Të jetosh sipas Biblës

Dreamer

Anëtar i ri
Si duhet të vendosim se cilat rregulla duhet t’i respektojmë e cilat jo?

A nuk mendoni se është hipokrizi që të zgjedhim dhe praktikojmë atë që na konvenon e të injorojmë atë që nuk na konvenon?

Apo ndoshta mendoni se duhet të hudhet Libri i tërë sepse përmban disa rregulla barbare?
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Pa me thuani disa nga ato rregullat barbare se une e kam lexuar kaq her biblen dhe nuk kam verejtur dicka te till, nese keni mundesin te mi "hapni pak syte ju".
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ja keshtu:

34 Po ju jap një urdhër të ri:

Duajeni njëri‑tjetrin!

Sikurse unë ju desha ju,

duajeni edhe ju njëri‑tjetrin!

35 Nëse e doni njëri‑tjetrin,

të gjithë do t’ju njohin se jeni nxënësit e mi.” Gjoni 13,34-35


Më i madhi urdhërim


(Mk 12, 28‑34; Lk 10, 25‑28)

34 Farisenjtë, kur morën vesh se ua mbylli gojën saducenjve, u bashkuan 35 dhe njëri prej tyre [mësues Ligji], për ta vënë në provë, e pyeti:

36 “Mësues, cili është më i madhi urdhërim i Ligjit?”

37 Jezusi u përgjigj:

“Duaje Zotin, Hyjin tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd e me gjithë mendjen tënde! 38 Ky është më i madhi dhe i pari urdhërim. 39 I dyti është i barabartë me të: ‘Duaje të afërmin tënd porsi vetveten!’ 40 Në këto dy urdhërime varet i tërë Ligji dhe Profetët.”//bibla.net//
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Pa me thuani disa nga ato rregullat barbare se une e kam lexuar kaq her biblen dhe nuk kam verejtur dicka te till, nese keni mundesin te mi "hapni pak syte ju".

Ja njëra:

“Nëse zihen e rrahen dy vetë e njëri i bie tjetrit, e gruaja e këtij për ta shpëtuar burrin prej atij që është më i fortë, shtrin dorën dhe e kap tjetrin për vete: preja dorën dhe mos ki kurrfarë mëshire për të!” (Ligji i Përtërirë 25:11-12)
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Po po shume i sakte Alfonc dhe shume e shume vargje te tjera dhe asnjera nuk flet per dhune por shumica flasin me gjerat qe degjojn dhe jo ato qe vet ata dine.
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ja njëra:

“Nëse zihen e rrahen dy vetë e njëri i bie tjetrit, e gruaja e këtij për ta shpëtuar burrin prej atij që është më i fortë, shtrin dorën dhe e kap tjetrin për vete: preja dorën dhe mos ki kurrfarë mëshire për të!” (Ligji i Përtërirë 25:11-12)

Nuk eshte tamam keshtu.por
"Ne rast se perleshen me njeri-tjetrin dy burra dhe gruaja e njerit prej tyre afrohet te cliroj te shoqin nga ai qe e godet, zgjat doren dhe e ze nga organet gjinore, pritja doren. Syrit tend te mos i vije keq."

Te zeri dike me te zeri dike nga organet gjinore me duket se ka nje ndryshim dhe ajo fljala pa meshire nuk eshte e shkruajtur diku ne keto rreshta.
Vetem nga kjo te duket e dhunshme ty e gjith bibla.
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ja njëra:

“Nëse zihen e rrahen dy vetë e njëri i bie tjetrit, e gruaja e këtij për ta shpëtuar burrin prej atij që është më i fortë, shtrin dorën dhe e kap tjetrin për vete: preja dorën dhe mos ki kurrfarë mëshire për të!” (Ligji i Përtërirë 25:11-12)

Libri nga i cili ju e keni shkeputur paragrafin eshte marrur nga beslidhja e vjeter. Ne beslidhjen e vjeter takon jo rradhe ligje te tilla, te cilat sot jane akoma te gjalla ne boten islame dhe cifute sepse shume prej ketyre ligjeve jane akoma ne fuqi ne librat e tyre. Me ardhjen e krishtit jane vene ligje te tjera, sepse Jezusi e vuri re keqinterpretimin e popullit ndaj ligjeve te Moisiut. Si rrjedhoje duke biseduar me cifutete dhe grupet e tjera qe e quanin veten si te zgjedhurit per shkak te perputhshmerise se tyre me ligjet e vjetra ai ju dha urdherat e sjellura me siper.

