Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Kujt i drejtohej Muhameti kur thote:"E ka disa prej tyre që janë analfabetë, nuk e kuptojnë librin.. "

Rilexoje edhe njehere, do e kuptosh me mire, sepse ato fjale nuk jane te Muhammedit a.s.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Si nuk jane fjalet e Muhametit tek Surat Al-Baqarah, kapitulli me i gjate ne Kuran.? Ma shpjego pak.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

"E ka disa prej tyre që janë analfabetë, nuk e kuptojnë librin.. "

Ato jane fjalet e Zotit drejtuar Profetit a.s. ne Kur'an. Allahu ne kete ajet i qorton disa nga ithtaret e librit (cifutet & krishteret) te cilet i kane mashtruar popujt e tyre duke futur ne ligjin e tyre gjera qe s'jane pjese e tyre. I ngjajshem me kete ajet eshte edhe ajeti 78 i kaptines Ali-Imran:

"Në të vërtetë, një grup prej tyre janë ata që pështjellojnë gjuhët e tyre kur lexojnë librin (për ta deformuar kuptimin) ashtu që ju të mendoni se ajo (shprehje) është nga libri, po ajo nuk është nga libri (i vërtetë), madje thonë: "Kjo është nga All-llahu"! Po ajo nuk është nga All-llahu. Ata duke ditur thonë gënjeshtra për All-llahun".

Ne kete drejtim, eshte edhe citati tjeter:

"E mos e ngatërroni të vërtetën me të pavërtetën dhe me vetëdije të fshehni realitetin". (El-Bekare: 42).​

Qortime te tilla ka ne shume ajete Kur'anore, qe u drejtohet Zoti ithtareve te librit sikurse ne ajetin e pare qe e postuam. Ja dhe 1 i ngjajshem:

"O ithtarët e librit, përse, duke qenë se ju e dini të vertetën e ngatërroni me gënjeshtrën dhe e fshihni realitetin?" (Ali Imran: 71).

Pra edhe ketu kemi te bejme me fjalet e Zotit drejtuar cifuteve dhe krishtereve, me fjale tjera atyre qe ndryshuan fjalen e Zotit ne Tewrat & Ingjil.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Pra faktikisht eshte Muhameti ai qe flet Lol. Nuk po flasim ne kendveshtrim besimi, por kush jua dha informacionet shkruesve te Kuranit.

Pastaj, nuk mjafton te thuhet:" o ju njerzit e librit keni shtremberuar te verteten..".Shume e gjeneralizuar "kritika" e Muhametit, hajde merre vesh se per cilen pjese te Bibles e kishte fjalen.(kur nuk dinte te lexonte vete Ai)
Po hajt, mbase hasim ne ndonje teme mbi kete argument e do zgjerohet me tej.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Muhammedi a.s. percjelle mesazhin Hyjnor, fjalet e Zotit qe iu shpallen nepermjet melekut Xhibril a.s. Pra dallimi eshte sikur nata me dite. Te percjellesh eshte dicka tjeter, te flasesh nga hamendja dhe t'thuash kjo eshte fjale e Zotit, eshte dicka tjeter.

Pastaj, nuk mjafton te thuhet:" o ju njerzit e librit keni shtremberuar te verteten..

Per muslimanet mjafton cdo shkronje e Kur'anit, ngase jemi thelle te bindur se ajo eshte fjale e Zotit dhe se Allahu ka garantuar se do ta ruaje origjinalitetin e Kur'anit Famelarte pa u futur dora e njeriut ne te.

hajde merre vesh se per cilen pjese te Bibles e kishte fjalen.(kur nuk dinte te lexonte vete Ai)

Nuk ka rendesi pjesa, me rendesi eshte tjetersimi i librit.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Per muslimanet mjafton cdo shkronje e Kur'anit, ngase jemi thelle te bindur se ajo eshte fjale e Zotit dhe se Allahu ka garantuar se do ta ruaje origjinalitetin e Kur'anit Famelarte pa u futur dora e njeriut ne te. .

