Rods - shufrat fluturuese

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои


Shufrat fluturuese ose Shufrat e Roswell-it jane nje forme e re jetesore qe i ka dhene nje vrull te ri "luftes" midis kriptozoologjisteve dhe skeptikeve. Po cfare jane keto shufra ose Rods?

Rods jane forma organike jete te holla qe fluturojne ose "kalerojne" neper shtjellat e ajrit ne qiell. Gjatesia e tyre varion nga 10 cm deri ne 33 metra. Ato fluturojne shume shpejt dhe eshte pothuajse e pamundur qe ti dallosh me nje sy te pastervitur.

Ka tre llojete ndryshme rods; rod dyzetkembesh ose shumekembesh, rod te bardhe dhe rods me shtize ose me shigjete.

Keto krijesa jane raportuar ne Shtetet e Bashkuara, Kanada, si dhe pothuajse ne te gjitha vendet e tjera te botes dhe ne te gjitha stinet e vitit. Ato duken se jane qenie te gjalla qe jetojne dhe marrin fryme neper re.Vezhgime te qenieve te tilla jane raportuar dhe ne faza te hershme te historise njerezore.

Qenie ne forme gjarperi shume te medhaja dhe fluturese jane raportuar ne Kine ne vitin 747 te E.S., ne Europe gjate Mesjetes se Vone dhe ne Shtetet e Bashkuara ne vitin 1894.

Sidoqofte keto "shufra" nuk i perngjasin qenieve gjarperinj. Ato duken me shume si copa litari qe pluskojne ne qiell.

Shume njerez deklarojne se i kane pare dhe i kane fotografuar. Ata qe i besojne ekzistences se kesaj krijese shprehen se skeptiket skane rruge tjeter pervec asaj qe ti bashkohen grupi te besimtareve dhe te perpiqen ta studiojne kete fenomen.

Mendimet jane te ndryshme; kemi te bejme me nje qenie te re apo eshte thjesht nje qenie prehistorike qe per shkak te shpejtesise se levizjes dhe ambjenteve ku jeton i ka shpetuar vezhgimit te meparshem?"Litare'' te gjalle fluturues misterioze//explorerunivers
 
Redaktimi i fundit:
Top