Psh ne beslidhjen e vjeter te hash mishin e derrit ishte e ndaluar, jezusi ju drejtua duke ju thene se nuk jane ato qe ju hani qe do t'iu dhurojne juve jeten e pasosur, por ato qe thoni dhe veproni, dashuria dhe besimi juaj.
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Libri nga i cili ju e keni shkeputur paragrafin eshte marrur nga beslidhja e vjeter. Ne beslidhjen e vjeter takon jo rradhe ligje te tilla, te cilat sot jane akoma te gjalla ne boten islame dhe cifute sepse shume prej ketyre ligjeve jane akoma ne fuqi ne librat e tyre. Me ardhjen e krishtit jane vene ligje te tjera, sepse Jezusi e vuri re keqinterpretimin e popullit ndaj ligjeve te Moisiut. Si rrjedhoje duke biseduar me cifutete dhe grupet e tjera qe e quanin veten si te zgjedhurit per shkak te perputhshmerise se tyre me ligjet e vjetra ai ju dha urdherat e sjellura me siper.

Psh ne beslidhjen e vjeter te hash mishin e derrit ishte e ndaluar, jezusi ju drejtua duke ju thene se nuk jane ato qe ju hani qe do t'iu dhurojne juve jeten e pasosur, por ato qe thoni dhe veproni, dashuria dhe besimi juaj.

Shume sakte.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Libri nga i cili ju e keni shkeputur paragrafin eshte marrur nga beslidhja e vjeter. Ne beslidhjen e vjeter takon jo rradhe ligje te tilla, te cilat sot jane akoma te gjalla ne boten islame dhe cifute sepse shume prej ketyre ligjeve jane akoma ne fuqi ne librat e tyre. Me ardhjen e krishtit jane vene ligje te tjera, sepse Jezusi e vuri re keqinterpretimin e popullit ndaj ligjeve te Moisiut. Si rrjedhoje duke biseduar me cifutete dhe grupet e tjera qe e quanin veten si te zgjedhurit per shkak te perputhshmerise se tyre me ligjet e vjetra ai ju dha urdherat e sjellura me siper.

Psh ne beslidhjen e vjeter te hash mishin e derrit ishte e ndaluar, jezusi ju drejtua duke ju thene se nuk jane ato qe ju hani qe do t'iu dhurojne juve jeten e pasosur, por ato qe thoni dhe veproni, dashuria dhe besimi juaj.


Po kjo cfare do thote :

”Dhe Jezusi menjëherë u lejoi atyre,atëherë frymërat e ndyra mbasi dolën,hynë derrat dhe tufa u hodh poshtë nga gremina në detë,ishin afërsisht dy mijë krerë,dhe u mbytën në detë.”MARKU 5:13
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Libri nga i cili ju e keni shkeputur paragrafin eshte marrur nga beslidhja e vjeter. Ne beslidhjen e vjeter takon jo rradhe ligje te tilla, te cilat sot jane akoma te gjalla ne boten islame dhe cifute sepse shume prej ketyre ligjeve jane akoma ne fuqi ne librat e tyre. Me ardhjen e krishtit jane vene ligje te tjera, sepse Jezusi e vuri re keqinterpretimin e popullit ndaj ligjeve te Moisiut. Si rrjedhoje duke biseduar me cifutete dhe grupet e tjera qe e quanin veten si te zgjedhurit per shkak te perputhshmerise se tyre me ligjet e vjetra ai ju dha urdherat e sjellura me siper.

Psh ne beslidhjen e vjeter te hash mishin e derrit ishte e ndaluar, jezusi ju drejtua duke ju thene se nuk jane ato qe ju hani qe do t'iu dhurojne juve jeten e pasosur, por ato qe thoni dhe veproni, dashuria dhe besimi juaj.

@princi_gjak_perzier

Citatet nga Bibla janë nga uebfaqja Bibla Online Shqip, çdo varg që do ta sjell unë në vazhdim do të jetë nga kjo faqe, mund ta vërtetosh që të sigurohesh.

@alfonci

Jezusi qartë ka treguar që nuk ka ardhur që ta shlyej Ligjin, bile thotë që as një presje të vetme nuk do t’i hiqet:

“Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.” (Mateu, 5:17-18)

Prandaj unë pyeta se a nuk është hipokrizi kur nga Bibla marrim atë që na konvenon ndërsa e lëmë pas dore atë që nuk na konvenon. P.sh. në Levitiku 19, urdhërohet që as mjekrra mos të shkurtohet, e unë në ditët e sodit nuk shoh shumë të krishterë me mjekërr. اka mendoni ju a do të përgjigjet ai që nuk e zbaton këtë urdhëresë?
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

@princi_gjak_perzier

Citatet nga Bibla janë nga uebfaqja Bibla Online Shqip, çdo varg që do ta sjell unë në vazhdim do të jetë nga kjo faqe, mund ta vërtetosh që të sigurohesh.

