Si i përgjigjet Papa pyetjeve mbi seksin, dashurinë dhe pornon

Papa-1-905x395.jpg

“Seksualiteti është një dhuratë që Zoti na jep: ka dy qëllime: të duash tjetrin dhe të krijosh jetë. Dashuria e vërtetë është pasion”.

Papa Françesku e ka thënë këtë duke iu përgjigjur pyetjeve të një grupi të rinjsh nga dioqeza franceze e Grenoble-Vienne.

“Dashuria midis një burri dhe një gruaje, kur është pasion, ju çon për të dhuruar një jetë përgjithmonë dhe për ta dhënë atë me trupin dhe shpirtin tuaj”, shton Papa.

“Perëndia krijoi burrin dhe gruan, Bibla thotë se të dy janë imazhi dhe ngjashmëria e Perëndisë. Të dy, jo vetëm Adami ose vetëm Eva, por të dy”. Jezusi shkon më tej dhe thotë: “Një jetë e re (fëmija) është arsyeja pse burri dhe gruaja do të lënë prindërit dhe do të bashkohen; do të jenë një person, një identitet, një besim dhe një mish: kjo është madhështia e seksualitetit “, shpjegon Françesku.

Sipas Papës, “është e vërtetë se dobësitë tona, rëniet tona shpirtërore na çojnë në përdorimin e seksualitetit jashtë kësaj rruge shumë të bukur, të pasionit dhe dashurisë, por ato në fund bien, janë bosh”.

“Industria e pornografisë, për shembull, është një degjenerim i nivelit ku Zoti e ka vendosur seksualitetin” – thotë Papa.

e.r/ dita
 
Dmth papa paska fillu me analizu pornografine?
Po pse, ç’pati?
Gjate nderhyrjes kirurgjikale do e kete “dergu” narkoza ne ujra te turbullta se s’ka mundesi.??
Jo re se ka qene mire kur i ka thene keto, ka qene para operacionit?
Mos u mundo ta justifikosh?
 
Hec tflasim cik per cfare behet dhe cfare eshte ber brenda mureve te Vaticanos dhe pastaj flasim dhe per pornografine.
 
Shiko fotografinë 1924445

“Seksualiteti është një dhuratë që Zoti na jep: ka dy qëllime: të duash tjetrin dhe të krijosh jetë. Dashuria e vërtetë është pasion”.

Papa Françesku e ka thënë këtë duke iu përgjigjur pyetjeve të një grupi të rinjsh nga dioqeza franceze e Grenoble-Vienne.

“Dashuria midis një burri dhe një gruaje, kur është pasion, ju çon për të dhuruar një jetë përgjithmonë dhe për ta dhënë atë me trupin dhe shpirtin tuaj”, shton Papa.

“Perëndia krijoi burrin dhe gruan, Bibla thotë se të dy janë imazhi dhe ngjashmëria e Perëndisë. Të dy, jo vetëm Adami ose vetëm Eva, por të dy”. Jezusi shkon më tej dhe thotë: “Një jetë e re (fëmija) është arsyeja pse burri dhe gruaja do të lënë prindërit dhe do të bashkohen; do të jenë një person, një identitet, një besim dhe një mish: kjo është madhështia e seksualitetit “, shpjegon Françesku.

Sipas Papës, “është e vërtetë se dobësitë tona, rëniet tona shpirtërore na çojnë në përdorimin e seksualitetit jashtë kësaj rruge shumë të bukur, të pasionit dhe dashurisë, por ato në fund bien, janë bosh”.

“Industria e pornografisë, për shembull, është një degjenerim i nivelit ku Zoti e ka vendosur seksualitetin” – thotë Papa.

e.r/ dita
Bukur. :))
Me pelqen performanca e Vatikanit per t`iu pershtatur kontigjentit te te rinjeve.
PEr ti mbajtur ata afer dhe me butesi!
 
Top