Shtetet anetare te NATO-s

Loyalty

Anëtar i Nderuar
4 prill 1949

Belgjika
Kanadaja
Danimarka
Franca - eshte larguar nga komanda ushtarake ne 1966, merr pjese vetem ne politiken e NATO-s
Islanda - nuk ka ushtri te veten dhe ka hyre me kushtin qe mos te kete kurre ushtri, ka roje doganore dhe ka derguar trupa ne Norvegji per misionin e NATO-s
Italia
Luksemburgu
Hollanda
Norvegjia
Portugalia
Anglia
Shtetet e Bashkuara

18 shkurt 1952

Greqia - terhoqi trupat ushtarake nga 1974-1980 per shkak te marredhenjeve te keqija me Turqine si pasoje e pushtimit te Qipros nga kjo e fundit ne 1974.
Turqia

9 maj 1955

Gjermania

30 maj 1982

Spanja

12 mars 1999

Republika Ceke
Polonia
Hungaria

29 mars 2004

Bullgaria
Estonia
Letonia
Lituania
Romania
Sllovenia
Sllovakia
 
Redaktimi i fundit:
Top