Se Kurani eshte shkruar nga dora e njeriut, edhe shume me vone pas vdekjes se Muhametit, mendoni qe jane fjalet autentike te Muhametit Lol .Kurani eshte shkruar nga transmetimet e recitimeve ne breza. Vete fjala Kuran do thote recitim-vjerrshe.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

mendoni qe jane fjalet autentike te Muhametit

I tere Kur’ani eshte memorizuar nga nje numer i madh i muslimaneve ne kohen e Profetit a.s. Kur’ani eshte libri me i vjeter ne duar te njerezimit qe ka mbetur i paprekur ne gjuhen e njejte, fjale për fjale, dhe shkronje per shkronje. Per kete Kur’ani eshte unik, sepse eshte fjale e Allahut, dhe per kete Zoti ka garantuar se nuk do te ndryshohet:

“Sigurisht, Ne e kemi zbritur Kur’anin dhe, sigurisht, Ne do ta ruajmë atë.” (El Hixhr: 9).

Muslimanit i mjafton ky ajet, ajet i cili nuk gjindet ne asnjerin liber tjeter Hyjnor. Kur'ani u ruajtn'forma te ndryshme, une kam sjellur tema ne forum per ata qe duan ta mesojne te verteten. Profeti a.s. e kishte zakon te therriste nje nga skribet e tij qe te shkruante ajetin e sapo zbritur (qe ishte Zejd Ibn Thabit). Profeti a.s. ishte po ai i cili i diktonte shokeve te tij, shpjegonte dhe rendiste cdo ajet Kur'anor permes frymezimit Hyjnor, i cili ishte privilegj i vetem i tij, derisa te gjitha pjeset te ishin ne vendin e tyre dhe libri te ishte kompletuar.

Vete fjala Kuran do thote recitim-vjerrshe.

Poashtu "I lexueshem" kuptimi tjeter termninologjik.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Pallavra. Kuptoj kur vihet ne loje buka e gojes se klerikeve, por realisht faktet jane krejt ndryshe.

Pikesepari ky ajet qe solle ka shenja pikesimi ndryshe nga origjininali. Pra eshte i prekur nga dora e njeriut sipas qefit do thoja, pasi dihet rendesia e shenjave te pikesimit..;)

E dyta, libri i pare kuranor ka dale ne shek.VIII nen kalifin Abd-al Malik ne Damask. Filluar ne baze te fragmenteve orale, e formuar ne detaje si liber komplet si "Kurani islam" me kalimin e shekujve ne vazhdim..

Dhe se treti, ka pase disa variante Kurani, por i zhduken nje e nga nje se nuk ju pelqente kalifeve per motive qe dihen nga ata qe i ndjekin keto histori..;)

Famozi Kuran Jemenit.

[video=youtube;-x1JsyFrpKg]https://www.youtube.com/watch?v=-x1JsyFrpKg[/video]
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Ky eshte mendimi juaj dhe i te tjereve, ndryshe nga realiteti Laur. Ti me duket kerkove te mos postoje video ? Sdq, une e kuptoj lojen tende dhe deshiren qe realiteti te jete ndryshe por nuk kam faj, e verteta eshte ajo cfare kam sjellur une ne pergjigje. Po te ishte ashtu sic thua, ne debatet ndermjet muslimaneve dhe jo-muslimaneve, do te parashtrohej edhe kjo genjeshter. Mjafton t'shiqosh ne youtube debate te shumta rreth Kur'anit, aty i ke pergjigjet e gjata.
Shenja te pikesimit s'ka pasur atekohe, sa per info :D - Ato u shtuan u ne nje faze te mevonshme ne alfabetin arab, per te bere dallimin e shkronjave ne dukje te ngjashme. E ke nje artikull ne anglisht, kush do le ta lexon per ta kuptuar me mire ate qe dua ta them:

Qur'anic Orthography: The Written Representation Of The Recited Text Of The Qur'an


Meso nga debatet, pasiqe postove video:


:D
 

ricky_ch

******
Pe: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

O Lover, ky i din të gjitha, por ka qejf të bëjë rrëmujë si gjithë!
E han barku pa hyrë thellugave!
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Natyrisht, respektohet per cdo mendim e kendveshtrim te secilit. Une, me punen time ve ne dispozicion material informacioni te bazuar ne kerkime e studime shkencore nga persona laik, te pa doktrinizuar. Dhe nuk punoj per ti mbush mendjen as njeriu pasi nuk kam asnje qellim fitimi. Secili gjykon e reflekton vete se me cfare e mbush mendjen e tij.

