Rrengu matematikor që po i habit të gjithë

Arfenilla

Themelues i Forumit

1-578-620x330.jpg

Një formulë e thjeshtë matematikore po shkakton habi mes njerëzve në rrjetet sociale, pas ajo mund të zbulojë numrin e këmbës dhe moshën ekzakte. Ja si funksionon:
Fillimisht pyesni dikë për numrin e këmbës.
Më pas shumëzoje këtë me pesë.
Shumës shtoji numrin 50.
Këtë shumë shumëzojeni me 20.
Më pas shtoni numrin 1015.
Në fund, zbrisni nga kjo shumë, vitin e lindjes suaj.
Ajo që do mbetet është një shumë që tregon numrin e këmbës dhe moshën.
Rrengu funksionon nuk ka rëndësi nëse numrin e këmbës e masni me përmasat amerikane, evropiane apo britanike. Megjithatë nuk funksionon nëse ditëlindjen e keni bërë tashmë që këtë vit, ose nëse jeni mbi 100 vjeç. Gazetarja Carol Vorderman, e apasionuar pas matematikës, thotë se i pëlqen shumë ky rreng simpatik.
“E adhuroj këtë lojë të vogël, por të madhe. ثshtë një algjebër e thjeshtë. ثshtë interesante sepse përdor matematikën për gallatë”.b expres..
 
Top