Rrjeti

arnelal

Antarë i ri
Titulli: Rrjeti

Si fillim te duhet nje program per menaxhimin e rrjetit te cilin duhet ta instalosh te pc qendror apo server.Tek ky pc server,do te instalosh programin per server.ndersa te kompiuterat e tjere (supozojme pc1,pc2,etj)duhet te insalosh programin caffe(pjese e programit menaxhues te internetit).Me pas,duhet qe te progrmit menaxhues sever ti vendosesh parametrat nder te cilat jane dhe IP e kompiuterave.Pasi i ke vendosur me radhe IP per pc1,pc2,pc3 etj duhet ti shtosh ne listen e kompiuterave qe njef programi i kompiuterit tend,pra duhet ti besh add. Nuk e di nese kerkoje kete por shife nje here ishlla te hyj ne pune.Nese kerkon gje tjeter flasim.Arneli
 

toni07

Anëtar i ri
Titulli: Rrjeti

Ne nje PC duhet me pas dy kartela te rrjetit (Local conection 1 dhe Local conection 2)
Ne Local conection 1 e lidhim kablon e internetit a ne Local conection 2 e lidhim PC tjeter ose switchin nese duam me teper kompjutora ne rrjet.
Wan miniportin (PPPOE) e bajm shared ne Local conection 2, pasi Local conection 1 e kemi internetin.

IP per Local conection 1 :192.168.0.1, 255.255.255.0, 192.168.0.1
IP per Local conection 2 :192.168.10.1, 255.255.255.0, 192.168.0.1
Funksionon 100%
 
Top