Rama dhe Bushati i dhurojne Greqise...

Darius

DENY IGNORANCE
Ministri grek i Mbrojtjes: Do zgjerojmë ujërat tona territoriale dhe shfrytëzimin e pasurisë nënujore

GREQI-SHQIPERI-300x169_0.jpg

Ministri grek i Mbrojtjes, Panos Kammenos ka bere nje deklarate te forte qe ka ngjallur shume reagime. Ai ka deklaruar se Greqia së shpejti do të zgjerojë hapesiren e ujerave te veta territoriale, ne kuader te njohjes se zonave ekskluzive ekonomike (ZEE).

Sipas mediave greke, Kammenos ka thene se Greqia me njohjen se shpejti te zonave ekonomike ekskluzive (EEZ) do të fillojë të punoje per shfrytezimin e pasurisë nën det, per prodhimin e gazit natyror dhe ndoshta naftës më vonë.

Siç tha ai, “ne jemi në një moment te rendesishem në historinë e kombit, shumë shpejt do të “zgjerojmë” ujërat tona territoriale, njohjen e ZEE, shfrytëzimin e pasurisë nënujore dhe vendi ynë do të hyjë në një epokë të re”.

Me tej, duke dashur te shmange keqkuptimet theksoi se nuk behet fjale per nje zgjerim ne kuptimin fillestar te fjales.

lapsi
 
Top