Studimi i fundit-Jo Covid-i, as një asteroid por fundi i botës mund të vijë nga meshkujt

-640-0-60393a52b88f7.jpg

Rënia e numrit të spermatozoideve dhe ndryshimet në zhvillimin seksual janë “kërcënuese për mbijetesën njerëzore” dhe po çojnë në një krizë pjellorie, ka paralajmëruar studiuesja.

Shanna Swan, një epidemiologe mjedisore dhe riprodhuese në Shkollën e Mjekësisë të Icahn në Mount Sinai në New York, paralajmëron se kriza e pjellorisë përbën një kërcënim global të pakrahasueshëm me atë të krizës së klimës.

Gjendja aktuale e çështjeve riprodhuese nuk mund të vazhdojë gjatë pa kërcënuar mbijetesën njerëzore”, shkruan ajo.

Kjo vjen pas një studimi ku ajo ishte bashkëautore në vitin 2017, që doli në përfundimin se numri i spermatozoideve në perëndim kishte rënë me 59% midis 1973 dhe 2011. Sipas Swan, duke ndjekur parashikimet aktuale, numri i spermatozoideve do të arrijë në zero në vitin 2045.

Lajmifundit.al
 
Shiko fotografinë 1777156

Rënia e numrit të spermatozoideve dhe ndryshimet në zhvillimin seksual janë “kërcënuese për mbijetesën njerëzore” dhe po çojnë në një krizë pjellorie, ka paralajmëruar studiuesja.

Shanna Swan, një epidemiologe mjedisore dhe riprodhuese në Shkollën e Mjekësisë të Icahn në Mount Sinai në New York, paralajmëron se kriza e pjellorisë përbën një kërcënim global të pakrahasueshëm me atë të krizës së klimës.

Gjendja aktuale e çështjeve riprodhuese nuk mund të vazhdojë gjatë pa kërcënuar mbijetesën njerëzore”, shkruan ajo.

Kjo vjen pas një studimi ku ajo ishte bashkëautore në vitin 2017, që doli në përfundimin se numri i spermatozoideve në perëndim kishte rënë me 59% midis 1973 dhe 2011. Sipas Swan, duke ndjekur parashikimet aktuale, numri i spermatozoideve do të arrijë në zero në vitin 2045.

Lajmifundit.al

Me shperqendoi totalisht ky asteroidi ne foto me ate shikim e me ato syrera sa nuk po mundem me lexu artikullin.

Ma thuj pak per ca behet fjale? lol
 
Do fillojne te bejne klonime te spermatozoidave fluturuese e pastaj do lulezojne bankat e byebye burrat e martesat! :lol:
 
Top