Pyetjet jane te ligjshme-pergjigjet jane miresjelle.
/shendet
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Natyrisht, respektohet per cdo mendim e kendveshtrim te secilit. Une, me punen time ve ne dispozicion material informacioni te bazuar ne kerkime e studime shkencore nga persona laik, te pa doktrinizuar. Dhe nuk punoj per ti mbush mendjen as njeriu pasi nuk kam asnje qellim fitimi. Secili gjykon e reflekton vete se me cfare e mbush mendjen e tij.

Pyetjet jane te ligjshme-pergjigjet jane miresjelle.
/shendet

Ti s'ke as kokë e aftësi për t'i mbushësh mendjen dikujt.


Hajd tani, mos thuaj se kur shtrohen pyetje tek tema
e katolikëve ne provokojmë, ndërsa këtu ti sillesh
si xhentëllmen.
Për ty Bibla është krejt në rregull, ndërsa Kurani krejt gabime,
kurse në anën tjetër paraqitesh ateist!!!
Ka logjikë kjo? Budallenjtë shko kërko gjetiu! Këtu s'mund
t'i gjesh!
 
Last edited by a moderator:

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Dhe nuk punoj per ti mbush mendjen as njeriu pasi nuk kam asnje qellim fitimi. Secili gjykon e reflekton vete se me cfare e mbush mendjen e tij.

Sigurisht, s'jemi ketu as per para e as per fame besoj. Une sjell pergjigje bazuar ne studimet e mia dhe fakulteti, pergjigje qe jane dhene qe 14 shekuj radhazi njesoj, ndaj vetem jam perkujtues/kumtues per shume ceshtje !

Mirembetsh
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

la ilaha illa-la
Besoj qe perkthehen keshtu: E para; Deklaroj qe nuk ka Zot tjeter pervec Allahut. Dhe e dyta : Deklaroj qe nuk ka Hyjni tjeter pervec Zotit.
Mendoj qe jane dy gjera te kunderta!!

Me kete dua te dal tek pyetja: Allahu ne Kuran, i riferohet po te njejtit Zot Unik te erbrejve dhe i te krishterve ?
Dhe: Pse emri Allah eshte tabu?
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

la ilaha illa-la
Besoj qe perkthehen keshtu: E para; Deklaroj qe nuk ka Zot tjeter pervec Allahut. Dhe e dyta : Deklaroj qe nuk ka Hyjni tjeter pervec Zotit.
Mendoj qe jane dy gjera te kunderta!!

Me kete dua te dal tek pyetja: Allahu ne Kuran, i riferohet po te njejtit Zot Unik te erbrejve dhe i te krishterve ?
Dhe: Pse emri Allah eshte tabu?


Keto perkthime i ke bere ti qe thua besoj? Lol... Se dyti shehadeti perkthehet shkur e qarte: Ska Zot tjeter pervec Allahut.. SI Zot si ALlah 1 eshte, dhe po eshte po ai Zot i hebrenjve, i krishtereve, dhe nuk eshte tabu, por ne gjuhen Arabe qe perkon me gjuhen origjinale te Kuranit Zotit i thone ALlah. Kaq... ah sa i perket psh besimit te krishter, ato e kan ber pak lemsh duke fut trinitetit, dhe Zotin ato e bejne me fmi,ne ndryshim nga feja Islame. Kjo eshte nje arsye pse komuniteti musliman eshte kundra futjes se fjales Allah ne tekstet Biblike..(kujtoj se ka vite qe kleri i krishter tenton te zevendesoj fjalen e Zotit me fjalen Allah).. Me pak fjale Allahu eshte 1, I vetmi Zoti, por sipas Islamit ska femij, eshte i vetem, nuk han nuk flen, nuk pin, etj, ndersa sipas te krishtereve ka dhe atribute te tjera, sic esht dhe me i gabueshmi: patja femij, apo bir, Jezusin...

gjthss, Lover-in e kemi ekspert per ket pune mund te te pergjigjet me mire :D...
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

la ilaha illa-la

Kjo nuk perkthehet as si ne menyren e pare, e as si ne menyren e dyte qe i ke postuar !