@alfonci

Jezusi qartë ka treguar që nuk ka ardhur që ta shlyej Ligjin, bile thotë që as një presje të vetme nuk do t’i hiqet:

“Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.” (Mateu, 5:17-18)

Prandaj unë pyeta se a nuk është hipokrizi kur nga Bibla marrim atë që na konvenon ndërsa e lëmë pas dore atë që nuk na konvenon. P.sh. në Levitiku 19, urdhërohet që as mjekrra mos të shkurtohet, e unë në ditët e sodit nuk shoh shumë të krishterë me mjekërr. اka mendoni ju a do të përgjigjet ai që nuk e zbaton këtë urdhëresë?

Mua nuk me dueht faqe interneti qe te te pergjigjem me vargje nga bibla se jan te rrenjosura ne mendjen time dhe nese eshte dicka qe nuk e mbaj mend e kam biblen ketu dhe nuk me duhet te lexoj ne internet kedo qe mer inciativen dhe shkruan per shkrimet e shenjta.
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Po kjo cfare do thote :

”Dhe Jezusi menjëherë u lejoi atyre,atëherë frymërat e ndyra mbasi dolën,hynë derrat dhe tufa u hodh poshtë nga gremina në detë,ishin afërsisht dy mijë krerë,dhe u mbytën në detë.”MARKU 5:13

Cfare donit te thoni me kete?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

princ, aty Jezusi i asgjeson 2000 mije derra.
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Dhe per kete me duhet te qaj per derrat, aty Jezui tregon sesi do te shkatrroj demonet dhe nuk behej fjal vetem per ate kohe por shume nga shkrime e Jezuit flasin edhe per kohen kur ai do te sjelli mbreterin e Perendis dhe e permend edhe kete se si do te shkaterroj te gjith demonet ne gremin.
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

princ, aty Jezusi i asgjeson 2000 mije derra.

LOL, une te kam sugjeruar gjithnje qe te lezoni te gjithe paragrafin pasi i jepni vetes shanse te larta per tu keqkuptuar.

Ju ftoj qe te lexoni te gjithe paragrafin ne menyre qe te kuptoni vertete se per cfare flitet, dhe qe kuptimi juaj te mos jete i kufizuar por te jete real mbi te gjitha.Marku: 5. Shërimi i të djallosurit nga Geraza

5

1 Arritën matanë detit në krahinën e gerazenëve.

2 Posa Jezusi doli prej lundrës (menjëherë) nga varrezat i doli përpara një njeri që kishte djallin në trup. 3 Ky banonte në varreza. Askush nuk mundte më as ta lidhë në hekura. 4 Shpesh e kishin lidhur në pranga e zinxhirë, por ai i copëtonte prangat e i këpuste zinxhirët. Askush s’ishte më i zoti ta zotërojë. 5 Gjithë natën e ditën nëpër varre e nëpër male bërtiste e rrahte veten me gurë.

6 Kur prej së largu e pa Jezusin, u lëshua me vrap, ra para tij përmbys për dhe, 7 e atëherë, me sa zë pati, bërtiti:

“اka do prej meje, Jezus, Biri i Hyjit tejet të Lartë? Po të përbej në Hyjin mos më mundo!”

8 Sepse Jezusi i kishte thënë: “Shpirti i ndytë, dil prej këtij njeriu!”

9 Atëherë Jezusi e pyeti:

“Si quhesh?”

“Quhem Legjion ‑ u përgjigj ai ‑ sepse jemi shumë.”

10 Ai i lutej shumë Jezusit që të mos i dëbonte prej asaj krahine.

11 Tashti, aty në rrëzë të malit po kulloste një tufë e madhe thish. 12 Shpirtrat e ndytë e përbenin:

“Na dërgo ndër thi të hyjmë në ta.”

13 Ai i lejoi. Shpirtrat e ndytë, pasi dolën, hynë në thi dhe tufa, afërsisht dy mijë copë ‑ u lëshuan me turr nga gremina, kërceu në det dhe u mbyt.

14 Barinjtë ndërkaq ikën dhe e përhapën lajmin nëpër qytet e fshatra. Njerëzit shkuan të shohin ç’kishte ndodhur. 15 Erdhën te Jezusi dhe, kur e panë të djallosurin, që kishte pasur në trup një legjion të tërë, ndenjur, të veshur dhe shëndosh në mend, i kapi frika. 16 Ata që kishin parë me sytë e vet u treguan si ndodhi puna me të djallosurin dhe me thitë. 17 Atëherë ata filluan t’i luten Jezusit të largohet prej krahinës së tyre.

