Rregullorja per aop/sop.

Status
E mbyllur për postime të tjera.

CAKMAKU

Anëtar i ri
01- Pseudonime te tipit Gay/Less/Bisex/Trans dhe cdo lloji te tille, lejohen te hyjne ne #Shqiperia dhe duhen trajtuar njesoj si gjithe perdoruesit e tjere pa bere dallime apo dikskriminime.
Ne rast se sjellja/fjalori i tyre behet problematik ne main atehere cdo Aop duhet te marre masa ndeshkimore kundrejt tyre njesoj si per cdo perdorues tjeter.

02- Cdo Operator duhet te hyje detyrimisht si ne kanalin #Shqiperia ashtu dhe ne #Ndihme rekomandohet te hyjne dhe ne #Stafi (jo e detyrueshme)

03- Useri i sapohyre ne #Ndihme, duhet te ndihmohet rreth problemit te tij nese Ai e kerkon me miresjellje. (Behuni te duruar me userat)

04- Sigurohuni qe useri i ardhur per ndihme ne #Ndihme u sqarua kompletesisht. Mbasi te ken mbaruar pune dhe te marrin ndihmen qe i keni ofruar mund ti kerkoni me miresjellje te dalin nga ajo dhome(ne rast se nuk pranojne te dalin me kerkesen tuaj, mund te perdorni Kick per ta).

05- Bisedat tek kanali #Ndihme jan te ndaluara, vetem nqs nje person ka nevoje per ndihme atehere mund te jepet ndihma nga nje Operator.

06- Keshillohet qe cdo Operator kur eshte online te qendroje me emrin e tij (Qe ka acc), edhe kur eshte away(larguar) Te behet Deop.

07- Ndalohet rreptesisht kick/ban per motive personale, ndalohet kick automate nga scripti prandaj hiqini keto. Scriptet duhet ti mbani off, cdo gje duhet te jet manualisht, ose mund te konfiguroni scriptet ne menyre automatike qe te vendoset tempban (ban me kohe)

08- Ndalohen sherret ndermjet stafit Aop - Sop ne #Shqiperia, #Ndihme ose qe ti zgjidhni ju vete. Per keto pune ka Founder dhe ne momentin qe shikoni nje te tille ne linje mund tja beni te ditur arsyen qe debatoni nese eshte kjo ne lidhje me #Shqiperia ose #Ndihme. Nuk i interesojne askujt "zenkat" tuaja personale, tregohuni profesionale me statusin qe ju eshte besuar.

09- Ban pa arsye nuk lejohet.(Sop kan te drejte te dine arsyen, kshuqe mos kini problem kur tju pyesin Sop apo Admin qe tju tregoni arsyen)

10- Kur te vendosni Ban ta vendosni me limit kohor qe dhe useri mos te rrij gjate pa folur dhe kur te futet tek #Ndihme Aop qe i ka vendosur Ban te komunikoje me userin e ti bej te ditur kohen dhe perse e mori Banin. Cdo Ban qe kalon mbi 10 minuta mund te hiqet nga cdo Operator vetem Banet qe ven Sop ose Ircop ndalohet te hiqen nga Aop. Kete te drejte e kan vetem Sop dhe Ircop per ti levizur.( Kujdesin me te madh me banet ju lutemi pyesni tek kanali #stafi ose #ndihme para se te levisni banin e dikujt tjeter)

11- Aop/Aop mund te bisedojne tek kanali #stafi.

12- Kanalet #shqiperia dhe #ndihme jane vitrina kryesore e serverit tone, nuk lejohet te perdoren fjale/fjali ofenduese/banale ndaj userave edhe midis operatoreve. Shkelja e ketij rregulli mund te sjelli si pasoje heqjen tuaj nga ky status.

13- Nuk lejohen nick group i njejte ndermjet aop-eve te ndryshem (mos harroni poqese mendoni qe do kaloni pa u lagur, serveri ka logse qe ruhen dhe kontrollohen nga Administratoret)

14- Modet e kanalit vene nga nje Sop/Ircop nuk lejohen te hiqen nga Aopet.(Ne rastin konkret Mode +RM shumica e Admin/Ircop e perdorin me kohe deri ne 10 seconda dhe mbas ksaj kohe nese nje Admin/ircop/sop nuk e heq jeni te lutur ta hiqni ose te kontaktoni me njerin nga keto 3 pale dhe ti kujtoni qe kanali eshte ende +RM po spati pergjigje e dini tashme po ta hiqni keni leje)

15- Mos harroni sepse pa userat ne do te ishim ASKUSH pra respektojeni cdo user dhe mos i ofendoni ata.

Ju lutemi poqese keni ndonje pyetje apo sugjerim mos hezitoni te na kontaktoni ne chat.


Dicka per Sop

01- Cdo sop duhet te hyje ne #Sop dhe te informohet menjehere rreth Topic ose ne zonen e forumit per Sop.

02- Keshillohet te gjendeni ne ndihme te userave dhe Aop-eve ne cdo rast qe nevojitet.

03- Gjithmone jeni me te larte ne detyre dhe me pergjegjes per cka ndodh ne staf, mundohuni te mos nxisni sherre/konflikte por ti shmangni dhe ti zgjidhni me maturi ato nese krijohen.

04- Cdo aop do shtohet ne baze te kerkesave nga forumi,pasi kalon testimin ne dhomen #test ne prani te 3 ose dhe me shume sop.
Shtohet aop fillimisht ne #ndihme & #stafi ,Ne #shqiperia do te shtohet vetem kur sjellja e tij/saj tregon se eshte i/e gatshem/me per te qene Operator/e

05- Nese nje aop hiqet per shkelje te rregullores denohet me pezullim acc per nje periudhe kohore qe ju mendoni se eshte efektive, nese nje aop shkel rregullat per here te dyte, ndeshkimi i tij mund te jete me i rrepte (nga 1 muaj deri pergjithmone, pergjithmone mund te hiqet vetem me aprovim nga founder).

06- Duhet te dergoni memo ne c'do aop qe hiqni,t'i tregoni arsyen qe u hoq.
 
Last edited by a moderator:
Status
E mbyllur për postime të tjera.
Top