Soja zvogëlon numrin e spermatozoideve

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Soja zvogëlon numrin e spermatozoideve

Sipas një studimi të ri amerikan, konsumimi i përditshëm i një gjysmë-porcioni soje zvogëlon numrin e spermatozoideve dhe mund të shkaktojë sterilitet te meshkujt, sidomos nëse individi ka edhe mbipeshë.Ndikimi i sojës në numrin e qelizave seksuale mashkullore nuk është i qartë.

Shkencëtarët mendojnë se soja rrit aktivitetin e estrogjenit i cili mund të ketë ndikim negativ në prodhimin spermës dhe në dhënien e sinjaleve hormonale në organizmin e mashkullit.
Telegrafi
 
Top