Shqiptari i parë që përzgjidhet nga NASA për të qenë banor i Marsit

-640-0-60390a3a57b62.png

Bennet Nura është 17 vjeç dhe është shqiptari i parë që do të jetë banor i planetit Mars, nëse vërtetohet se aty ka jetë.

Vitin e kaluar NASA hapi një konkurs, ku mund të merrnin pjesë të gjithë banorët e botës, që dëshironin të ishin ndër të parët që do të shkonin në Mars. Benneti ka qenë në mesin e 100 mijë aplikantëve dhe tani është përzgjedhur të jetë ndër banorët e parë zyrtarë të këtij planeti, nëse aty do të ketë jetë.

Në një intervistë për RTK, Bennet Nura tha se tashmë ka 2 pasaporta, një të NASA-s dhe një që mban shtetësi holandeze, pasi ai jeton në Holandë.

Ideja e këtij konkursi ishte që të zgjidhen 100.000 banorë virtual të Marsit, nga 7.8 miliardë banorë sa i ka bota. Këta të përzgjedhur, tashmë janë edhe banorë zyrtarë të këtij planeti, ku në mesin e tyre jam edhe unë. Pra nëse planeti Mars bëhet i banueshëm, ne si të përzgjedhur jemi të parët që kemi të drejtë jete atje”, -u shpreh ai.

-640-0-60390a770f23c.png
Benneti studion shkenca kompjuterike dhe njëkohësisht ndjek kurse të IT-së. Ai tregoi se gjithçka që bëri për të aplikuar ishte plotësimi i një pyetësori me pyetje personale dhe e dërgoi. Më pas i erdhi konfirmimi dhe pasaporta nga NASA.


Class
 
Po mu ku do me m'lon ti? Kush do ta ngasi makinen aqe n'mors ty?!! Po me t'dal naj kopil jashtoksor kush do t'mroj eee lool
Do marr Tarzanin Spiderman Wolverine X-Men te me mbrojne

Ty do te lej ne Toke te shtosh faren e katnareve :p
 
Do marr Tarzanin Spiderman Wolverine X-Men te me mbrojne

Ty do te lej ne Toke te shtosh faren e katnareve :p
Oooou ashtu eee po unë te cpoj serbatorin e vajgurit rrakets mi ??? ene fry syt me gjith superherojt masanej boni i pes katç buz liqenit lool
 
Top