18 Kur Jezusi hyri në barkë, ai që kishte qenë i djallosur zuri t’i lutej ta merrte me vete. 19 Jezusi nuk e lejoi, por i tha:

“Shko në shtëpinë tënde te familja jote e tregoju ç’nder të bëri Zoti dhe si pati mëshirë për ty.”

20 Ai shkoi dhe filloi të tregojë nëpër Dekapolis gjithçka Jezusi bëri për të. Gjithkush mrekullohej.
 
Redaktimi i fundit:

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Nuk eshte aty fjala per demonet princ, po per derrat. Se si, per ta sheruar nje njeri, asgjesoi 2000 derra.
Pali ishte ai qe e beri te lejueshme ushqimin me mish derri dhe te kafsheve te tjera qe ishin te ndaluara ne kohen e Jezu Krishtit. Ne kohen e Jezusit, keto ishin konsideruar si te papasterta dhe te paushqyeshme.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ja njëra:

“Nëse zihen e rrahen dy vetë e njëri i bie tjetrit, e gruaja e këtij për ta shpëtuar burrin prej atij që është më i fortë, shtrin dorën dhe e kap tjetrin për vete: preja dorën dhe mos ki kurrfarë mëshire për të!” (Ligji i Përtërirë 25:11-12)

Nuk eshte tamam keshtu.por
"Ne rast se perleshen me njeri-tjetrin dy burra dhe gruaja e njerit prej tyre afrohet te cliroj te shoqin nga ai qe e godet, zgjat doren dhe e ze nga organet gjinore, pritja doren. Syrit tend te mos i vije keq."

Mua nuk me dueht faqe interneti qe te te pergjigjem me vargje nga bibla se jan te rrenjosura ne mendjen time dhe nese eshte dicka qe nuk e mbaj mend e kam biblen ketu dhe nuk me duhet te lexoj ne internet kedo qe mer inciativen dhe shkruan per shkrimet e shenjta.

Të kam treguar nga i solla vargjet e Biblës që të mos mendosh që jam duke i shtrembëruar pasi që më ke thënë “nuk është tamam ashtu”, prandaj të thash atë.
Po më vjen mirë që je njohës i mirë i Biblës, me të tillë kam dëshirë të debatojë.

Një pyetje personale, ti si i krishterë, i zbaton edhe në praktikë të gjitha ato urdhëresa që gjenden në Bibël?
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Të kam treguar nga i solla vargjet e Biblës që të mos mendosh që jam duke i shtrembëruar pasi që më ke thënë “nuk është tamam ashtu”, prandaj të thash atë.
Po më vjen mirë që je njohës i mirë i Biblës, me të tillë kam dëshirë të debatojë.

Një pyetje personale, ti si i krishterë, i zbaton edhe në praktikë të gjitha ato urdhëresa që gjenden në Bibël?

Sigurishte qe i zbatoj, nese nuk do e beja kete nuk do te kisha fytyre te te kundershtoja, dhe si zakon qe e kam nuk kundershtoj askend nese nuk jam i sigurt per ate qe them dhe jo pse e kam degjuar nga dikush tjeter.
Ska aspekt te jetes sime te jet ne kundershtim me fjalen e perendis.
Ne jemi te papersosur por mundohemi me gjith mundesit tona ti afrohemi persosmeris ne veprimet tona.
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Nuk eshte aty fjala per demonet princ, po per derrat. Se si, per ta sheruar nje njeri, asgjesoi 2000 derra.
Pali ishte ai qe e beri te lejueshme ushqimin me mish derri dhe te kafsheve te tjera qe ishin te ndaluara ne kohen e Jezu Krishtit. Ne kohen e Jezusit, keto ishin konsideruar si te papasterta dhe te paushqyeshme.

Nuk thash se keto kafsh jan te pastra, por pas Jezuit u ndryshuan shume rregulla sepse rrethanat ne ate kohe dhe ne ditet me von , gjithashtu edhe sot nuk mund te ndiqeshin rregulla te tilla.
Kur Perendia dergoj Jezuin ne toke, kishte nje plan per njerzimin dhe sic e tha edhe Alfonci qe te kuptosh qellimin duhet te lexosh me teper se disa rreshta, pra nuk flitej per derra ne ate moment.
Jezui erdhe qe ne te kishim mundesi qe te faleshin mekatet tona, ai erdhi si shperblim per ne duke bler keshtu ate qe Adami humbi, jeten e perhershme.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Sigurishte qe i zbatoj, nese nuk do e beja kete nuk do te kisha fytyre te te kundershtoja, dhe si zakon qe e kam nuk kundershtoj askend nese nuk jam i sigurt per ate qe them dhe jo pse e kam degjuar nga dikush tjeter.
Ska aspekt te jetes sime te jet ne kundershtim me fjalen e perendis.
Ne jemi te papersosur por mundohemi me gjith mundesit tona ti afrohemi persosmeris ne veprimet tona.

