Rrugët më të gjata dhe më mbresëlënëse në botë

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Toka jonë përshkohet nga rrugët e të gjitha llojeve, por a keni menduar ndonjëherë më shumë për këtë rrëmujë? Që ka rrugë të vogla, rrugë të ndotura, rrugë malore, autostrada nga më të ndryshmet, etj.. Jo rrallë ofrojnë pikëpamje që të lënë pa frymë: me pamje të mrekullueshme dhe inxhinieri mahnitëse që qëndrojnë prapa ndërtesave të shumta...


Ura më e lartë në botë, Kinë

767FD74EA4CEF623C2EADB3F98155B_h498_w598_m2.jpg


Një punëtor në ndërtimin e urës "Siduhe", që prej përfundimit të saj është e njohur si ura më e lartë në botë. Masat në mes të rrugës dhe shtratit të lumit janë 420 metra dhe është pjesë e autostradës Shanghai-Chongqing.Rruga më e ftohtë në botë: Kolyma Highway (M56), Rusi

9267152F3B3B78DFABF5B1621E352E_h467_w598_m2_q90_cxBsLbkne.jpg


Para se të hyjni në këtë rrugë, ju duhet të kontrolloni nese keni antifriz të mjaftueshme, sepse Highway Kolyma në Rusi, të M56, të çon në vendin më të ftohtë në tokë.

Mbi së gjithash, kjo udhë është 2031 kilometra e gjatë dhe shtrihet nga Nizhny Bestjach në perëndim dhe Magadan në lindje. Seksioni mes Khandyga dhe Magadan është quajtur ndryshe edhe "rruga e kockave". Këtu shumë të burgosur kanë humbur jetën që kshin ngrirë gjatë ndërtimit të rrugës dhe po aty janë varrosur pranë saj.

Në qytetin e Oymyakon, i cili ndodhet po në këte rrugë, temperaturat mesatare varojne rreth -46 gradë Celsius në janar. Temperaturat minimale të matura shkojnë deri në -67,7 gradë Celsius.Rruga më e lartë në botë: Kardung-La-Pass

977D5C1661BE5EA8C734F477375A5_h467_w598_m2_q90_cEQZeRQGO.jpg


Rruga më e lartë në botë të çon në Kardung La, pika më e lartë e së cilës shtrihet në 5359 metra mbi nivelin e detit. Rruga të çon në malet e Kashmirit - është ndërtuar në vitin 1976 nga ushtria indiane dhe madje edhe sot ende e ruajtur nga kjo e fundit. Që nga viti 1988, automjetet private mund të kalojnë nëpër këtë rrugë.Autostrada më e gjatë në botë: Highway One, Australi

AD7CE868428A5C4CA24CD7F662203F_h467_w598_m2_q90_cqakOdXvj.jpg


Highway One i Australisë të çon me një rrjet prej rrugëve të kyçjes në të gjithë këtë vend të madh. Gjatësia e tij e përgjithshme është 14.523 km, kështu është me 3541 km më e gjatë se autostrada Trans-Siberiane në Rusi. Autostraden Highway One e perdorin çdo ditë më shumë se një milion njerëz.Rruga e tunelit më të gjatë në botë - Aurland-Laerdal, Norvegji

D634CA3E56FB849983BB6CC653F02C_h467_w598_m2_q90_cMsOjejeI.jpg


اdokush që udhëton nga malet në Oslo dhe kalon rrugën midis Aurland dhe Laerdal, duhet patjetër të kalojë përmes një tuneli i cili është 24.5 km i gjatë. Tuneli ka kushtuar perafersisht rreth 113 Mio. dollarë dhe është zyrtarisht tuneli më i gjatë rrugor në botë.Rrugë më të ulët në botë: përgjatë Detit të Vdekur, Izrael

AA76D348D3AFF5A95E8C7C9BF021E8_h467_w598_m2_q90_cvdqKyjKN.jpg


Rrugën më të ulët në botë do të gjeni pranë Detit të Vdekur në Izrael, 393 metra nën nivelin e detit.Rruga më e rrezikshme në botë: Yungas Road North, Bolivi

5375A8CE2E28113E87C0959CC98CE0_h467_w598_m2_q90_ccsalSfvS.jpg


Për të identifikuar rrugën më të rrezikshme është një detyrë e vështirë, ajo është e përfaqësuar edhe në Librin Gines të Rekordeve Botërore.

Në çdo 70 km ndërmjet La Pazi-it dhe Coroico vdesin çdo vit rreth 300 njerëz.

