SHBA: Pergezojme Qeverine per progresin

xxl

IT Professional
Edhe Shtetet e Bashkuara te Amerikes pergezuan dje Qeverine shqiptare per zhvillimin e zgjedhjeve te 28 qershorit, por bejne thirrje per rregullsi edhe ne procesin e numerimit te votave. "Shtetet e Bashkuara te Amerikes pergezojne qytetaret dhe qeverine e Shqiperise per zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare me 28 qershor 2009. Qytetaret shqiptare meritojne pergezime per pjesemarrjen ne nje numer te larte ne votime si dhe per zhvillimin e nje procesi zgjedhor te qete e te rregullt", - u shpreh Kyle Scott, i ngarkuari me pune i SHBA-ve pran Keshillit te Perhershem te OSBE-se ne Vjene. Ndersa shtoi: "Edhe administrimi i zgjedhjeve pasqyroi nje progres te vertet krahasuar me zgjedhjet e meparshme".

Duke iu referuar mangesive te verejtura ne vleresimin paraprak te OSBE per zgjedhjet, Scott i beri thirrje qeverise shqiptare qe te plotesoj keto mangesi, ne menyre qe te arrihen plotesisht standardet zgjedhore.

"Mirekuptojme se qeveria shqiptare eshte ne fazen e perfundimit te procesit te numerimit te votave dhe te shpalljes se rezultatit te tyre. Presim qe ky proces te vazhdoje me te njejten rregullsi", theksoi Scott.

Ne perfundim te fjales se tij, i ngarkuarit me Pune i SHBA-ve, prane Keshillit te Perhershem te OSBE-se, ne Vjene te Austrise, ka pergezuar edhe OSBE-ne, per "miremenaxhimin e nje tjeter misioni vezhgues zgjedhor".
 
Top