i ngadaltë, i cili rrit aromën dhe karakteristikat e djegies.

Çdo gjethe inspektohet për llojin, pamjen dhe cilësinë e saj dhe i dorëzohet “mbështjellësi”.
Zona e zemrës së prodhimit të cigareve kubane është në Pinar del Río, provinca më perëndimore e ishullit, ku rritet 70% e duhanit cigaresh të përdorura nga ndërmarrjet shtetërore të cigareve.

Prodhuesit e duhanit kuban pretendojnë se ndikimi thelbësor në cilësi është faktori natyror i rajonit, faktorët unikë mjedisorë që ndikojnë në të korrat.

Por disa njohës të cigares tani argumentojnë se purot nga vendet si Nikaragua dhe Republika Dominikane, të cilat industria i quan puro të “Botës së Re”, janë bërë të dëshirueshme dhe të besueshme në treg, gjithashtu.

Ndërsa duke folur rreth çmimit të tyre, shkrimi i Business Insider thotë se përveç cilësisë, ekzistojnë disa faktorë themelorë që përcaktojnë çmimin e të gjitha cigareve.

Së pari, madhësia, e matur si në gjatësi ashtu edhe në diametër. Në përgjithësi, sa më e madhe është cigarja, aq më e kushtueshme është.

Së dyti, mosha. Sa më gjatë të jetë “plakur” një cigare, duke intensifikuar thellësinë e aromës dhe aromës, aq më e çmuar bëhet.

Por së fundmi, dhe më e rëndësishmja, është marka. Habanos është korporatë, në pronësi të pjesshme të qeverisë Kubane, që kontrollon komercializimin në të gjithë botën për të gjitha markat e cigareve Habanos.

Të gjitha purot e Habanos bëhen në Kubë, por jo çdo cigare kubane kualifikohet si Habano.
Ndërmarrja shtetërore lëshon miratimin për një përzgjedhje të markave, purot e të cilave pretendon se janë prodhuar në standardet më të rrepta të kontrollit të cilësisë.

Për tu mbrojtur kundër falsifikimit, Habanos eksporton vetëm në kompani të zgjedhura në secilin vend.

I vetmi vend që nuk shet për të Kuba, janë Shtetet e Bashkuara, të cilat nuk kanë lejuar importimin e cigareve kubane që nga embargoja e vitit 1962 e vendosur nga presidenti John F. Kennedy, i cili vetëm disa orë para nënshkrimit të dekretit që ndalonte të gjitha produktet kubane nga Shtetet e Bashkuara urdhëroi sekretarin e tij të shtypit të blinte mbi 1.000 cigare kubane.

Jo vetëm që kjo ndalesë rriti dëshirën për cigare autentike kubane për duhanpirësit amerikanë, por gjithashtu krijoi një treg të zi që lulëzon për cigare të kontrabanduara dhe të falsifikuara.

Gjithsesi, vë në pah Business Insider, pavarësisht se është i vetmi vend që nuk mund të importojë legalisht varietetet kubane, SHBA është ende vendi që më së shumti konsumon cigare, me një diferencë të konsiderueshme.

Industria e cigareve është rritur ndjeshëm në të gjithë botën në 20 vitet e fundit, dhe hulumtimet kanë parashikuar më parë se tregu do të arrinte në 21 miliardë dollarë deri në vitin 2025.

/Telegrafi/

Telegrafit bravo qe i përkthen, jan bo mjeshtri copy paste .

**Në një proces që zgjat rreth një vit, gjethet e duhanit rriten, korren dhe varen në shtëpitë e tharjes të quajtura “secaderos” përpara se të ndodhë një fermentim i ngadaltë, i cili rrit aromën dhe karakteristikat e djegies**

Kush ka jetu e punu ne kooperative e di qe kte metode përdornim dhe ne ne shqiperi , dhe sa per cilësinë, thjesht i ka ngel puro Havana e kubana , per nder te diktatorit Fidel Castro .
 

Delirium

No description ...
Mendova se artikulli do justifikonte cmimin e larte pasi femrat kubaneze e mbeshtjellin puron pra fleten e cigares me duhan ke shala e tyre :D
Republika Dominicane ka vite qe pp e sfidon me cilësi, po kto lajmet e faqeve online jan vl , mendon se behen me dore vertete ? 😂😂
 

Marla

Themelues i Forumit
Republika Dominicane ka vite qe pp e sfidon me cilësi, po kto lajmet e faqeve online jan vl , mendon se behen me dore vertete ? 😂😂

Kam pa 1 punishte artizanale si behen ashtu i benin sic thashe me lart, ndoshta ishte efekt show per ne turistat e bardhe lool
 

Delirium

No description ...
Kam pa 1 punishte artizanale si behen ashtu i benin sic thashe me lart, ndoshta ishte efekt show per ne turistat e bardhe lool
Ka qe behen dhe ashtu , po s'mund te pretendosh treg global pa fabrika gjigande , bejne dhe kapele me kashte ne Peru, po e niste robi ne janar e mbaronte ne janarin tjt , punonte 1 vit per 1 kapele , mbahet tregu ashtu ???? 😂😂
 

Marla

Themelues i Forumit
Ka qe behen dhe ashtu , po s'mund te pretendosh treg global pa fabrika gjigande , bejne dhe kapele me kashte ne Peru, po e niste robi ne janar e mbaronte ne janarin tjt , punonte 1 vit per 1 kapele , mbahet tregu ashtu ???? 😂😂
No no, une fola ne nivel micro jo macro lool
 

ForumiVirtualJR

Anëtar i ri
Ka qe behen dhe ashtu , po s'mund te pretendosh treg global pa fabrika gjigande , bejne dhe kapele me kashte ne Peru, po e niste robi ne janar e mbaronte ne janarin tjt , punonte 1 vit per 1 kapele , mbahet tregu ashtu ???? 😂😂

Cme kujtove me kto kapelet, ne venezuele me zhvlersimin e lekut dmth bolivarit kapelet beheshin me para dhe jo me cope sepse u binte me lire lol. True story.
 
Top