Skeleti i mamutit zbulohet afër Parisit

Tuana

Nada é por acaso!
f1_07kuriz1352288661.jpg


Skeleti i mamutit që kishte jetuar para 200.000 deri 500.000 vjet është zbuluar afër Parisit, Instituti Kombëtar francez për hulumtime paraprake arkeologjike.

Siç transmeton AFP, skelet, i cili pothuaj në tërësi është i ruajtur, bashkë me nofullën, katër unaza të lidhura dhe legenin, janë gjetur në Changi sur Marne , në verilindje të Parisit

Arkeologët vlerësojnë se mamutit, të ciline pagëzuan "Helmut", ka qenë ndërmjet 20 e 30 vjetësh.
/koha/
 
Top