Si u PRlSHËN 500 fabrika në Shqipëri në VlTET 90′-95′ me urdhër të Beogradit dhe Athinës

Vinjol

Status Online....... Po zihem me grate e forumit
img_0408.jpg
Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, sh pata dhe p ushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika.Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj…

Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika, të cilat ishin relativisht të amortizuara dhe nuk mund të konkuronin tregun e jashtëm. Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, sh pata dhe p ushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.

Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj, por me pak investime dhe rinovime, shume shpejt Shqipëria do të prodhonte produkte konkuruese dhe me kosto të lirë. Ja pse fabrikat nuk duheshin prishur:

1-Fabrikat posedonin strukturën, terrenin dhe infrastrukturën ndihmëse.

2-Fabrikat tona mund të shërbeheshin me krah të lirë pune dhe me specialistë me shumë eksperiencë.

3-Fabrikat tona mund të mos konkuronin tregun e jashtëm, por mund të furnizonin tregun vendas. Imagjinoni Serbinë+Greqi duke paguar qindra miliona dollarë direkt qeverinë Shqiptare, me kushtin e vetëm, shk atërrimin e çdo fabrike, kështu në Ballkan Shqipëria dorëzohej pa kushte përballë “ar matës” të prodhimeve Serbe dhe Greke; kështu që gjithçka merr kuptim kur ekuacionit tonë i bashkangjitet Serbia dhe Greqia.

Do të kishte kuptim të prisheshin një pjesë e fabrikave, por jo të gjitha! Normalisht Serbët dhe Grekët paguan qeverinë tonë për të realizuar falimentin e ekonomisë Shqiptare! Prishja e rreth 500 fabrikave u urdhërua nga Beogradi dhe Athina dhe u realizua nga “kupoIa komuniste” dhe qeveria Shqiptare e asaj kohe. Ky akt nuk ishte gjë tjetër, por p ushtim ekonomik i Shqipërisë, i realizuar nga tr adhtarët e kombit! Shqiptarët do ta kenë drejtësinë e tyre! Të bashkuar mund t’ia dalim!

Lajme flash
 

Hera

Banned
Mendoj se po te kishim qeveri sdo ishte prishur asgje sado lek te jepeshin .....por kur ishte ne qeveri Sali berisha cdo prisje
 
Top