Gjatë periudhës së menstruacioneve Bibla urdhëron që assesi të mos u afrohemi grave, bile çdo gjë që prekin ato, çdo vend ku ulen duhet të konsiderohet e papastër, ja vargu nga Bibla:

19 “Gruaja që në krye të muajit vuan nga derdhja e gjakut, le të jetë shtatë ditë e papastër. Kushdo që ta prekë do të jetë i papastër deri në mbrëmje. 20 Në çkado të shtrihet ose të rrijë ndenjur ajo gjatë kohës së ndarjes, do të jetë e papastër. 21 Kush ta prekë shtrojën e saj, le t’i lajë petkat e veta dhe pasi të jetë larë edhe ai vetë, le të mbesë i papastër deri në mbrëmje. 22 اdo ulëse mbi të cilën ajo të ketë ndenjur, kush ta prekë, le t’i lajë petkat e veta e le të lahet në ujë e do të jetë deri në mbrëmje i papastër. 23 Dhe kushdo të prekë shtrojën e çkado që ka qenë mbi shtrojën e saj ose mbi çdo gjë mbi të cilin ajo ka ndenjur, le të jetë i papastër deri në mbrëmje. 24 Ai njeri që të bjerë me të si burrë e grua në kohën e derdhjes mujore të gjakut, le të jetë i papastër për shtatë ditë, dhe çdo shtrojë në të cilën të flejë, le të jetë e papastër. (Levitiku 15:19-24).

Si duhet të veprojë i krishteri në këtë situatë?
 
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Gjatë periudhës së menstruacioneve Bibla urdhëron që assesi të mos u afrohemi grave, bile çdo gjë që prekin ato, çdo vend ku ulen duhet të konsiderohet e papastër, ja vargu nga Bibla:

19 “Gruaja që në krye të muajit vuan nga derdhja e gjakut, le të jetë shtatë ditë e papastër. Kushdo që ta prekë do të jetë i papastër deri në mbrëmje. 20 Në çkado të shtrihet ose të rrijë ndenjur ajo gjatë kohës së ndarjes, do të jetë e papastër. 21 Kush ta prekë shtrojën e saj, le t’i lajë petkat e veta dhe pasi të jetë larë edhe ai vetë, le të mbesë i papastër deri në mbrëmje. 22 اdo ulëse mbi të cilën ajo të ketë ndenjur, kush ta prekë, le t’i lajë petkat e veta e le të lahet në ujë e do të jetë deri në mbrëmje i papastër. 23 Dhe kushdo të prekë shtrojën e çkado që ka qenë mbi shtrojën e saj ose mbi çdo gjë mbi të cilin ajo ka ndenjur, le të jetë i papastër deri në mbrëmje. 24 Ai njeri që të bjerë me të si burrë e grua në kohën e derdhjes mujore të gjakut, le të jetë i papastër për shtatë ditë, dhe çdo shtrojë në të cilën të flejë, le të jetë e papastër. (Levitiku 15:19-24).

Si duhet të veprojë i krishteri në këtë situatë?

Po e njohe keto vargje, ashtu sic e thash edhe me lart,nuk e di a e ke lexuar biblen apo ke lexuar disa vargje.
Keto ishin ligjet qe u dhan nga perendia Moisiut, dhe shume nga keto ndryshuan me ardhjen e Jezuit sepse filloj nje periudh tjeter.
Jezui ishte shperblesa per ne ,i dha njerzimit arsye per te jetuar dhe per te besuar tek perendia "qe te mirni jeten e perhershme, duhet te vazhdoni te mirni njohuri per ty te vetmin perendi te vertet dhe per ate qe ti dergove Jezu Krishtin."
Shume nga ligjet e Moisiut Jezui i ndryshoj, sigurishte sepse perendia e urdheroj, kjo sepse njerzit duhet te pergatiteshin per mbreterin e perendis.
Ne kohen e Moisiut nuk e dinin per mbreterin por po shkonin per te jetuar ne token e premtuar derisa te vinte mesia.
Une zbatoj ne radhe te par ligjet te thena prej Jezuit gjithashtu edhe ato qe nuk ndryshoj nga ligjet e moisiut.
Ky ligje qe sa po permende eshte i shkruar nga Moisiu ne shkretetir rreth vitit 1512 p.e.s dhe u ndryshua nga Jezui keshtu qe sot nuk eshte e ndaluar.
Pastaj duhet te dish se gjaku ka shume rendesi ne bibel.

