Të jetosh sipas Biblës

jana80

Super Moderator
Cfar eshte kjo fest?cfare nenkupton kjo shumave?

Ps.a ka me hanger embelsira😁
@Hope
Te shumtit. Festa e te gjithe shejterve .. nenkupton shume shenjter ... (cdo dite ka emrin e nje shenjti 1 nentori eshte e te gjitheve, 2 nentori e shpirtrave ..) ne sot kujtojme me lutje, me meshe,ndezim qiri per ato qe nuk jetojne me mes nesh ..
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Titulli: Të jetosh sipas Biblës

Ja keshtu:

34 Po ju jap një urdhër të ri:

Duajeni njëri‑tjetrin!

Sikurse unë ju desha ju,

duajeni edhe ju njëri‑tjetrin!

35 Nëse e doni njëri‑tjetrin,

të gjithë do t’ju njohin se jeni nxënësit e mi.” Gjoni 13,34-35


Më i madhi urdhërim

(Mk 12, 28‑34; Lk 10, 25‑28)

34 Farisenjtë, kur morën vesh se ua mbylli gojën saducenjve, u bashkuan 35 dhe njëri prej tyre [mësues Ligji], për ta vënë në provë, e pyeti:

36 “Mësues, cili është më i madhi urdhërim i Ligjit?”

37 Jezusi u përgjigj:

“Duaje Zotin, Hyjin tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd e me gjithë mendjen tënde! 38 Ky është më i madhi dhe i pari urdhërim. 39 I dyti është i barabartë me të: ‘Duaje të afërmin tënd porsi vetveten!’ 40 Në këto dy urdhërime varet i tërë Ligji dhe Profetët.”//bibla.net//
Me falni nese ka mundesi një sqarim
Kur po citoni thënjen biblike pse po ceket p.sh, xhoni,lluka etj
Libri është nga Zoti apo xhoni
Ma boni hallall nuk ka njohuri shumë për të.
 

Lauri

Anunnak
Me falni nese ka mundesi një sqarim
Kur po citoni thënjen biblike pse po ceket p.sh, xhoni,lluka etj
Libri është nga Zoti apo xhoni
Ma boni hallall nuk ka njohuri shumë për të.
Bibla pikesepari do thote bashkim librash, te nje tematike te vecante.
Mund ta quash bibel edhe nje bashkim librash botanike psh.

Pra kushdo qe don te mbledh shkrime mbi nje argument te caktuar, mund te krijoje nje bibel. Thene kshu, vrazhde :)
Dorshkrimet e mbledhura ne bibel, si 4 vangjelet. Qe ndryshe quhen testamenti i ri, o vangjei(=fjala e mire) jane zyrtarizuar ne vitin 325 nga koncilio nicea, me legalizimin e krishterimit.
Mund te kene pasur perpara edhe me qindra vangjele te tjera, por jane marre vetem keta te 4 parasyshe. Te tjerat, shumicen, djege me flake si shkrime eretike.
Pra askush nuk pretendon qe bibla eshte e shkruar nga zoti. Por nga persona, njerez te aspiruar nga hynjia. E kontakte e fakte direkte...
 
Redaktimi i fundit:

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Bibla pikesepari do thote bashkim librash, te nje tematike te vecante.
Mund ta quash bibel edhe nje bashkim librash botanike psh.

Pra kushdo qe don te mbledh shkrime mbi nje argument te caktuar, mund te krijoje nje bibel. Thene kshu, vrazhde :)
Dorshkrimet e mbledhura ne bibel, si 4 vangjelet. Qe ndryshe quhen testamenti i ri, o vangjei(=fjala e mire) jane zyrtarizuar ne vitin 325 nga koncilio nicea, me legalizimin e krishterimit.
Mund te kene pasur perpara edhe me qindra vangjele te tjera, por jane marre vetem keta te 4 parasyshe. Te tjerat, shumicen, djege me flake si shkrime eretike.
Pra askush nuk pretendon qe bibla eshte e shkruar nga zoti. Por nga persona, njerez te aspiruar nga hynjia. E kontakte e fakte direkte...
Pra mesa kuptova bibla nuk qenka fjal e Zotit,por e njerzve a??
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Varet çdo ti të kuptosh.
Fjala e zotit e shkruar nga njerëz.
Me fal ju thash se skam njohuri
Edhe Kuranin e ka shkru dora e njeriut por thuhet Zoti ka thën ne kuran,nuk thuhet Zoti ka thën ne Kuranin e ndonjë shoku te Muhamedit a.s apo shoku te ti.
Edhe shtrohet pyetja po ata te tjeret qe kan shkru per biblen dhe nuk ikan marr per baz sikur kta kater qe jan,a mundet me kan bibla e manget😶
 

Lauri

Anunnak
Me fal ju thash se skam njohuri
Edhe Kuranin e ka shkru dora e njeriut por thuhet Zoti ka thën ne kuran,nuk thuhet Zoti ka thën ne Kuranin e ndonjë shoku te Muhamedit a.s apo shoku te ti.
Edhe shtrohet pyetja po ata te tjeret qe kan shkru per biblen dhe nuk ikan marr per baz sikur kta kater qe jan,a mundet me kan bibla e manget😶
Ke hy në një pyllë pa spatë më duket 😄
Të thashë që për doktrinën e besimit, secili besim (besimet kristologjike, që janë me dhjetëra)merr për bazë ata libra që mendon të jenë optimale për ta.. për atë ka disa rryma të ndryshme besimi të krishterë.