ILAH dmth "I adhuruar".

La Ilahe, nuk adhurohet (nuk meriton te adhurohet) askush tjeter pervec Allahut. Ky eshte perkthimi.

Allahu/Zoti eshte NJE, i Vetem per te gjithe njerezit. Dallimi eshte se ne Islam, s'eshte nevoja te futet asgje ndermjet (Ndermjetesues) qe te adhurohet Zoti, perderisa tek fete tjera kjo gje eshte prezente. Emri Allah s'eshte tabu, nqfs deshiron perseri te futesh tek tema e 'zotit hene" lool.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Ne praktike te gjykosh Allahun paguhet me prerje koke. Por po me intereson qe emri Allah te mos jete tabu ashtu sic tha ti.

Ebrejte, te krishteret dhe myslimanet i bashkon me mire se askush Abrami. Aty kerkojne qe te tre te kene majen e rrenjes si zanafille besimi ne nje Zot te vetem. Plus, Ebrejte dhe arabet Abramin (rreth 1300 para Krishtit)e konsiderojne edhe si baba te kombit te tyre.

Cdo popull kishte Zotin (Elohim)e vet ku besonte, dhe secili e quante superior ndaj te tjerve duke e quajtur Zotin e tij me fjale sa me te larta. Keta Elohim qe nenshtronin popujt ne te gjithe boten, nuk ishin tjeter vec se bijte e dy vellezerve, Zotet Enki dhe Enlil. Qe te dy ishin te pergjegjesit ne emisionin Toke...!Njerez me mish e kocka por te ndryshem nga ne (Per me teper per superiorin Enki [krijuesi i Adamit]merrni +info)

E vertete qe emri Eloah ne gjuhen ebrajke eshte i njejti me emrin Allah ne gjuhen armajke. E cila ishte edhe gjuha qe fliste Jezusi.
Por ka dicka qe nuk shkon, pasi Jezusi ne kryq therriste; Elى, Elى, lamà sabactanى? Mateo 27:45-50)
Pra nuk thirri Allah sipas gjuhen e tij, dhe as Eloah ne ebrjake

Mos valle Jezusi po nxjerrte ne drite nje Zot superjor ndaj ketyre Zoteve Elohim qe preferonin eren e mishit te djegur gjate sakrificave humane(femije te mitur).

Nga qe filluam me Abramin, a nuk eshte ky "Eloah= Allah"i pari qe i kerkoj Abramit te bente fli femijen e tij te vetem?

A mund te bejme edhe lidhje tjeter me Baal, Hubal, Allah, per te cilet kryheshin rite shpirterore me sakrifica femijesh ne Kaba para ardhjes se Muhametit ne fuqi?


abrami_zpse06da14b.png


E di qe Zoti eshte Nje per te gjithe dhe pergjithqka, por nuk behet fjale per ate Zot te shkelqyeshem qe une,personalisht, mendoj.
 
Redaktimi i fundit:

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Laur, une respektoj mendimin tend dhe vleresoj cdo gje qe ben/hulumton. Ajo qe nuk shkon ketu eshte se ti merr per argumente/per baze info nga fete e tjera, ose bazohesh ne Bibel, ose diku tjeter, gje qe eshte normale per ty si jo-musliman. Ne marrim per baze/argument Kur'anin Famelarte dhe Sunnetin e Profetit Muhammed a.s., burime baze kryesore te Islamit (pasaj vjen ixhmai, kijasi/analogjia etj).

Thene ndryshe, te gjithe profetet ishin musliman, por termi Islam erdhi vetem gjate kohes kur Muhammedi a.s. u zgjodh si vula e te gjithe profeteve dhe meshire per mbare njerezimin, ne anen tjeter Kur'ani kushtetute per mbare njerezimin. Ligjet kane nderruar gjate kohes se profeteve. Nese x ligji ka qene prezent ne kohen e Musait bjen fjala, ai ligj s'ka qene apo ka qene e kunderta e atij ligjit ne kohen e Muhammedit a.s.

