Si mund te jene rrace e paster greket!?

Lauri

Anunnak
Ne fotografi kushtetuta e pare greke e vitit 1827 ne te cilen thuhet ne greqisht:

- Pika 4 "Greqi" quhet: Te gjitha tokat qe do meren me lufte te armatosur nga perandoria osmane!
(Pra nqs do te fitonin kundra osmaneve gjeri ne Shkoder e Tropoje atehere edhe Shkodra e Tropoja do te quhej "Greqi")

- Pika 6 Germa a': Greke quhen:Te gjithe vendasit e territorit Grek (pika 4 ) qe besojne ne Krisht!
( Pra mund te jesh etnikisht shqiptar, italian, egjiptjan, afrikan, kinez, etj, por po besove ne Krisht dhe banon ne territoret e greqise (pika 4) atehere quhesh automatikisht grek!)

- Pika 6 germa b': Greke quhen te gjithe ata persona qe kan ardhur dhe do te vijne nga Perandoria Osmane per te banuar ose luftuar kundra osmaneve e te cilet besojne ne krisht!
(Nen perandorine osmane ishte i gjithe Ballkani, Egjipti, Tripoli ne Libi, Azerbajan etj, et e gjith keto popullsi po te luftonin under P. Osmane quheshin automatiksiht grek!)

- Pika 6 Germa E': Greke quhen te gjithe te huajt qe vijne per tu rregjistruar!
(Domethen qe kushdo mund te shkonte e te rregjistrohej per tu ber ne menyre fallco “grek” dhe pasardhes fallco i grekeve te lashte!)

trukugrek_zpssgyytdlf.jpg

In English:
-Number 4 "Greece" is called: All lands to be taken with weapons (war) from the Ottoman Empire! (if they win against the Ottomans in Shkodra then Shkodra is also land of "Greece")
-Number 6 ,a': Greek called all locals of the Greek territory (point 4) who believe in Christ!
(thats means you may be Albanian, Turk, Serbian, Egyptian, African, Chinese, etc., but if you believe in Christ and you live in Greek territory (number 4) then you are became Greek!)
- Number 6 ,b': Greek called all those people that have come and will come from the Ottoman Empire to live or fight against ottomans, and who believe in Christ !
(under the Ottoman Empire were entire the Balkans, Egypt, Tripoli Libya ,Azerbajan etc.)
- Number 6,e': Greek called all strangers citizens who come to register as Greek !
(That means that anyone can go and registered to be a fake Greek and a fake descendant f the ancient greeks!)
fb/Historia Shqiptare - Albanian History
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Si mund te jene rrace e paster greket!?

Mbi 2 milion turq me besim fetar Orthodoks shperngulen prej Turqise dhe vendosen ne territorin e Greqise se sotme, sipas Traktatit famekeq te Luzanes (Turqi-Greqi) te vitit 1923. Po kaq shqiptar me besim fetar Myslyman shperngulen me dhune drejt Turqise. Tragjedia "greke" nuk mbaron me kaq, pikerisht sepse autoritetet "greke" apo Qeverise Greke i duhej qe ketyre 2 milion turqve orthodoks tu mesonte greqishten! Pra grekeve tu mesonte gjuhen greke? Paradoksale! Ky eshte ajo qe do e quanim kulmi i qesharakes kur sot pretendohet se greket modern na qenkan "grek te paster". Tu mesosh GREQISHT GREKEVE pasi nuk dine te flasin nje gjuhe qe duhet te ishte e tyre, pra natyrale gjuha meme!
Jo zoterinj, keta ishin thjesht turq aziatik te konvertuar ne fene ortodokse me te cilet u be nje eksperiment duke kerkuar ti bindnin nepermjet propagandes qe ata ishin grek (gjoja te lashte ose bizantine) dhe duke u mesuar nje gjuhe qe nuk ishte e tyre, pikerisht sepse gjuha amtare e tyre ishte TURQISHTJA!
Shih dokumentin e bashkangjitur.
/Etnor Canaj.
greturk_zpsjkfbyeph.jpg
 

Aver

VIP
Titulli: Si mund te jene rrace e paster greket!?

Greket e rinje jane komb i krijuar artificialisht nga nje konglomerat etnicitetesh te ndryshme me bekimin e princit bavarez Otto, edhe pse gjate kohes kur ai ka jetuar, ne Athine, me shume eshte folur gjuha shqipe se ndonje gjuhe tjeter.
Flamurin aktual e kane te adaptuar/vjedhur nga nje kompani tregtare angleze. Fustanellen e kane te vjedhur nga shqiptaret. Kjo e pranuar edhe nga vet historianet e moderuar grek. Lidhjen e tyre me greqine e vjeter e kane bere ne menyre identike me te cilen sot sllavet e Fyrom mundohen te krijojne lidhjen me maqedonasit e lashte - permes dallavereve.

Mua me vjen keq per arvanitasit, te cilet jo vetem qe jane asimiluar por jane shnderruar edhe ne anti shqiptar te perbetuar. Kjo me disa perjashtime.
 
Redaktimi i fundit:

kitrra 123

plak gjufurrak
Titulli: Si mund te jene rrace e paster greket!?

Mbi 2 milion turq me besim fetar Orthodoks shperngulen prej Turqise dhe vendosen ne territorin e Greqise se sotme, sipas Traktatit famekeq te Luzanes (Turqi-Greqi) te vitit 1923. Po kaq shqiptar me besim fetar Myslyman shperngulen me dhune drejt Turqise. Tragjedia "greke" nuk mbaron me kaq, pikerisht sepse autoritetet "greke" apo Qeverise Greke i duhej qe ketyre 2 milion turqve orthodoks tu mesonte greqishten! Pra grekeve tu mesonte gjuhen greke? Paradoksale! Ky eshte ajo qe do e quanim kulmi i qesharakes kur sot pretendohet se greket modern na qenkan "grek te paster". Tu mesosh GREQISHT GREKEVE pasi nuk dine te flasin nje gjuhe qe duhet te ishte e tyre, pra natyrale gjuha meme!
Jo zoterinj, keta ishin thjesht turq aziatik te konvertuar ne fene ortodokse me te cilet u be nje eksperiment duke kerkuar ti bindnin nepermjet propagandes qe ata ishin grek (gjoja te lashte ose bizantine) dhe duke u mesuar nje gjuhe qe nuk ishte e tyre, pikerisht sepse gjuha amtare e tyre ishte TURQISHTJA!
Shih dokumentin e bashkangjitur.
/Etnor Canaj.
greturk_zpsjkfbyeph.jpg

Keta nuk ishin turq te konvertuar ne besim ortodoks por realisht ishin qytetar Turq te besimit ortodoks. Pa dashur te futem ne tragjedine e tyre, sepse realisht eshte nje tragjedi, dua ta marre si shembull per tu treguar disave se sa e mire, e embel e drejte ishte Turqia me Armenet dhe te tjeret.

Pra, logjika qendron se nese realisht ka qene ne gjendje tu beje nje gje te tille qytetareve te saj (me identitet te njejt etnik dhe kombtar por me dallim ne besim fetar) ateher cfare duhet pritur se nuk do tu bente Armeneve, shqiptareve dhe te tjereve.
 
Top