Struktura e identitetit ne relacionin mashkull-femer

Endrra

VIP
FB_IMG_1609673506844.jpgFB_IMG_1609673506844.jpg.

Mashkulli dhe femra krijojne se pari strukturen e identitetit ne raport me njeri-tjetrin, e me pas, edhe ne baze te kultures ku rriten dhe asaj qe i rrethon.
Rruget jane krejtesisht te ndryshme, edhe pse jemi mesuar te llogjikojme qe jemi njesoj.

Mashkulli, niset nga instikti primitiv qe ishte ai i fekondimit te nje numri sa me te madh femrash per te garantuar mbijetesen e species. Ndersa femra, nga instikti te fekondohesh nga mashkujt me te forte per te lindur femije qe mbijetonin.

Keshtu, nje mashkull krijon identitetin e tije me ane te posesivitetit. Sa me shume raporte, aq me shume e ndjen veten te sigurte. Ne fakt, edhe kur flet midis shokesh, mburret per sasine e raporteve, dhe kjo i jep nje besim brenda vetes, ndihet ne nje fare menyre i "realizuar".

Perkundrazi femra, krijon identitetin e saje brenda nje raporti. Pra eshte kualiteti i raportit ai qe krijon identitetin e saje. Per kete arsye femra quan deshtim kur nje raport mbaron. Nuk degjojme asnjehere nje femer qe thote: kam pasur shume raporte, ne te kunderten e asaj qe shpreh nje mashkull.

Pra, mashkulli krijon identitetin nepermjet raporteve, ndersa femra brenda nje raporti.

@adnpsikollogjike
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Perkundrazi femra, krijon identitetin e saje brenda nje raporti. Pra eshte kualiteti i raportit ai qe krijon identitetin e saje. Per kete arsye femra quan deshtim kur nje raport mbaron. Nuk degjojme asnjehere nje femer qe thote: kam pasur shume raporte, ne te kunderten e asaj qe shpreh nje mashkull.

Sa kualitivitet fjalesh,epo fiks ketu qendron ndryshimi.
 

Desa

Felix - Culpa
Unë do thoja se femra pasqyron identitetin e saj në raportin që e ka. Mendoj për femrën e kohës moderne, që më vetëm se e ka krijuar identitetin e saj si shpirt i lirë.
 
Top