Ne kohen e Musait a.s, kane qene te ndaluara plaqkat e luftes, ndersa ne kohen e Muhammedit a.s. e deri ne qamet, kjo eshte lejuar. Misioni ka qene i te gjitheve njesoj, te besosh ne Zotin NJE, dhe te mos i behet shoq Atij.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Nuk po flas per fe, ndjenja shpirterore, dhe s'po marr per baze fene, as Bibel as Kuran ndonse i citoj keta emra. Por po flas per origjinen e tyre ku kane themelet. Ndersa ti po me flet per tjegullat mbi cati. Pra kemi ne mes te keti debati me gati 2000 vjet distance.(nga koha e bronxit e deri tek lindja e Kuranit) Ne kete kohe te Abramit, ashtu si edhe me pare dhe me vone, keta Zoter-Elohim ishin ne prani ne njerzeve, mes te zgjedhurit e tyre qe ne sot i quajme profet neper librat e shenjet.

Zanafilla(Genesi), libri i pare i Bibes, nuk flet per ebrejte dhe nuk i perket atyre si ne librat e tjeter qe perbejne historinine e keti populli. Por per historine e krijimit, qe nga toka dhe Adami&Eva, permbytjen universale etj. Kush jua tregoj ebrejve keto histori?? Jane pikerisht keta Zoter e nen-Zoter(femijet e tyre) qe frekuentuan Token deri ne 67 pas Krishit kur iken pergjithmone nga ketu.

Keto histori nuk i nxjerr nga shkrimet e papireve dhe as nga libria celuloze(letre), por nga shkrimet ne pllaka guri apo argjili. Pra jane te pa modifikueshme, jane origjinale si ne diten qe jane shkruar, dhe disa mijra vite para lindjes se Abramit-babaj i popullit ebre e arab. Ketu bazohem une.

Abrami ishte mbi 90 vjeç kur Zoti (Allahu) ju shfaq dhe i tha: "Une jam El-Shaddai, ec ne prezencen time dhe te jeshe perfekt"

Kush eshte El-Shaddai?? Eshte po Ai Zot qe njeh edhe Isaku, Gjakobi etj. Pra ndryshe quhet Zoti i Abramit YHWH, o JHVH = Allah

Hidhi nje sy linkut poshte..:)

http://img90.imageshack.us/img90/645/2copiai.jpg

Ky eshte Zoti i Abramit per te cilin behet fjale ne disk fluturues(ne gjuhen moderne). Eshte i shkruar emri i tij.

Zeus_Yahweh_zps0b434770.jpg
 
Redaktimi i fundit:

princesha

Warrior Princess
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

C'faj kam une qe vete Muhameti betohej tek Sirus, yllin per te cilin po flisja ne teme: 86:1 Pasha qiellin dhe yllin ndriçues (të natës)! Profeti i Allahut betohen ne nje Yll, dhe jo ne Allah!!
.

Nuk betohet Muhamedi, se Muhamedi a.s. si dhe gjithe muslimanet adhurojn vetem Allahun te Pashoqin, te Vetmin....
Por eshte Allahu qe betohet....ja sqarim i sures....
“Pasha qiellin dhe yllin ndriçues (të natës)! E ku e di ti se çka është tariku/trokitësi? Ai është ylli që shpon (errësirën me dritë). Nuk ka asnjë njeri që ndaj tij të mos ketë përcjellës. Le të shikojë njeriu se prej çka është krijuar? Ai është krijuar prej një uji që hidhet fuqishëm, që del nga kurrizi i shpinës dhe nga dërrasa e gjoksit. E s’ka dyshim se Ai ka fuqi ta rikthejë në jetë atë. Ditën kur do të gjurmohen të fshehtat. E ai (njeriu) nuk ka as forcë, as ndihmëtarë.” (86:1-10)
Betimi në ekzistimin e njerëzimit të rrethuar nga Sistemi i Organizuar i Allahut
Allahu betohet në qiejt dhe në tërë atë çfarë Ai ka vendosur në ta si dhe në yjet vezullues. Prandaj, Ai thotë:
“Pasha qiellin dhe yllin ndriçues (të natës)!”
Më tej, Ai thotë: “E ku e di ti se çka është tariku/trokitësi?” Pastaj e sqaron këtë duke thënë:
“Ai është ylli (Eth-Thakib) që shpon (errësirën me dritë).”
Katade dhe të tjerët kanë thënë:
“Ylli është emërtuar Tarik, për shkak se shihet vetëm gjatë natës dhe fshihet gjatë ditës.”
Mendimi i tij mbështetët nga sa është thënë në hadithin autentik, që ndalon njeriun të vijë tek familja e tij Taruk. Ko do të thotë se ai vjen tek familja papritmas, gjatë natës (vonë).
Për thënien e Allahut: “Eth-Thakib.” Ibn Abasi ka thënë:
“Ndriçues.”
Ikrimeh ka thënë:
“ثshtë ndriçues dhe e djeg Shejtanin.”
Më tej, Allahu thotë: “Nuk ka asnjë njeri që ndaj tij të mos ketë përcjellës”, do të thotë se çdo njeri
ka ruajtës mbi të nga Allahu që e mbrojnë atë.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Nuk betohet Muhamedi, se Muhamedi a.s. si dhe gjithe muslimanet adhurojn vetem Allahun te Pashoqin, te Vetmin....