Eshte shume tem interesante, por duhet te me falni sepse do te zgjohem shpejt neser ,jam ne pune.
Do tu pergjigjem me shume qejf pyetjeve te tjera nese keni.
Naten e mire te gjithve.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Po e njohe keto vargje, ashtu sic e thash edhe me lart,nuk e di a e ke lexuar biblen apo ke lexuar disa vargje.
Keto ishin ligjet qe u dhan nga perendia Moisiut, dhe shume nga keto ndryshuan me ardhjen e Jezuit sepse filloj nje periudh tjeter.
Jezui ishte shperblesa per ne ,i dha njerzimit arsye per te jetuar dhe per te besuar tek perendia "qe te mirni jeten e perhershme, duhet te vazhdoni te mirni njohuri per ty te vetmin perendi te vertet dhe per ate qe ti dergove Jezu Krishtin."
Shume nga ligjet e Moisiut Jezui i ndryshoj, sigurishte sepse perendia e urdheroj, kjo sepse njerzit duhet te pergatiteshin per mbreterin e perendis.
Ne kohen e Moisiut nuk e dinin per mbreterin por po shkonin per te jetuar ne token e premtuar derisa te vinte mesia.
Une zbatoj ne radhe te par ligjet te thena prej Jezuit gjithashtu edhe ato qe nuk ndryshoj nga ligjet e moisiut.
Ky ligje qe sa po permende eshte i shkruar nga Moisiu ne shkretetir rreth vitit 1512 p.e.s dhe u ndryshua nga Jezui keshtu qe sot nuk eshte e ndaluar.
Pastaj duhet te dish se gjaku ka shume rendesi ne bibel.

Eshte shume tem interesante, por duhet te me falni sepse do te zgjohem shpejt neser ,jam ne pune.
Do tu pergjigjem me shume qejf pyetjeve te tjera nese keni.
Naten e mire te gjithve.

OK, vazhdojmë nesër.
Respekt!
D.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Po e njohe keto vargje, ashtu sic e thash edhe me lart,nuk e di a e ke lexuar biblen apo ke lexuar disa vargje.
Keto ishin ligjet qe u dhan nga perendia Moisiut, dhe shume nga keto ndryshuan me ardhjen e Jezuit sepse filloj nje periudh tjeter.
Jezui ishte shperblesa per ne ,i dha njerzimit arsye per te jetuar dhe per te besuar tek perendia "qe te mirni jeten e perhershme, duhet te vazhdoni te mirni njohuri per ty te vetmin perendi te vertet dhe per ate qe ti dergove Jezu Krishtin."
Shume nga ligjet e Moisiut Jezui i ndryshoj, sigurishte sepse perendia e urdheroj, kjo sepse njerzit duhet te pergatiteshin per mbreterin e perendis.
Ne kohen e Moisiut nuk e dinin per mbreterin por po shkonin per te jetuar ne token e premtuar derisa te vinte mesia.
Une zbatoj ne radhe te par ligjet te thena prej Jezuit gjithashtu edhe ato qe nuk ndryshoj nga ligjet e moisiut.
Ky ligje qe sa po permende eshte i shkruar nga Moisiu ne shkretetir rreth vitit 1512 p.e.s dhe u ndryshua nga Jezui keshtu qe sot nuk eshte e ndaluar.
Pastaj duhet te dish se gjaku ka shume rendesi ne bibel.

Eshte shume tem interesante, por duhet te me falni sepse do te zgjohem shpejt neser ,jam ne pune.
Do tu pergjigjem me shume qejf pyetjeve te tjera nese keni.
Naten e mire te gjithve.

Ti thua që shumë nga ligjet e Moisiut u ndryshuan nga Jezusi, vargjet nga Mateu, 5:17-18, na thonë të kundërtën e kësaj që thua ti, ja:

“Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.”

