Simptomat e menopauzës mund të zgjasin deri në 14 vjet

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Simptomat e menopauzës, mund të zgjasin deri në 14 vjet, e cila është më e gjatë sesa mendohej më parë, kanë gjetur shkencëtarët amerikan në studimin e fundit.
Ky studim i cili është botuar në gazetën britanike Daily Mail, ka treguar se periudha e menopauzës tek gratë fillon mesatarisht në moshën 51 vjeçare, kur ndalen menstruacionet dhe bien nivelet e estrogjenit, dhe se gjysma e grave kishin simptoma më të pakëndshme në një mesatare prej më shumë se shtatë vjet..
Ekspertët amerikanë thonë se ata kanë nevojë për të rritur përpjekjet e tyre për të gjetur mënyra të reja për të ndihmuar gratë në lidhje me faktin se duke marrë terapinë e zëvendësimit të hormoneve të mos rekomandohet për më shumë se pesë vjet nga rreziqet shëndetësore shoqëruese.

Simptomat-menopauzes-300x218.jpg

b.keshilla
 
Top