Sofra me porçini

Dmth je gabim.. ka emer shqip dhe ti se njeh.
Eshte e njejta kerpurdhe, gjermanisht i thone steinpilz(kerpurdha guri), italisht funghi porcini(kerpurdha derrkuc, sepse derrkucat e eger i kerkojne dhe i hane shume), shqip mund te thuhet-kerpurdha mishtore
 

Endrra

VIP
Eshte e njejta kerpurdhe, gjermanisht i thone steinpilz(kerpurdha guri), italisht funghi porcini(kerpurdha derrkuc, sepse derrkucat e eger i kerkojne dhe i hane shume), shqip mund te thuhet-kerpurdha mishtore
Me le kohe ta gjej fjalen shqip se kjo kerpudhe rritet ne malet e Pukes ...
Sa per derrin e eger .. ai traditcionalisht perdoret per gjetjen e tartufit... femer madje 😁
 
Top