Do të bëjmë kinse nuk i kemi parë këto vargje, por a do të mund të na sillje ndonjë varg nga Bibla me të cilin janë zëvendësuar vargjet nga Levitiku 15:19:24, e të cilat na mësojnë se si duhet ta trajtojmë gruan gjatë periudhës së menstruacioneve sepse siç e dimë një ligj plotësohet apo ndryshohet nga ligji tjetër, ja edhe njëherë vargjet:

19 “Gruaja që në krye të muajit vuan nga derdhja e gjakut, le të jetë shtatë ditë e papastër. Kushdo që ta prekë do të jetë i papastër deri në mbrëmje. 20 Në çkado të shtrihet ose të rrijë ndenjur ajo gjatë kohës së ndarjes, do të jetë e papastër. 21 Kush ta prekë shtrojën e saj, le t’i lajë petkat e veta dhe pasi të jetë larë edhe ai vetë, le të mbesë i papastër deri në mbrëmje. 22 اdo ulëse mbi të cilën ajo të ketë ndenjur, kush ta prekë, le t’i lajë petkat e veta e le të lahet në ujë e do të jetë deri në mbrëmje i papastër. 23 Dhe kushdo të prekë shtrojën e çkado që ka qenë mbi shtrojën e saj ose mbi çdo gjë mbi të cilin ajo ka ndenjur, le të jetë i papastër deri në mbrëmje. 24 Ai njeri që të bjerë me të si burrë e grua në kohën e derdhjes mujore të gjakut, le të jetë i papastër për shtatë ditë, dhe çdo shtrojë në të cilën të flejë, le të jetë e papastër.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Eshte shume tem interesante, por duhet te me falni sepse do te zgjohem shpejt neser ,jam ne pune.
Do tu pergjigjem me shume qejf pyetjeve te tjera nese keni.
Naten e mire te gjithve.

khm...khhmm...kkhhhmmmmm
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ti thua që shumë nga ligjet e Moisiut u ndryshuan nga Jezusi, vargjet nga Mateu, 5:17-18, na thonë të kundërtën e kësaj që thua ti, ja:

“Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.”

E verteta eshte se ju nuk dini sesi ta lexoni Biblen, megjithse te sugjeruar per ta bere ate ne menyren e duhur ju akoma vazhdoni te shkeputni fraza ne vend qe te lezoni te gjithe paragrafin. Me e keqja do te ishte sikur dikush te krijoje iluzione nga shkeputje te tilla.

Ja paragrafi i plote Mateu 5:17-19:
Qëndrimi i Jezusit ndaj Besëlidhjes së Vjetër

17 “Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. 18 Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.

19 Prandaj, kushdo që do ta shlyejë njërin ndër këta urdhra, qoftë edhe më të voglin, dhe do t’i mësojë njerëzit të bëjnë ashtu, do të jetë më i vogli në Mbretërinë e qiellit; ndërsa ai që do t’i mbajë dhe do t’i mësojë, do të jetë i madh në Mbretërinë e qiellit.

20 Sepse, unë po ju them: nëse drejtësia juaj nuk do të jetë më e madhe se drejtësia e skribëve dhe e farisenjve, nuk do të hyni në Mbretërinë e qiellit.”


Une e shoh qe shumicen e rasteve pergjigjet tuaja jane te pergjigjura ne paragraf. Nese keni pyetje te metejshme urdheroni drejtoni pyetje.
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Do të bëjmë kinse nuk i kemi parë këto vargje, por a do të mund të na sillje ndonjë varg nga Bibla me të cilin janë zëvendësuar vargjet nga Levitiku 15:19:24, e të cilat na mësojnë se si duhet ta trajtojmë gruan gjatë periudhës së menstruacioneve sepse siç e dimë një ligj plotësohet apo ndryshohet nga ligji tjetër, ja edhe njëherë vargjet:

19 “Gruaja që në krye të muajit vuan nga derdhja e gjakut, le të jetë shtatë ditë e papastër. Kushdo që ta prekë do të jetë i papastër deri në mbrëmje. 20 Në çkado të shtrihet ose të rrijë ndenjur ajo gjatë kohës së ndarjes, do të jetë e papastër. 21 Kush ta prekë shtrojën e saj, le t’i lajë petkat e veta dhe pasi të jetë larë edhe ai vetë, le të mbesë i papastër deri në mbrëmje. 22 اdo ulëse mbi të cilën ajo të ketë ndenjur, kush ta prekë, le t’i lajë petkat e veta e le të lahet në ujë e do të jetë deri në mbrëmje i papastër. 23 Dhe kushdo të prekë shtrojën e çkado që ka qenë mbi shtrojën e saj ose mbi çdo gjë mbi të cilin ajo ka ndenjur, le të jetë i papastër deri në mbrëmje. 24 Ai njeri që të bjerë me të si burrë e grua në kohën e derdhjes mujore të gjakut, le të jetë i papastër për shtatë ditë, dhe çdo shtrojë në të cilën të flejë, le të jetë e papastër.