Nuk desha t'i futem Kur'anit. Por nqs e hape si krahasim, po të pyes ty; Kur'ani kur është shkruar a e din ti?
E din që Kur'ani është shkruar nga gojëdhënat e njerzëve. Recitimet, vjershat që këndonin arabët?
Kjo përmbledhje vargjesh krijuan një Kur'an të shkruar pas nja 2 shekujsh nga vdekja e Muhamed.

Në Arabi aso kohe kishte leteraturë, shkruhej, kishte poet, shkrimtar, dijetar mjeksie e librash.
Pse nuk i shkruajti vete Muhamed Kur'anin 🤔??
Unë dyshoj që ai nuk dinte shkrim e lexim. Por gjithsesi kishte njerëz rreth e rrotull që shkruanin për llogari të tij. Bënte kontrata martesë, kishte korrespondenca shkëmbim letrash me jasht Arabisë ;)

Kupton ??
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Ke hy në një pyllë pa spatë më duket 😄
Të thashë që për doktrinën e besimit, secili besim (besimet kristologjike, që janë me dhjetëra)merr për bazë ata libra që mendon të jenë optimale për ta.. për atë ka disa rryma të ndryshme besimi të krishterë.

Nuk desha t'i futem Kur'anit. Por nqs e hape si krahasim, po të pyes ty; Kur'ani kur është shkruar a e din ti?
E din që Kur'ani është shkruar nga gojëdhënat e njerzëve. Recitimet, vjershat që këndonin arabët?
Kjo përmbledhje vargjesh krijuan një Kur'an të shkruar pas nja 2 shekujsh nga vdekja e Muhamed.

Në Arabi aso kohe kishte leteraturë, shkruhej, kishte poet, shkrimtar, dijetar mjeksie e librash.
Pse nuk i shkruajti vete Muhamed Kur'anin 🤔??
Unë dyshoj që ai nuk dinte shkrim e lexim. Por gjithsesi kishte njerëz rreth e rrotull që shkruanin për llogari të tij. Bënte kontrata martesë, kishte korrespondenca shkëmbim letrash me jasht Arabisë ;)

Kupton ??
Nuk kam hy ne pyll te pa njohur te garantoj🙂
Edhe te triniteti edhe shum pyetje kam por beso me u zgjeru dhe me shenu kështu spo kam koh.
Fort kam pas deshir kto tema me i debatu live.
Nejse me keqkuptove meduket dhe hyre ne propaganda ndaj Kuranit.
Ma argumento pra se mas dy shejkuj eshte shkru Kurani.
Nese ke deshir me debatu folim por me argumente jo mete ndegjune.
Kam lexu dhe studiu kogja shum për fet për te gjitha.
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Edhe biba ka gjera te mira..edhe pse ka ndryshime ,sikur te zbatoheshin ato se jan me te rensishme shum mir do ishte.
Fjal te zotit ka aty.
 

Lauri

Anunnak
Nuk kam hy ne pyll te pa njohur te garantoj🙂
Edhe te triniteti edhe shum pyetje kam por beso me u zgjeru dhe me shenu kështu spo kam koh.
Fort kam pas deshir kto tema me i debatu live.
Nejse me keqkuptove meduket dhe hyre ne propaganda ndaj Kuranit.
Ma argumento pra se mas dy shejkuj eshte shkru Kurani.
Nese ke deshir me debatu folim por me argumente jo mete ndegjune.
Kam lexu dhe studiu kogja shum për fet për te gjitha.
Për Kur'an e Bibel flasim natë e ditë po deshe.
Këtu jam.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Edhe biba ka gjera te mira..edhe pse ka ndryshime ,sikur te zbatoheshin ato se jan me te rensishme shum mir do ishte.
Fjal te zotit ka aty.

Ne i besojme si fjale e Zotit e ndryshuar nga dora e njeriut me vone, pra new updates cdohere :D
 

Lauri

Anunnak
Ne i besojme si fjale e Zotit e ndryshuar nga dora e njeriut me vone, pra new updates cdohere :D
Po ore, si Kur'ani. Si ëndrrat e Muhamet që shikonte me sy hapur.
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Për Kur'an e Bibel flasim natë e ditë po deshe.
Këtu jam.
Edhe unë jam këtu veq urdhèro me argumente jo mete ndegjune.
Kerkova argument the Kurani është shkru dy shekuj pas vdekjes se Muhamedit a.s

Një pyetje Jezusi(Isau a.s)është Zot apo Djal i Zotit simbas jush?
 
Top