Pjesët më të mëdha të rrugës janë vetëm një korsi dhe jo të lidhura. Një pengesë nuk ekziston – por në qoftë se të ndodh që të dalesh nga rruga, i papërmbajtshëm bie në thellësitë. Në pikën më të lartë që është 4.700 metra poshtë.Rrethi unazor më i komplikuar në botë: "Magic Roundabout", Swindon

D18BC942EDBEC3A87C06B197C28A1_h467_w598_m2_q90_cdljYVLZU.jpg


Ku është rrethi unazor më i komplikuar në botë, dhe çka e bën atë aq të komplikuar? Pyetja nuk është lehtë për tu përgjigjur, por "Magic Roundabout" i Swindon mund të kishte fituar titullin. Vendorët mund të kuptojnë parimin dhe mund të aplikojnë, por për të huajt pesë rrethet unazore janë një mister. Praktika e bën të përsosur, kështu që vetëm të shkojnë, në kënaqësinë e rradhës!Rruga më e drejtë në botë: Eyre Highway, Australi

355D9DA38DD1D4FAE859B87DEA28_h467_w598_m2_q90_ceAYULnKT.jpg


Eyre Highway është e gjatë më shumë se 1.700 kilometra. Në shtrirje të fushës Nullarbor në Kalgoorlie mund të udhetosh vetem drejt nën diellin përvëlues 96 km të mira. E vetmja gjë që ju keni mundesine të shihni këtu, mund të jetë ndonje kafshë e egër, asgjë më shumë.Rruga më e vjetër në botë: Via Appia

1459B77E418854CAA2F7A51C4DD1F_h467_w598_m2_q90_cljxVMRrC.jpg


Rrugët më të vjetra, që kanë ekzistuar ndonjëherë, ishin ndërtuar rreth vitit 2700 para erës sonë në Egjipt. Megjithatë, ata nuk janë më në përdorim. Rruga më e vjetër dhe ende e hapur është e vendosur në Itali. Ju çon nga Roma në Brindisi dhe quhet "Via Appia". E matur nga egjiptianët ajo është relativisht e re: gur themeli eshte hedhur në vitin 312 para erës sonë.

Në pjesët të Via Appia ende mund të ecim e shohim gjurmët e Romakëve, ku edhe çuditërisht ka më pak gropa. Ndoshta ndërtuesit tanë modernë duhet të ndjekin shembullin e romakëve të lashtë.Rruga më e ngushtë në botë: Spreuerhofstraكe në Reutlingen, Gjermani

B011B19ED3AF435DF351C864FE60_h467_w598_m2_q90_cpToaiugH.jpgEdhe Reutlingen ka arritur me një rrugë të hy në Librin Gines të Rekordeve Botërore. Me 31-50 cm e saj, ajo është më tepër një rrugicë, ose nje pasazh. Eshtë ndërtuar në vitin 1727.Rrugë më ë gjerë në botë: Avenida 9 de Julio, Buenos Aires, Argjentinë

9AEE76A2C075B92D6A268D7AAE252A_h467_w598_m2_q90_cTIZDkdUg.jpg


Kryeqytetet e botës janë shpesh të përshkuar nga bulevardet madhështore, por rruges Avenida 9 de Julio në Buenos Aires nuk mund të ja kaloj asnjë. Ajo është 100 metra e gjerë, secili drejtim ka nëntë rrugët individuale. Zemrat tona hidhen për këmbësorët që duan të kalojnë këtë përbindësh...Ura më e gjatë (mbi det) në botë: Jiaozhou Bay Bridge, Shandong Province, Kinë

5643B670D1AC47BFEF8C6981BDAEE6_h467_w598_m2_q90_cpNuwvHNK.jpg


Kjo është ura më e gjatë mbi det, të cilën ka parë bota ndonjeherë. Me një gjatësi më shumë se 41 kilometra të saj lidh qytetet e Qingdao dhe Huang Dao. Rreth 27 km të shpiejnë mbi ujë.Rruga më e shtrenjtë me pagesë në botë: Nürburgring Nordschleife, Gjermani

7DB59742BE351BB61A317D15666AB6.jpg


Pjesa më e vjetër e rrethit të famshëm Nürburg është hapur në vitin 1927 dhe ka një gjatësi prej 20,83 kilometrash.
Disa ditë në vit janë të mundshme edhe të ashtuquajturat udhëtime turistike - nga një udhëtim të vetëm në një paketë luksoze, ka ofertë për çdo shije dhe buxhet.


/msn.com
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Rrugët më të gjata dhe më mbresëlënëse në botë

Shume te vecanta secila
 
Top