Rikthehen provimet për në universitet

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Matura Shtetërore

Matura-shteterore.jpg


Matura shteteroreNjë prej ndryshimeve që parashikon ligji i arsimit të lartë është edhe se të rinjtë pas provimeve të Maturës Shtetërore duhet të aplikojnë vetë pranë universiteteve që dëshirojnë për të fituar të drejtën e studimit.
Zëvendësministri i Arsimit, Arbjan Mazniku, është shprehur se institucionet e arsimit të lartë do të kenë kriteret e tyre specifike, ku përveç mesatares, rëndësi të veçantë do të kenë edhe pikët që të rinjtë do të fitojnë në provimet që ata do t’i nënshtrohen. “Studentët do të aplikojnë në Qendrën e Shërbimeve Arsimore disa muaj më parë dhe do të zgjedhin degën që duan. Më pas, institucioni i arsimit të lartë ku kanë aplikuar do të shqyrtojë aplikimin dhe do të bëjë ofertën paraprake.
Do i thotë që nëse merr një notë të caktuar në një provim që vetë institucioni vendos, mund të pranohesh në shkollë”, shpjegon Mazniku. Gjithashtu, duke filluar që prej vitit të ardhshëm, Matura Shtetërore do të jetë një provim dalës, por jo hyrës në institucionet e arsimit ta lartë.
“Duke filluar nga 2016-2017, Matura Shtetërore do të jetë një program vetëm dalës dhe jo hyrës në universitet. Kjo do të thotë se studentët do të mbarojnë shkollën e mesme, do të marrin pikët e tyre të maturës që është përmbyllja e një cikli studimor. Më pas, me këto të dhëna, ata do të regjistrohen në institucione të arsimit të lartë, të cilat kanë përgjegjësinë të vendosin kriteret e përzgjedhjes së studentëve”, nënvizon Arbjan Mazniku, zëvendësministër i Arsimit.
g.shqip
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

Jo keq si ide jo keq. Keshtu sdo hyje cdo truthare e te dale me truthare akoma.
 

Monique

With or Without u
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

Jo keq si ide jo keq. Keshtu sdo hyje cdo truthare e te dale me truthare akoma.

nderkohe qe cdo pedagogu apo stafi drejtus universitar i jepet mundesia te abuzoj dhe te fusi ke ti doj qejfi neper auditore....

Me e mira do ishte skema qe aplikohej me heret, shko jep provim po e more mire, ne mos shnet e jete , gervisht vitin tjeter
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

nderkohe qe cdo pedagogu apo stafi drejtus universitar i jepet mundesia te abuzoj dhe te fusi ke ti doj qejfi neper auditore....

Me e mira do ishte skema qe aplikohej me heret, shko jep provim po e more mire, ne mos shnet e jete , gervisht vitin tjeter

Hmmm ska nje komision te jashtem? Dmth nese merr piket e drejta jote aty se une sia kam idene ai funksionon ne shqip kjo

Ngaqe ne it ka test hyrje ne x universitete dhe eshte mjaft efikase ndaj them
 

Monique

With or Without u
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

Hmmm ska nje komision te jashtem? Dmth nese merr piket e drejta jote aty se une sia kam idene ai funksionon ne shqip kjo

Ngaqe ne it ka test hyrje ne x universitete dhe eshte mjaft efikase ndaj them

po besoj se do vendosen kritere te mirepercaktuara , por kjo pjesa ku thuhet se universiteti do shqyrtoj kerkesen tuaj paraprakisht me ben pak te dyshoj. Flas per standartet tona , sepse jashte e kam te qarte si funksionon,
do kemi edhe nxenes te 4 qe do shkojne neper universitete....


është shprehur se institucionet e arsimit të lartë do të kenë kriteret e tyre specifike, ku përveç mesatares, rëndësi të veçantë do të kenë edhe pikët që të rinjtë do të fitojnë në provimet që ata do t’i nënshtrohen. “Studentët do të aplikojnë në Qendrën e Shërbimeve Arsimore disa muaj më parë dhe do të zgjedhin degën që duan. Më pas, institucioni i arsimit të lartë ku kanë aplikuar do të shqyrtojë aplikimin dhe do të bëjë ofertën paraprake.
Do i thotë që nëse merr një notë të caktuar në një provim që vetë institucioni vendos, mund të pranohesh në shkollë”,
 

Legally_Sweet

Ain’t no sunshine when she’s gone
V.I.P
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

Si i bie kjo? Te japesh provimet e matures dhe pastaj te japesh edhe nje provim tjeter tek universiteti qe do te aplikosh?
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Rikthehen provimet për në universitet

Si i bie kjo? Te japesh provimet e matures dhe pastaj te japesh edhe nje provim tjeter tek universiteti qe do te aplikosh?

Teorikisht po.
Psh nese x student do te hyje ne fakultetin e fizioterapise...atehere do bej nje test tj
sepse sido te jete provimet do jene kimi biologji etj
Me ate testin shtese do jete me i parapergatitur per formimin e kockave psh

Mendoj se duhet te funksionoje keshtu pastaj se di ..
 
Top