Reforma në arsimin e lartë

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Nese flasim sinqerisht dhe ndershmerisht gjendja e arsimit te larte eshte emergjence kombetare”. Me kete cilesim, Kryeministri Edi Rama ka theksuar domosdoshmerine e reformes ne arsimin e larte, ne aktivitetin ku eshte prezantuar Komisioni i Pavarur per hartimin e draftit parapaprak.

Reforma tha kreu i ekzekutivit, nuk duhet te jete mbivendosje e atyre paraardhese, por do te jete afatgjate nese siguron: "Reforma e arsimit të lartë të jetë pjesë e një procesi që duhet të lidhë dijen me tregun, për t'i dhene fund shitblerjes se diplomave”.

RNf8Lmv3Hq2Gpv51IO_TlJHhiIxqAPUZXOtkAN7acmuWLrZbYn.jpg

Arsim të lartë jashtë meritës nuk duhet të ketë. Ashtu sikur nuk duhet të ketë arsim të lartë që nuk garanton meritën,- tha Rama, - ku theksoi si element qe duhet te


"Skema e re e financimit duhet të reflektojë një qasje te re mbi autonominë financiare dhe administrative dhe duhet të sigurojë konkurrencën e lirë dhe të drejtë brenda sistemit pa vendosur asnjë bonus që privilegjon publilun mbi privatin", tha Rama.

Në shumë pika ku u ndal kreu i Qeverise per reformen, ai veçoi ate te integrimit te arsimit me Kosoven pas nje cilesie te re te marredhenieve te krijuara mes dy shteteve shqiptare.

"Si baza e përbashkët e rritjes dhe edukimit të gjeneratës tjetër të shqiptarëve europianë, këtej dhe andej kufirit", tha Rama.

Komisioni i ngritur nga Ministria e Arsimit do te funksionoje ne menyre te pavarur. Ne perberje me pedagogë e eksperte te fushes, komisioni do te hartoje draftin paraprak te reformes ne arsimin e larte, qe si afat ka muajin mars. Reforma do te jete gjitheperfshirese, - garantoi ministrja Nikolla.

Do te kete konsulta te gjera me univeristet private e publike, e çdo aktor interesi, deri sa drafti te shkoje ne Kuvend ku gjithashtu do te kete nje filter institucional, per nje reforme qe Qeveria thote se do te jete afatgjate dhe cilësore.


/ Top Channel
 

iLirjam

Antar i fv.al
Titulli: Reforma në arsimin e lartë

U e konsideroj te nevojshem reformimin gjithmon,,ka student shum te aft qe i perkufizojn saktesisht retorikat qe duhet te reformohen,,
c´do student ka te drejt te jet nje mednje prodhuese per ti dhen universitetit gjalleri,,dhe c´do gje ketu esht per tu marre dhe per tu esperimentuar,,panvarsisht rezultateve studentet dalin te gjall,,
dhe kjo esht nje pjes,,,qe duhet ta reformojm duke u nisur nga vetja,,askush ketu nuk esht per te dhen shpjegime,,
me perjashtimin tim!
 
Top