Qumësht pas sportit

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Qumësht pas sportit

Dy studime të reja e konsiderojnë qumështin meritor dhe të dobishëm gjatë rikuperimit të energjisë pas ushtrimeve trupore.
Në studimin e parë kanë marrë pjesë 24 vullnetarë, ndërkohë që qumështi ka nxitur rikuperimin e shpejtë të muskujve nga lodhja.

Në studimin tjetër me vetëm shtatë participantë, qumështi në mënyrë efektive e ka zëvendësuar edhe ujin e humbur.

Participantët kanë ushtruar në ambient të nxehtë dhe të lagësht, me anë të djersës kanë larguar 2% të masës trupore, ndërsa pas pirjes së qumështit jo-yndyror, ata e kanë kthyer këtë humbje të lëngjeve.
 

Devil

Anëtar i Nderuar
Ou po kto futbollistet pse nuk varin nji si tip sorumi te mbushur me qumesht ne qaf kur lujn futboll :D
 
Top