Si të njohësh një person të rremë dhe të mbrosh veten… 6 shenjat që tregojnë se një person në dukje i mirë dëshiron të lëndojë

Monique

With or Without u
Njohja e një personi të rremë nuk është shumë e thjeshtë, pasi shpesh pas një buzëqeshjeje apo mirësie mund të fshihen qëllime të këqija. Vetëm koha mund të zbulojë qëllimet e vërteta të atyre që duken miqësorë në pamje të parë.
come-riconoscere-una-persona-falsa.jpgPor shpesh thuhet: “qëllimi bën veprimin”, kështu që herët a vonë, ky qëllim do të shfaqet sepse do të përfundojë duke drejtuar veprimet e një subjekti. Fatkeqësisht, duhet kohë për të njohur një person të rremë si në rrethin profesional ashtu edhe në atë shoqëror ose familjar.

Sidoqoftë, ka disa të dhëna të vogla që zbulojnë se mirësia është vetëm një maskë që mbron qëllimet e liga. Vullneti i keq nuk shfaqet menjëherë dhe nuk është gjithmonë i lehtë për t’u dalluar. Pra, natyra e vërtetë e një personi mund të jetë e kundërta e asaj që sugjeron pamja e tij.

Më poshtë jepen 6 shenjat që ju ndihmojnë të njihni dikë që duket i mirë, por që në të vërtetë ka qëllime të këqija.

Si të njohësh një person të rremë për të mbrojtur veten

 1. Ai është shumë kërkues
Një person që përpiqet të manipulojë një tjetër fillimisht tregon mirësi ndërsa është shumë kërkues. Qëllimi i tij është të jetë në gjendje të dominojë tjetrin dhe pastaj ta përdorë atë për të arritur qëllimet e tyre. Ky person drejtohet nga egoja e vet dhe gjithmonë dëshiron të ketë kontroll mbi të tjerët. Ata që nuk pranojnë t’i nënshtrohen manipulimeve, mund ta gjejnë veten nën ndikimin e tij.

 1. Ngjall ndjenja negative
Në përgjithësi, një person i mirë e bën tjetrin të perceptojë një ndjenjë pozitiviteti. Nëse, nga ana tjetër, ju perceptoni energji negative dhe një ndjenjë shqetësimi kur kaloni kohë në shoqërinë e tij, atëherë është mirë t’i besoni shqisës tuaj të gjashtë dhe ta shmangni atë.

 1. Di si të mbajë kontaktin me sy dhe të përdorë gjuhën e trupit
Një person i rremë di të përdorë kontaktin me sy në avantazhin e tij për t’i bërë të tjerët të pakëndshëm. Kështu që ai do të përdorë një vështrim depërtues dhe të dyshimtë. Gjuha e trupit është gjithashtu zbuluese e qëllimeve të tij. Pra, nëse ai tenton të prekë disa pjesë të trupit të tij, për shembull mbi supe, kjo është një e dhënë që sinjalizon thirrjen e tij për manipulim.

 1. Mund të jetë shumë bindës
Një person i pasinqertë përdor bindjen si një lojë që i lejon atij të fitojë. Në këtë rast ai do të përdorë të gjitha mjetet që ka në dispozicion për të bindur bashkëbiseduesin e tij për të bërë atë që ai nuk pranon të bëjë, ose për të marrë një rrugë që mund të jetë e rrezikshme. Ata që janë të rremë, përdorin gjithë sharmin dhe mirësinë e tyre për të arritur qëllimet e tyre.

 1. Përdor një lloj humori fyes
Dialektika vepron si një armë, në veçanti ai përdor humorin për të fyer. Kështu që fjalët e tij mund të jenë ofenduese dhe të ulta, por ai do t’i përdorë ato duke i mbuluar me një vello ironie. Pas kësaj sjelljeje ai përpiqet të poshtërojë dhe të tallet haptazi me atë që e konsideron shënjestrën e tij. Në këtë mënyrë, një person i rremë nënçmon bashkëbiseduesin e tij për të demonstruar epërsinë dhe kontrollin e tij.

 1. Flet vetëm për veten
Një person i rremë zakonisht përfshihet në biseda që rrotullohen rreth tij. Për më tepër, ai gjithmonë kërkon vëmendje dhe monopolizon fjalimin në mënyrë që të dominojë gjithmonë diskutimin dhe të parandalojë të tjerët nga ndërhyrja.
 

Attachments

 • come-riconoscere-una-persona-falsa.jpg
  come-riconoscere-una-persona-falsa.jpg
  68.7 KB · Shikime: 0
 • come-riconoscere-una-persona-falsa.jpg
  come-riconoscere-una-persona-falsa.jpg
  68.7 KB · Shikime: 0

Desa

Felix Culpa
S/M
Do të të rrejnë aq sa e lejon.
 

Baboon

12... forget about it!
Edhe ditën e shtatë Zoti boni pushim
I futi i tavëll meqë bilardot ishin myll?

laughing-lol.gif
Mono really ?
 
Top