Madje eshte e ndaluar te betohemi ne dic tjeter pervec ne Zotin.

p.s. Kur'ani kuptohet kur lexohet i teri dhe studiohet, jo nga google dhe youtube.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Nuk betohet Muhamedi, se Muhamedi a.s. si dhe gjithe muslimanet adhurojn vetem Allahun te Pashoqin, te Vetmin....
Por eshte Allahu qe betohet....ja sqarim i sures....
“Pasha qiellin dhe yllin ndriçues (të natës)!

Me keq akoma qe betohet Allahu ne nje yll, kjo tregon nje inferioritet akoma me te ulet.

Kriuesi i nje Universi me 500 MILIARD galaksi, ku secia prej tyre ka mesatarisht 100 MILIARD yje. Pra behet fjale per 50'000 MILIRD yje(nuk po bej llogari planetesh). Ky Allah ben be ne Sirus, ne yllin Polar-Dog Star??

/Shum urime
 

princesha

Warrior Princess
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Princeshe po te referohem ty sepse e di qe do marr nje shpjegim te qarte ,pa ofesa e turli gjerash ku sa hallakaten kot sepse skane idene per cfare flasin.

Monique e vleresoj kete qe the ti,por edhe une jam njeri, shpresoj te pergjigjem ashtu qe mos ofendoj askend,por tet sqaroj ate...pa keqkuptime, kemi dallim ne besim,prandaj na ben pak si te veshtire te kuptojm njeri tjetrin..flas neper gjithesi.....
Nese Muhamedi eshte ky si karakteristika mund te me thuash perse ju (besimtaret) keni pranuar nje portret me tipare arabe? Muhamedi ishte arab?
Si pergjigje te kesaj, se nuk e kemi pranuar Muhamedin a.s. si person me tipare arabe,por si profet i fundit, vula e pejgamberve, dhe i derguari per gjithe njerzimin,ska aspak te bej me kombin...por me fene....
Perse mund te ofedohesh apo akoma me keq te kalosh ne nje krim te tille , te dalesh mbi ate qe na krijoi sepse u neperkemb nje imazh ku ti si besimtare ke bindjen se nuk eshte ai.
Te gjithe krimet qe kurse behen per arsye sepse u shfaq imazhi i tij,jane arsye pabaze...Muhamedi a.s. njiheshte si njeriu me paqedashes ne toke, qe ka ekzistuar dhe ekziston...Asnjehere nuk jemi te keshilluar te luftojm ose vrasim sidomos per dic te tille...por te tregojm po, kjo nuk d.m.th. luft,ose vrasje,por te tregojm se ne Islam eshte e ndaluar fotografia e imagjinuar e profetit,dhe te tjeret duhet ta respektojn....
Perse keto krime nuk behen kur vihet ne diskutim ekzistenca e tij (i referohem zotit) ?
Asnje krim nuk behet Monique sidomos per arsye te Zotit,ose pejgambereve te Tij....Por nuk jam e sigurt se nuk behen edhe krime te tilla,por gabim shume...
Perse behen vetem kur perdoren imazhet e profetit ?
Ndoshta ti ke fituar kete bindje,por seshte e vertet...sot behen luftra per gjera tjera, nafta, ari, fama, pasuria, pushteti....etj....

perse nuk perdoret ky standart kur neperkembet edhe imazhi i profetit Jezus?
Ne e besojm Isan, por nuk e pikturojm, as i perkulemi, as kryqezohemi, njejt si perpara Muhamedit a.s, qe as i perkulemi, ....Te dy,ose thjesht thene, te gjithe pejgamberet jane njerez,dhe i respektojm dhe besojm te gjithe, pasi te gjithe kan pas mesazhin e njejt..Besimi ne Nje Zot....

