Sa i lartë është gadishulli i Karaburunit?

grame-905x395.jpg
Gadishulli i Karaburunit është gadishulli më i madh i Shqipërisë.

Shtrihet në jugperëndim të vendit, midis gjirit të Vlorës në lindje dhe detit Jon në perëndim.

Në skajin veriperëndimor të gadishullit gjendet kepi i Gjuhëzës, pika më perëndimore e Shqipërisë.

Bregdeti perëndimor i Karaburunit është shumë i lartë dhe i thepisur me gremina, shpella, guva, gjire e plazhe zallore të vegjël, ndërsa brezi lindor është më pak i thepisur.

Relievi i gadishullit të Karaburunit ngrihet nga skajet në qendër, ku gjendet maja e Koretës (826 m), më e larta e gadishullit.d.a. / dita
 

Darius

DENY IGNORANCE
Staf në FV.AL
Zakonisht kam shkuar deri ne PashLiman me makine, tek baza, nga aty kam levizur me skaf. Ndoshta, se nuk po orientohem shume per momentin.
 
Top