Ndaraja nga keto praktika eshte shume e qarte ne raste te shumta, mbase jo ne menyre te specifikuar per cdo rast te vecante. Nje permbushje te ketyre rasteve e kane bere apostujt, sidomos apostulli Pal.

Psh... Rastet jane per ndalimin qe i behej mishit te derrit, per ndalimin e ligjit qe u lejonte popullsise per te vrare ato qe ishin te njohur si mekatare, psh prostitutat me gure. Mesimet e Jezusit ishin per nje lidhje te drejtperdrejte ndermjet krijuesit dhe krijeses, pra nuk mundet shoqeria te gjykoje dicka qe vetem krijuesi mundet dhe duhet ta gjykoje. Ai na mesoje se njeriu nuk shkon ne parajse ne saj te pastertise se ushqimit qe ai han, por ne saj te besimit dhe veprave te tij.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

E verteta eshte se ju nuk dini sesi ta lexoni Biblen, megjithse te sugjeruar per ta bere ate ne menyren e duhur ju akoma vazhdoni te shkeputni fraza ne vend qe te lezoni te gjithe paragrafin. Me e keqja do te ishte sikur dikush te krijoje iluzione nga shkeputje te tilla.

Ja paragrafi i plote Mateu 5:17-19:
Qëndrimi i Jezusit ndaj Besëlidhjes së Vjetër

17 “Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej. 18 Për të vërtetë po ju them: derisa të jetë qielli e toka, asnjë germë dhe asnjë presje nuk do t’i hiqet Ligjit, por do të zbatohen të gjitha.

19 Prandaj, kushdo që do ta shlyejë njërin ndër këta urdhra, qoftë edhe më të voglin, dhe do t’i mësojë njerëzit të bëjnë ashtu, do të jetë më i vogli në Mbretërinë e qiellit; ndërsa ai që do t’i mbajë dhe do t’i mësojë, do të jetë i madh në Mbretërinë e qiellit.

20 Sepse, unë po ju them: nëse drejtësia juaj nuk do të jetë më e madhe se drejtësia e skribëve dhe e farisenjve, nuk do të hyni në Mbretërinë e qiellit.”


Une e shoh qe shumicen e rasteve pergjigjet tuaja jane te pergjigjura ne paragraf. Nese keni pyetje te metejshme urdheroni drejtoni pyetje.

OK, nuk e kam parë të nevojshme të sjellë më tepër se aq sa kishte, na trego ti tash, erdhi Jezusi ta shlyej Ligjin apo jo?

Ndaraja nga keto praktika eshte shume e qarte ne raste te shumta, mbase jo ne menyre te specifikuar per cdo rast te vecante.

Refuzimi i një pjese të Biblës është qëndrim zyrtar i Kishës Katolike apo është vetëm mendimi yt?
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

OK, nuk e kam parë të nevojshme të sjellë më tepër se aq sa kishte, na trego ti tash, erdhi Jezusi ta shlyej Ligjin apo jo?Refuzimi i një pjese të Biblës është qëndrim zyrtar i Kishës Katolike apo është vetëm mendimi yt?

- Sikur te mos sjellesh me shume se aq eshte shume e lehte qe konkluzionet tuaja te jene pre e nje inisjative te keqe, nje zbulim i dobet dhe nje arritje e paqelluar. Nje gje te tille e kane bere edhe komunistat me fishten kur thoshte se eshet italian, greke vetem nese nuk do te ishte shqiptar. Prandaj te shkeputesh vargje ne ate menyre genjen veten dhe konkluzioni juaj eshte i pavlere.

E keni pergjigjen tek postimi i meparshem: Mateu 5:17 17 “Mos t’ju shkojë ndër mend se erdha për ta shlyer Ligjin ose Profetët! Jo, s’erdha të shlyej, por të përkryej.

- Nuk eshte refuzim, nuk mund te arrish ne konkluzion pa bere hulmutim te thelle te veprave dhe fjaleve te thena. Une besoj se ke shembuj dhe arsyetime te pafundme per te argumentuar se te ndash pjese te vecanta nga BIBLA apo qofte edhe ndonje liber tjeter nuk eshte se ju po shfaqni vertete ate konkluzion qe autori apo folesi shpreh. Ne ate menyre librat nuk do te ishin asnje me shume sesa 2-3 faqe ne vend te 100-ve te tilla sepse ato thjeshte do te benin permbledhje te asaj qe kane dashur te perciellin. Ne nje pike te tille nuk mund te gjesh pajtim te shume pjeseve qofte institucioni i kishes, individed apo ndonje pjese tjeter.
 
Top