Islami me sa di une predikon se te tere profetet jane dhe duhen pare me respekt .
Ashtu duhet, dhe ashtu eshte.. Nuk llogaritet Musliman, ai qe nuk beson ne Allahun Nje, Melaqet, Librat e Tij, Pejgamberet, Diten e Gjykimit, Ne caktimin dhe Lejen e Allahut
dua te di sipas konceptit tend , ekziston nje zot? apo sipas besimeve fetare po aq kemi edhe zota?
Sipas meje Ekziston dhe une e deshmoj se Nuk ka Zot tjeter pervec Allahut.... nuk mund te flas per besime tjera...
Mendon se te keto krime ne emer te profetit sjellin nje impakt pozitiv ne mase ? apo "kryqezojne" fene islame duke e percaktuar si fe e te keqes?
Feja Islame eshte fe e paqes, dhe sipas meje, feja eshte e paster plotesisht, por njeriu si qenie eshte e dobet, dhe gabon, kjo nuk d.m.th. feja ka gabu...Njeriu duhet te kete shume kujdes se cfare pasqyre ka nga jeta...duke praktikuar Islamin drejt nuk mund te gabosh,por persona te tille qe mendojn se munden te pastroj Islamin, jane shume larg asaj, se ata njollosin veten, dhe japin pasqyre te keqe, pastaj...se ai shpallet musliman, ndersa vepron vepra qe nuk i takojn muslimanit, e pastaj ec e bindi njerezit....
Asnje krim, ne asnje menyre, e them me plotekuptimin e fjales, ne asnje situat nuk ka gje pozitive...Ata qe e bejn kete e bejn me arsye te arrin te flitet keq per Muhamedin a.s, dhe Islamin si fe dhe te prishet imazhi i tij......por e kot....njeriu eshte personalitet ne vete, dhe do jep llogari per ate..por shpresoj mos gaboj dikush te besoj se nese dikush vret e thuhet se eshte musliman, ateher ai seshte tjeter gje, vec kriminel....i pa fe.....


faleminderit


Monique u pergjigja ketu, pasi mendova se eshte me e pershtatshme.....
 
Redaktimi i fundit:

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Dhe une te falenderoj.
Une i perkas dy feve por deri tani nuk kam praktikuar asnjeren. Kjo pasi asnje nga familjaret e mi nuk na e ka asimiluar kete gje. Shpresoja e besoja te merrja pergjigjet me siper..kjo per mua perben diferencen midis besimit real dhe me llogjike midis atij symbyllur dhe pa llogjike.
Edhe njehere flm.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Rrethprerja, ose ndryshe synati tek meshkujt mysliman. Cilat jane rregullat qe ndiqen ne baze te parimeve fetare. c'ka me intereson me shume eshte kur behet sipas rregullit, ne c'moshe te jetes? Dhe a ka ndonje domethenje te vecante koha kur behet?
Deshiroj pergjigje vetem pyetjeve te nenvizuara-jo historik.
/flm
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Me keq akoma qe betohet Allahu ne nje yll, kjo tregon nje inferioritet akoma me te ulet.

Kriuesi i nje Universi me 500 MILIARD galaksi, ku secia prej tyre ka mesatarisht 100 MILIARD yje. Pra behet fjale per 50'000 MILIRD yje(nuk po bej llogari planetesh). Ky Allah ben be ne Sirus, ne yllin Polar-Dog Star??

/Shum urime

Laur,

përulja tregon vetëm madhështinë tënde.
E ka bër këtë edhe Hz. Isai duke larë këmbët
e pluhurosura ....
Po, në fund të fundit pse Zoti të mos betohet në atë çfarë vetë
ka krijuar, edhe grimca më e vogël ne Univers ka madhështinë
e vet.


