Shqiptari nga Zvicra synon majat e botës në kung fu

legjenda

Tetova
Shqiptarët shquhen me sporte luftarake. Në shtetet e ndryshme të Evropës kemi një numër të madh të talenteve shqiptar, që shquhen me rezultate në sporte luftarake. Mesud Zeka është prej talenteve më të mëdhenj të sportit në kung fu, i cili është anëtar i kombëtares së Zvicrës. Ai nuk ka më shumë se 18 vjet, para pak ditësh zuri vendin e parë në kategorinë -80 kg në garën ndërkombëtare në Madrid të Spanjës. “Rezultati im më i mirë ka qenë para pak ditësh, kur në Madrid zura vendin e parë, që më ka dhënë edhe më shumë forcë për sfidat e ardhshme. Kjo ka qenë garë e fortë, ku kishte garues nga Maroku, Turqia, Rusia, Spanja etj. Në finale jam ballafaquar me spanjollin dhe e mposhta. Isha më i mirë se ai, sepse patëm një përqendrim më të madh dhe kisha edhe disa lëvizje më të shpejta”, tha Zeka për gazetën kombëtare “Bota sot”.

“Unë kisha përvojën më shumë se kampioni spanjoll, por edhe në momente vendimtare e godisja, duke fituar pikë”, tha Zeka. Ai mendon edhe për sfidat e ardhshme. “Nuk e di se ku do të garojë në muajit e ardhshëm, por së shpejti do të përcaktohem. Imja është të stërvitem dhe të përgatitem sa më mirë për sfidat e mëdha”, tha ai. Zeka stërvitet nga dy-tri orë në ditë, duke fituar sa më shumë kondicion por edhe përfiton në aspektet teknike e taktike. “Jetoj dhe stërvitem në Basel. Synimet janë që shumë shpejt të jemi në mes e garuesve më të mirë të botës, dhe në një të ardhme të luftojnë për titullin e Evropës dhe të Botës në Kung fu”, tha Zeka. “E kam shiritin e zi....
auto_dy_shtylla1498840163.jpg
http://www.botasot.info
 
Top