Megjithëse, këtë nuk e gjen në gjuhët tjera se Allahu betohet,
por se Ai është Zoti i Siriusit... dhe një fakt shkencor per Siriusin B
që nuk duket me sy dhe orbitimin e sa rreth yllit më të madh Siriusit A
për 49.9 vite.

 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

kur behet

ne c'moshe te jetes?

domethenje te vecante koha kur behet?
Mosha nuk eshte e caktuar, por preferohet ne ditet e para te lindjes, ne disa transmetime dita e 7-te. Une kur bera synet cunin tim, kirurgu me tha a e din perse preferohet ne 2 javet e para te lindjes ? I thash se nuk e di, me tha se ne Amerike kur kam qene, kam mesuar se ne 2 javet e para, foshnja nuk ndjen dhimbje fare, ndaj edhe sherimi eshte me i shpejte. Nuk preferohet te lihet deri ne moshen e pjekurise/pubertetit. Nqfs lind foshnja i bere synet qe themi ne, nuk ka nevoje per rrethprerje.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Synetimi normalisht me shum behet ne femijëri sa janë të vegjël, porse disa e bejn edhe para moshes njëzet....

Për një person te konvertuar pata degju ne moshen 42 kishte ber synetimin...
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Shume keq qe Kurani nuk jep shpjegime rreth rrethprerjes pasi eshte tipike per myslimanet. Ose e pakonceptueshme qe nje mysliman te mos jete bere synet.

Ja cfare i thote Jahweh(ZOTI) Abrahamit mes te tjerash mbi kete qeshtje tek Zanafilla 17:11-12

11-Dhe do të rrethpriteni në mishin e prepucit tuaj; dhe kjo do të jetë një shenjë e besëlidhjes midis meje dhe jush.
12-Në moshën tetë ditësh, çdo mashkull i juaj do të rrethpritet, dhe kjo nga një brez në tjetrin, qoftë ai i lindur në shtëpi, qoftë ai i blerë me para nga çdo i huaj që nuk është një pasardhës i yt.


Po pse pikerisht kete dite? Informojuni se eshte mjaft interesante!!
Tek i porsa linduri mungon fare vitamina K, dhe mjaft e ulet (30%)protrombina, te cilat jane kryesoret kunder emoragjise. Pra cdo nderhyrje kirurgjikale eshte e rrezikshme per jeten.

Atehere pse diten e '8 dhe jo me vone me kalimin e diteve ne vazhdim?
Vetem tani ne kohet moderne shkenca e i jep zgjidhje kesaj fantastike diturie ngelur enigmatike per 4000 vjet..:)
Vetem ne diten e '8 te femijes shtohet protrombina ne nje nivel mbi normalen, dhe vitamina K arrine nga 0 ne 110% dhe me pas kalon ne % normale. Pra eshte dita perfekt e mbrojtes dhe sigurise per femijen.

Mjaft interesante besoj ...;) Si do qofte Ai Elohimi Jahweh duhet te kete qene pa tjeter nje njohes perfekt i gjenetikes se njeriut..:)

ps. Mendova qe duhet te kete te njetin ifo edhe Kurani nga qe jane pikerisht myslmimanet qe e praktikojne synetllekun.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Laur, ka hadithe te shumta per synetllekun, une nuk i solla ngaqe nuk ishte ajo qe kerkove. Pastaj, ketu flitet per besimtaret musliman, jo per citate biblike (nuk me pengojne fare, por s'eshte nenforumi per to ketu).

Nuk jane pikerisht vetem muslimanet qe praktikojne synetllekun. Ibrahimi a.s. (Abrahami), ka qene i pari qe eshte bere synet, madje sipas parimeve Islame ne moshen 80-te, me brisk te rrojes. E dihet se Profetin Abraham e besojne 3 fete qe konsiderohen fe qiellore (Islami, Krishterimi & Hebraizmi). Ndersa ka mendime se Abrahami, e ka bere synet te birin e tij Ismailin kur ishte ne moshen 13 vjecare, ndersa Is'hakun a.s. ne diten e 7-te te lindjes (kjo sot eshte tradite cifute, pra dita e 7-te).

"zoterat" e tjere, elohim,jahweh etj, s'na duhen ne kete nenforum.
 
Top